도라지 나물
(A) (=도라지 볶음)
Stir fried Bellflower Roots [Do Ra Ji Na Mul(A)]
궁중요리 / Korean Palace Cuisine
다진 마늘 1 t.s.
(B) 파
1개 – 다진것
깨소금 ½ t.s.
참기름 1 T.S.
소금 – 약간
후추 - 약간
(C) 잣 2 t.s.
-곱게 다진다
실고추 - 약간.
2. 후라이 팬에 기름과 마늘을 넣고 볶다가 도라지를 넣고
더 볶는다.
3. 그릇에 담고 잣가루를 위에 뿌리고 실고추를 얹어
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Stir fried Bellflower Roots/도라지 나물(A)
[Do Ra Ji Na Mul (A)]
궁중요리 / Korean Palace Cuisine
(A) 2 C bellflower roots
1 ½ T.S. oil
1 t.s. minced garlic
1 T.S. sesame oil
salt -dash
pepper - dash
for 1 hour for removed strong bitterness.
Drain water and squeeze it lightly.
Add green onion, sesame seed, sesame oil, salt and pepper and stir fry for 7 minutes.
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도라지 나물 (B) / [Do Ra Ji Na Mul (B)]
(A) 4 C water
Stir fried Bellflower Roots [Do Ra Ji Na Mul(A)]
궁중요리 / Korean Palace Cuisine
도라지 나물(A) /Stir fried Bellflower Roots
[Do Ra Ji Na Mul (A)]
궁중요리 / Korean Palace Cuisine
궁중요리 / Korean Palace Cuisine
(A) 도라지
2 C
식용유 1 ½ T.S.다진 마늘 1 t.s.
참기름 1 T.S.
소금 – 약간
후추 - 약간
1. 도라지는 잘게 가르고 차거운 물에
1시간 동안 울려 강한
쓴맛을 없앤다.
채에 받쳐 물기를 뺀다
볶는다.
여기에 파, 깨소금, 참기름, 소금, 후추를 넣고 7분간 더 볶는다.
장식한다.
(궁중요리에선 꼭 잣가루를 쓰지만,
보통 통깨를 뿌린다)**********
Stir fried Bellflower Roots/도라지 나물(A)
[Do Ra Ji Na Mul (A)]
궁중요리 / Korean Palace Cuisine
- Beolnara / 별나라 -
(A) 2 C bellflower roots
1 t.s. minced garlic
(B) 1 green
onion - chopped
½ t.s sesame
seed1 T.S. sesame oil
salt -dash
pepper - dash
(C) 2 t.s. pine
nuts – chopped fine
1 t.s. thin shredded dried red pepper
1. Shredd bellflower root into thin pieces.
Wash the bellflower root pieces: and soak in cold
water for 1 hour for removed strong bitterness.
Drain water and squeeze it lightly.
2. In a large fry pan, add oil and garlic under medium
heat.
Add bellflower root pieces and stir for 5 minutes.Add green onion, sesame seed, sesame oil, salt and pepper and stir fry for 7 minutes.
3. Place in dish and add pine nuts and thin shredded
driedred pepper for garnish.
도라지 나물 (B) / [Do Ra Ji Na Mul (B)]
Seasoned Bellflower Roots with spicy sauce
한식 / Korean Cuisine
한식 / Korean Cuisine
도라지 나물 (B) / [Do Ra Ji Na Mul (B)]
Seasoned Bellflower Roots with spicy sauce
Seasoned Bellflower Roots with spicy sauce
한식 / Korean Cuisine
(A) 물 4
C
식초 2 T.S.
도라지 2 C
(B) 설탕1 t.s
(C) 고추가루 2 t.s
(D) 파 1개 – 다진것
다진 마늘 1 t.s
고추장 1 t.s.
깨소금 1 t.s
참기름 ½ t.s..
간장 ½ t.s.
1. 도라지는 잘게 가르고 깨끗이 씻는다.
물과 식초를 잘섞고 여기에 도라지를 넣고 1시간 동안
담궈 둔다.
채에 받쳐 물기를 빼고 물기를 꼭 짠다.
2. 큰 그릇에 도라지를 넣고 설탕을 넣고 잘 섞어 5분간
놓아 둔다
놓아 둔다
3. 여기에 고추가루를 넣고 잘 섞어 준후 5분간 놓아 둔다.
4. 여기에 파, 마늘, 고추장, 깨소금, 참기름, 간장을 넣고 잘
주물러 준다.
주물러 준다.
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Seasoned Bellflower Root with
spicy sauce 도라지 나물 (B)
[Do Ra Ji Na Mul (B)] 한식 / Korean Cuisine
[Do Ra Ji Na Mul (B)] 한식 / Korean Cuisine
2 T.S. vinegar
2 C
bellflower roots
(B) 1 t.s
sugar
(C) 2 t.s
red pepper powder
(D) 1 green onion – chopped
1 t.s.
minced garlic
1 t.s. red pepper paste
1 t.s.
sesame seed
½ t.s. sesame oil
½ t.s. soy sauce
1.Clean the bellflower roots, sgred into thin pieces,
then rinse.
Mix, water and vinegar in
a large bowl and soak
bellflower root pieces for 1 hour.
bellflower root pieces for 1 hour.
Drain water and squeeze
it well.
2. Put bellflower root
pieces in a large bowl, add sugar
and mix well.
and mix well.
Let it sit for 5
minutes.
3. Add red pepper powder
and mix well, let it sit for
5 minutes.
5 minutes.
4. Add green onion, garlic,
red pepper paste, sesame
seed, sesame oil, soy sauce and mix well.
seed, sesame oil, soy sauce and mix well.
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