냉이나물 (B)-된장 무침[Naeng Y Na Mul (B)]
(Seasoned Shepherd´s Purse with Soybean Paste)
한식 / Korean Cuisine
냉이나물 (B)-된장 무침[Naeng Y Na Mul (B)]
(Seasoned Shepherd´s Purse with Soybean
Paste)
한식 / Korean Cuisine
소금 ½ t.s.
2. 물에 약간의 소금을 넣고. 팔팔 끓는 물에 씻은 냉이를
넣은 후 30초 정도 데쳐 찬물에 헹구어 소쿠리에 받쳐
식힌 후 아주 살짝만 짜준다.
½ t.s. salt
1 t.s. garlic - minced
2 t.s. sesame seeds (or wild sesame seeds)
1 ½ t.s. sesame oil (or wild sesame oil)
1 t.s. red pepper powder
for 30 seconds, remove and put in cold water.
Drain and squeeze it gently and remove some water.
4. Put chopped pine nuts and thin shredded dry red pepper on top.
(Seasoned Shepherd´s Purse with Soybean Paste)
한식 / Korean Cuisine
냉이나물 (B)-된장 무침[Naeng Y Na Mul (B)]
한식 / Korean Cuisine
- 별나라 / Beolnara -
(A) 냉이 5 C
물
8 C소금 ½ t.s.
(B) 된장 1 T.S.
다진 파 1 T.S.
다진 마늘 1 t.s.
깨소금 (또는 들깨가루) 2 t.s.
참기름 (또는 들기름) 1½ t.s.
고추가루 1 t.s.다진 파 1 T.S.
다진 마늘 1 t.s.
깨소금 (또는 들깨가루) 2 t.s.
참기름 (또는 들기름) 1½ t.s.
(C) 다진 잣가루 1 T.S.
실고추 -약간
1. 냉이는 잡티 제거하고
뿌리는 반 잘라
씹기 좋게 만들고.깨끗이 씼는다.넣은 후 30초 정도 데쳐 찬물에 헹구어 소쿠리에 받쳐
식힌 후 아주 살짝만 짜준다.
3. 그릇에 냉이를 넣고 된장, 파, 마늘,
깨소금 , 참기름을
넣고 살살 버무린다.
4. 잣가루와 실고추를 얹어 놓는다.
Seasoned Shepherd´s Purse with Soybean
Paste (냉이나물 (B)-된장
무침) [Naeng Y Na Mul (B)]
한식 / Korean Cuisine
- 별나라 / Beolnara -
(A). 5 C
shepherd´s purse (=Pick
Purse)
8 C water½ t.s. salt
(B). 1 T.S. soybean paste
1 T.S. green onion -diced 1 t.s. garlic - minced
2 t.s. sesame seeds (or wild sesame seeds)
1 ½ t.s. sesame oil (or wild sesame oil)
1 t.s. red pepper powder
(C) 1 T.S. pine nuts - chopped
shredded dry red pepper.
1. Clean shepherd´s purse very
well and cut thick roots
cut into thin slices,
Wash several times and drain it.
2. Put salt into water in a large pot and boil it.
Blanch the shepherd´s purse in boiling water for 30 seconds, remove and put in cold water.
Drain and squeeze it gently and remove some water.
3. Add soybean paste, green onion, garlic, sesame seeds and sesame oil mix
well.
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