11/07/2019

김치 볶음밥  (Fried Kimchi Rice)
한식 (Korean Cuisine)    





김치 볶음밥  (Fried Kimchi Rice)

한식 (Korean Cuisine)     

 

 (A).기름    2 T.S.
     다진 파     2 T.S.


(B)  계란    2
     찬밥    3 C
     소금    약간


(C) (또는 베이컨) 또는 소고기  ½ C - ¾ Cm 크기로 자른다

     양파      채로 썰던지 작게 썬다.
     김치   1 C - 작게 썰고 궁물을 꼭 짜낸다.
     설탕    ½ t.s.

(D)  총각김치  (또는 무 김치)  ½ C – 햄과 같은 크기로 썬다


(E) 참기름      1 T.S.
      깨소금   ½ T.S.


(F) 계란    2- 1인당 1



1.웍에 기름을 두루고


     파를 넣고 불을 키고  파기름을 만들고

 2. 여기에 (B) 재료 계란을 넣고 스크램블 egg 처럼 볶아 준다.
     밥을 넣고  골고루 섞어 준다.
     소금을 약간 치고, 한번 더 볶은 후 옆에 따로 담아 둔다.

3.  웍에 (C) 재료인 햄을 넣고 센 불로  볶고
     양파를 넣고 볶다가
     김치 넣고 많이 볶는다
     설탕 넣고 더 볶아 준다.

4. 여기에  미리 볶아 놓은 (2)의 달걀 볶은 밥을 넣고
     총각김치 넣고 더 볶아 줌

5. 맨 마지막에 참기름과 깨소금을 넣고 섞어 준다.

6.  계란 - 후라이팬에 기름을 많이 넣고 튀기듯 over easy
    만들어 밥 위에 얹는다.


                             ********  


Kimchi Fried Rice (김치 볶음밥) 
한식 (Korean Cuisine)              


(A). 2 T.S.    oil
       2 T.S.    chopped green onion

(B) 2   eggs
       3 C    cooked rice
       salt - dash

(C) ½ C    ham – cut into ¼ inch slices
       onion  – shredded or cut into small pieces.
      1 C Kimchi – cut into small size pieces and squeeze out the
       juice
      ½ t.s.   sugar

(D) ½ C  radish Kimchi – cut into ¼ inch pieces
 
(E) 1 T.S.   sesame oil
 
      ½ T.S.  crushed sesame seed

(F) 2 eggs  (1 egg per person)
 

1.Put oil and  chopped green onion into a wok and stir fry
       together for 2 minutes.

2. Add 2 eggs and stir, e as in making scrambled eggs.
      Add cooked rice and salt, stir well and cook for
      minutes.   Let it sit aside.

3. Put oil and diced ham into a wok and stir fry for 2 minutes
      under high heat.
      Add onion and stir,
      Add kimchi and sugar;  stir and cook for 5 minutes.

4. Add fried rice mixture and chopped radish kimchi, and
      cook for 2-3 minutes.

 5. Add sesame oil and crushed sesame seeds and stir well.
 
 6.  Put  3 T.S. of oil in a frying pan and fry the eggs as a      
      ‘over easy’. And place fried eggs on top of the rice and serve.

  

From 이연복 (Chef Yeon Bok Lee) 

 
 

 










 
 


















 
 


 

 





 



 
 
 


댓글 없음:

댓글 쓰기