2/23/2012

햄 육수 (Ham Stock)


Ham Soup Stock  (햄 육수)
American Cuisine (양식)

 

Ham Soup Stock  (햄 육수)
American Cuisine (양식)

Ham bone
3 bay leaves  
 
1.Put ham bone and bay leaves  in a pressure cooker, fill

   halfway with water, cover and boil it for 30 minutes at
   high heat.
    After all the steam comes out, remove the cover, fill with
    water and boil it for 2 hours or more at medium heat.
    Add more water every 30 minutes. 
 

2. Change to high heat.    After 5 minutes, the oil (fat)  will
   start to float on top.   Then, remove all the  oil using a 
    large spoon.  
   Or, you can place this in a cold place  and the oil will be
    hardened.    Then it  is easier to remove the fat.
3. Then, strain it.
 
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햄 육수 (Ham Stock)       
양식  (American Cuisine)

햄 뼈
월계수 잎 3

     
 1. 햄 뼈와 월계수 잎을 넣고, 압력솥에 넣고 물을 반
   정도 채운 후 뚜껑을 닫고 센불 에서 30분 동안 끓인다.
   스팀을 뺀 후 뚜껑을 열고, 물을 가득 채우고 중불에서
   2 시간 이상 끓인다.   30분 마다 물을 가득 채워 준다.


2. 센불로 5분간 끓이면 기름기가 위에 뜨는데 큰 수저로
   기름을 모두 걷어 낸다.

또는
   차게 식히면, 기름기가 위에 하얗게 뜨는데, 모두 건져
   낸다.

3. 건더기는 모두 채에 받쳐 내어 육수를 준비 한다.

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Green Pea Soup (완두콩 스프)
http://beolnara.blogspot.com/search/label/%EB%B3%84%EB%82%98%EB%9D%BC%20%EC%9A%94%EB%A6%AC%EC%84%B8%EC%83%81%20%28%EC%96%91%EC%8B%9D%20%2FSoup%29?updated-max=2019-10-19T21:05:00-07:00&max-results=20&start=2&by-date=false
 
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또는








 



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