1/08/2012

Miso Soup (미소 스프)


미소 스프 (Miso Soup)
일식 (Japanese Cuisine)

                                             



미소 스프 (Miso Soup)
일식 (Japanese Cuisine)

                                                  4 servings

- 별나라 -



2 pcs.  다시마 (곰부)
6 C 
1 C  가다랭어

3 T.S.  시로 미소 일본 된장
1/2  C  미역-잘게 썬다)
1  두부 1 -1/2 인치 평방으로 썬다

2 뿌  -다진것


미소 스프는 처음 부터 끝까지 중불에서만 요리를 해야 한다.

1. 냄비에 물과 다시마를 넣고 10분간 끓인다.
다시마는 건져 버리고
가다랭어를 넣고 2분간 끓인다.
가다랭어도 건져 버린다.

2. 미소 된장을 넣고 풀어주고 여기에 두부는 1/2  인치 깍뚝 썰기로 잘라 냄비에 넣고 미역도 함께 넣는다.
두부가 모두 위로 떠오를때 까지 끓이고  불을 끈다.

3. 스프를 그릇에 푸고 그위에 다진것을 올려 놓는다.


미소 스프는 일본에서는 굉장히 즐기는 음식이다.
일본식 음식이 나올땐 거의 미소스프가 같이 나온다.


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Miso Soup (미소 스프)
Japanese Cuisine (일식)
                   4  servings
- Beolnara -


2 pcs.  Sea weed (Kombu)
6 C  water
1 C  dried shaved Bonito


3 T.S.  Shiro Miso soybean paste
1/2  C seaweed-cut small
1  block tofu - cut small size1/2 inch cubic.

2  green onion-chopped


Miso has to cook on medium heat only from beginning until the end.


1. Put Kombu in a pan and cook for 10 minutes.
Remove the Kombu.
Add dried shaved Bonito and cook for 2 minutes and remove the Bonito.

2. Cut tofu into small cubes and add them to the soup with miso paste and seaweed.  

Stir the soup gently and cook until tofu float to the top of the surface.


3. When you serve the miso soup, garnish on top of the soup and serve.



Miso soup is the most popular soup in Japan.
Typical Japanese-style meals include a bowl of miso soup.







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