2/09/2012

호박 빈데떡(Zucchini Pancake)한식 (Korean Cuisine)

호박 빈데떡(Zucchini Pancake)
[Ho Bak Bin De Dduck]  한식 (Korean Cuisine)






호박 빈데떡(Zucchini Pancake)
[Ho Bak Bin De Dduck]  한식 (Korean Cuisine)


                       -    별나라 / Beolnara -

밀가루  2 ½
소금  ½ 작은술
후추   약간
1
(optional: 계란  1, 부추 짤게 썰은것)

호박  1
 5
풋고추  8

식용유  4 T.S.


밀가루, 소금, 후추, 물을 섞는다.

호박은 채친다.

파도 친다.

풋고추는 잘게 다진다.
같이 섞는다


후라이 팬에 기름을 두루고 빈데떡을 부쳐 낸다.



빈데떡은 비가 오면 우리나라 사람들이 제일 많이 생각 나는 음식 중의 하나이며, 서민들의 음식이기도 하다..

옛날, 여름에 비가 오면 온가족이 일을 못나가고 집에 있는
일이 많았기에, 여름엔 호박이 풍성하고 만드는데 간편한
호박 빈데떡을 많이 만들어서 식구들과 동네 사람들과 나누어 먹었다.

                              *********

Zucchini Pancake (호박 빈데떡)
[Ho Bak Bin De Dduck]  Korean Cuisine (한식)

                             - 별나라 / Beolnara -

2 ½  C  flour
½  t.s. salt
Pepper - dash
1 C  water
(optional: 1 egg, wild chives -  cut small)

1  zucchini
5  green onions
8 green peppers

4 T.S. oil



Place flour, salt, pepper and water in a bowl and mix well.

Shred zucchini

Shred green onions

Chopped green peppers..
Mix all together well.


Heat oil in fry pan and pour in zucchini mixture and
cook at medium heat.
Flip over and cook evenly until light brown.





Long time ago in Korea, during a rainy day in the summer,
many people could not work and had to stay at home. 


Since zucchinis are plentiful in the summer and
Bin De Dduck.is easy to make, housewives cooked
Bin De Dduck for her family and often shared with neighbors.

So today, whenever there is a rainy day, many Koreans recall this tradition and desire to eat Bin De Dduck.



                            *************
                                                                                 

                                                                                 or









or










                                                                          Style (A)

                                                                                **********



  Style (B)






댓글 없음:

댓글 쓰기