삼각김밥 만들기 (Triangle Maki /오니기리 御握り)
(한국식 일식/Korean Style Japanese Cuisine)
(한국식 일식/Korean Style Japanese Cuisine)
삼각김밥 만들기 (Triangle Maki /오니기리 御握り)
(한국식 일식/Korean Style Japanese Cuisine)
(A). 1 작은 깡통-Tuna (참치) - 또는 salmon (연어) 기름기를 모두 따라 버린다
3 T.S. 김치 -작게
다져 꼭 짠다 (매우면 물에 살짝 헹군후 다진다)
1 T.S. 마요네즈
1/2 t.s. 레몬 쥬스
파 한개 다짐.
(Option: 1 t.s. 핫 칠리 소스)
2. (B) 재료를 잘 섞어 밥을 준비 한다.
(A). 1 small can-tuna or
salmon – Drain the juice.
Add 3 T.S. diced Kim Chi and squeeze it.
(If Kim Chi is too spicy, wash in the water and dice it.)
1 T.S. mayonnaise
1/2 t.s. lemon juice
1 green onion-diced
(Option: 1 t.s. hot chili sauce)
Mix all together well.
(B) 1/2 t.s. vinegar
1/4 t.s. sugar
1/4 t.s. salt
4 C cooked rice
(Option: 1 T.S. black sesame seed)
2. Mix (B) ingredients well together.
3. Cover with vinyl wrap on top of the container.
Add rice mixture (B) into triangle container about
1/3 height.
Add tuna mixture (A) on top of the rice. about
1/3 height, then fill the last 1/3 of the triangle
container with rice mixture (B).
Cover with vinyl wrap and close the triangle
container cover and press down.
Remove from case.
4. Place triangle rice on top of the seaweed.
Roll and tuck in well and tape it well.
* If you use vinyl wrap on top of the triangle case,
it will be easier to remove the rice.
5. When you eat, follow the directions printed on
the bottom.
*You may use different ingredients as well.
salt + sugar + vinegar
1 T.S. 마요네즈
1/2 t.s. 레몬 쥬스
파 한개 다짐.
(Option: 1 t.s. 핫 칠리 소스)
재료를 모두 함께 넣고 잘 섞어준다.
(B) 1/2 t.s. 식초
(B) 1/2 t.s. 식초
1/4 t.s. 설탕
1/4 t.s. 소금
4 C 밥
(option: 1T.S. 검은깨)
1/4 t.s. 소금
4 C 밥
(option: 1T.S. 검은깨)
1. (A) 재료를 모두 함께 넣고 잘 섞어준다.
2. (B) 재료를 잘 섞어 밥을 준비 한다.
3. 삼각형 틀에 비닐을 깔고 밥(B)를 1/3 정도 채우고
Tuna Mix(A)를 1/3 정도 채우고
밥(B)를 그 위에 1/3을 채운후 꼭 꼭 눌러 준 후
밥(B)를 그 위에 1/3을 채운후 꼭 꼭 눌러 준 후
틀에서 빼서 김 위에 놓고
(김을 보면 화살표가 위쪽으로 하게 해서 싼다)
삼각형으로 싼 후, 테이프를 붙여줌.
(김을 보면 화살표가 위쪽으로 하게 해서 싼다)
삼각형으로 싼 후, 테이프를 붙여줌.
*심각형 틀에 비닐을 깔고 하면 깨끗하게 빠진다.
4. 먹을땐 그 화살표 부터
잡고 뜯은후 양쪽으로
비닐을 떼면 됨.
*주먹밥으로 적당한 재료면 무엇이든 다양하게
넣고 만들어도 됨.
Triangle Maki /오니기리 御握り (삼각김밥 만들기)
Korean Style Japanese
Cuisine /한국식 일본 요리)
Add 3 T.S. diced Kim Chi and squeeze it.
(If Kim Chi is too spicy, wash in the water and dice it.)
1 T.S. mayonnaise
1/2 t.s. lemon juice
1 green onion-diced
(Option: 1 t.s. hot chili sauce)
Mix all together well.
(B) 1/2 t.s. vinegar
1/4 t.s. sugar
1/4 t.s. salt
4 C cooked rice
(Option: 1 T.S. black sesame seed)
1. Mix (A) ingredients well
together.
2. Mix (B) ingredients well together.
3. Cover with vinyl wrap on top of the container.
Add rice mixture (B) into triangle container about
1/3 height.
Add tuna mixture (A) on top of the rice. about
1/3 height, then fill the last 1/3 of the triangle
container with rice mixture (B).
Cover with vinyl wrap and close the triangle
container cover and press down.
Remove from case.
4. Place triangle rice on top of the seaweed.
Roll and tuck in well and tape it well.
* If you use vinyl wrap on top of the triangle case,
it will be easier to remove the rice.
5. When you eat, follow the directions printed on
the bottom.
*You may use different ingredients as well.
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먹는법
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일식 /Japanese Cuisine
1. 우메보시(=매실) 삼각김밥 / Ume Triangle Maki
2. 다시(=곰부) 삼각김밥
Kombu Triangle Maki
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