김치 볶음밥 (Fried Kimchi Rice)
한식 (Korean Cuisine)
김치 볶음밥 (Fried Kimchi Rice)
한식 (Korean Cuisine)
소금 약간
1.웍에 기름을 두루고
파를 넣고 불을 키고 파기름을 만들고
5. Add sesame oil and crushed sesame seeds
and stir well.
6. Put 3 T.S. of oil in a frying pan and fry the eggs
as a
‘over easy’. And place fried eggs on top of the rice and serve.
한식 (Korean Cuisine)
김치 볶음밥 (Fried Kimchi Rice)
(A).기름 2
T.S.
다진 파 2 T.S.
(B) 계란 2개
찬밥 3 C소금 약간
(C) 햄 (또는
베이컨) 또는 소고기 ½ C - ¾ Cm
크기로 자른다
양파 ⅓ 개 – 채로 썰던지 작게 썬다.
김치 1 C - 작게 썰고 궁물을 꼭 짜낸다.
설탕 ½ t.s.
양파 ⅓ 개 – 채로 썰던지 작게 썬다.
김치 1 C - 작게 썰고 궁물을 꼭 짜낸다.
설탕 ½ t.s.
(D) 총각김치 (또는 무 김치)
½
C – 햄과 같은 크기로 썬다
(E) 참기름 1
T.S.
깨소금 ½ T.S.
(F) 계란 2개 - 1인당 1개
1.웍에 기름을 두루고
파를 넣고 불을 키고 파기름을 만들고
2. 여기에 (B) 재료 계란을 넣고 스크램블 egg 처럼
볶아 준다.
밥을 넣고 골고루 섞어 준다.
소금을 약간 치고, 한번 더 볶은 후 옆에 따로 담아 둔다.
3. 웍에 (C) 재료인 햄을 넣고 센 불로 볶고,
양파를 넣고 볶다가
김치 넣고 많이 볶는다
설탕 넣고 더 볶아 준다.
4. 여기에 미리 볶아 놓은 (2)의 달걀 볶은 밥을 넣고
총각김치 넣고 더 볶아 줌
5. 맨 마지막에 참기름과 깨소금을 넣고 섞어 준다.
6. 계란 - 후라이팬에 기름을 많이 넣고 튀기듯 over easy로
만들어 밥 위에 얹는다.
********
Kimchi Fried Rice (김치 볶음밥)
한식 (Korean Cuisine)
(A). 2 T.S. oil
2 T.S. chopped green onion
2 T.S. chopped green onion
(B) 2 eggs
3 C
cooked rice
salt - dash
salt - dash
(C) ½ C
ham – cut into ¼ inch slices
⅓ onion
– shredded or cut into small pieces.
1 C Kimchi – cut into small size pieces and squeeze out the
1 C Kimchi – cut into small size pieces and squeeze out the
juice
½ t.s. sugar
½ t.s. sugar
(D) ½ C
radish Kimchi – cut into ¼ inch pieces
(E) 1 T.S.
sesame oil
½ T.S.
crushed sesame seed
(F) 2 eggs (1 egg per person)
1.Put oil and chopped green onion into a wok and stir fry
together for 2 minutes.
together for 2 minutes.
2. Add 2 eggs and stir, e as in making
scrambled eggs.
Add cooked rice and salt, stir well and cook
for
minutes. Let it sit aside.
minutes. Let it sit aside.
3. Put oil and diced ham into a wok and stir
fry for 2 minutes
under
high heat.
Add onion and stir,
Add kimchi and sugar; stir and cook for 5 minutes.
4. Add fried rice mixture and chopped radish kimchi, and
cook for 2-3 minutes.
Add onion and stir,
Add kimchi and sugar; stir and cook for 5 minutes.
4. Add fried rice mixture and chopped radish kimchi, and
cook for 2-3 minutes.
‘over easy’. And place fried eggs on top of the rice and serve.
From 이연복 (Chef Yeon Bok Lee)
댓글 없음:
댓글 쓰기