1/10/2012

California Maki Dish-캘리포니아 마끼 한접시 - 한국식 일식


California Maki Dish (캘리포니아 마끼 한접시)
Korean Style Japanese Cuisine / 한국식 일식

                           




캘리포니아 마끼 접시 (California Maki Dish)
Korean Style Japanese Cuisine / 한국식 일식

-        4인분-                                 
(A). 밥    3 C
   김은 크기로 잘라 놓는다.


(B) 단무지 1 개 -5 Cm 길이로 막대 썰기를 한다

   오이 2-5 Cm 길이로 막대 썰기를 한다

   아보카도2 -5 Cm 길이로 막대 썰기를 한다
   레몬쥬스 2 T.S. 2 C 섞어 잠시 담갔다
   꺼내어 종이 타올로 물기를 제거 한다.

   계란   3 계란은 소금 후추를 넣고 풀어 준후
   지단을 붙여 5 Cm 길이로 막대 썰기를 한다

   게살  1 C - -5 Cm 길이로 막대 썰기를 한다

   새우1 C - 깨끗이 다듬어,끓는 소금물에 데쳐 2분후
   내어 건져 놓는다.

   날치알(=Tobikko)  1/2 C



모든 재료를 접시에 예쁘게 놓는다.


먹는법:
김에 , 재료들 한개씩 얹고 와사비를 풀은 간장에
먹는다.

미소 스프와 같이 Serve 한다.




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California Maki Dish (캘리포니아 마끼 접시)
Korean Style Japanese Cuisine / 한국식 일식              


(A) 3 C  cooked rice
seaweed – cut into 3 x 7 inch rectangles

(B) 1 pcs.  Pickled yellow radish – cut into 2 x 1/4 x 1/4 inch sticks

2 cucumbers - cut into 2 x 1/4 x 1/4 inch sticks

2 avocados - cut into 2 x 1/4 x 1/4 inch sticks

Mix 2 T.S.  lemon juice and 2 C water. Soak avocado
sticks in mixture and for 1 minute and drain.
Tap dry with paper towel.
 
3 Eggs Add salt and pepper and mix egg well.
Make thin layer of egg, and cut into 2 x 1/4 x 1/4 inch
sticks

1 C  imitation crab meat - cut into 2 x 1/4 x 1/4 inch sticks

1 C shrimp - clean well and boil in salt water for 2 minutes.
 
1/2 C  seasoned flying fish roe(=Tobikko) 


Arrange every ingredients neatly on a large serving dish.
Serve with soy sauce mixed with wasabi


How to eat:
Place seaweed on plate.
Place 1 small spoonful of cooked rice on top of seaweed and
add ingredients, one of each.

Roll tight and dip in soy sauce, mixed with wasabi, and eat.


Serve with Miso Soup

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