2/10/2012

도라지 나물 (A) (B)Bellflower Roots-궁중요리/Korean Palace Cuisine

도라지 나물 (A) (=도라지 볶음)
 Stir fried Bellflower Roots [Do Ra Ji Na Mul(A)]  
궁중요리 / Korean Palace Cuisine




도라지 나물(A) /Stir fried Bellflower Roots
[Do Ra Ji Na Mul (A)] 
궁중요리 / Korean Palace Cuisine


(A)  도라지 2 C
   식용유  1 ½ T.S.
   다진 마늘  1 t.s.


 (B)   1 다진것
   깨소금   ½ t.s.
   참기름  1 T.S.
   소금 약간
   후추 - 약간


 (C)   2  t.s. -곱게 다진다
   실고추 - 약간.




1.  도라지는 잘게 가르고 차거운 물에 1시간 동안 울려 강한
   쓴맛을 없앤다.
   채에 받쳐 물기를 뺀다

 2. 후라이 팬에 기름과 마늘을 넣고 볶다가 도라지를 넣고
   볶는다.
   여기에 , 깨소금, 참기름, 소금, 후추를 넣고 7분간
   볶는다.

 3. 그릇에 담고 잣가루를 위에 뿌리고 실고추를 얹어
   장식한다.
    (궁중요리에선 잣가루를 쓰지만, 보통 통깨를 뿌린다)



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Stir fried Bellflower Roots/도라지 나물(A)


[Do Ra Ji Na Mul (A)]   
궁중요리 / Korean Palace Cuisine





 - Beolnara / 별나라 -







(A)  2  C  bellflower roots
1 ½ T.S.  oil
1  t.s.  minced garlic


(B) 1  green onion - chopped
½ t.s  sesame seed
1 T.S.  sesame oil
salt -dash
pepper - dash


(C) 2  t.s. pine nuts – chopped fine
1  t.s.  thin shredded dried red pepper




1.   Shredd bellflower root into thin pieces.
Wash the bellflower root pieces: and soak in cold water
for 1 hour for removed strong bitterness.
Drain water and squeeze it lightly.

2. In a large fry pan, add oil and garlic under medium heat.
Add bellflower root pieces and stir for 5 minutes.
Add green onion, sesame seed, sesame oil, salt and pepper and stir fry for 7 minutes.


3. Place in dish and add pine nuts and thin shredded driedred pepper for garnish.















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도라지 나물 (B) / [Do Ra Ji Na Mul (B)]
Seasoned Bellflower Roots with spicy sauce
 한식 / Korean Cuisine


도라지 나물 (B) / [Do Ra Ji Na Mul (B)]
Seasoned Bellflower Roots with spicy sauce
한식 / Korean Cuisine
 
(A)     4 C
   식초    2 T.S.
   도라지   2 C
 
(B)  설탕1  t.s
 
(C) 고추가루  2  t.s
 
(D) 1다진것
   다진 마늘  1  t.s
   고추장  1 t.s.
   깨소금  1  t.s
   참기름  ½  t.s..
   간장  ½  t.s.
 
1.  도라지는 잘게 가르고 깨끗이 씻는다.
    물과 식초를 잘섞고 여기에 도라지를 넣고 1시간 동안
    담궈 둔다.
    채에 받쳐 물기를 빼고 물기를 짠다.
 
2. 그릇에 도라지를 넣고 설탕을 넣고 섞어 5분간
    놓아 둔다
 
3. 여기에 고추가루를 넣고 섞어 준후 5분간 놓아 둔다.
 
4. 여기에 , 마늘, 고추장, 깨소금, 참기름, 간장을 넣고
    주물러 준다
 
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Seasoned Bellflower Root with spicy sauce  도라지 나물 (B)
[Do Ra Ji Na Mul (B)] 한식 / Korean Cuisine

 
(A)  4 C    water
   2  T.S.   vinegar
   2  C    bellflower roots

(B)  1  t.s   sugar

(C)  2 t.s  red pepper powder

(D)  1    green onion – chopped
   1  t.s.  minced garlic
   1 t.s.   red pepper paste
   1  t.s.  sesame seed
   ½  t.s.  sesame oil
   ½  t.s.  soy sauce


1.Clean  the bellflower roots, sgred into thin pieces,
    then rinse.
    Mix, water and vinegar in a large bowl and soak
    bellflower root pieces for 1 hour.
    Drain water and squeeze it well.

2. Put bellflower root pieces in a large bowl, add sugar
    and mix well.
    Let it sit for 5 minutes.

3. Add red pepper powder and mix well, let it sit for
    5 minutes.

4. Add green onion, garlic, red pepper paste, sesame
    seed, sesame oil, soy sauce and mix well.

 
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