California
Maki Dish (캘리포니아 마끼 한접시)
Korean Style Japanese Cuisine / 한국식 일식
Korean Style Japanese Cuisine / 한국식 일식
캘리포니아 마끼 접시 (California Maki Dish)
Korean Style Japanese Cuisine / 한국식 일식
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4인분-
(A). 밥 3 C김은 좀 큰 크기로 잘라 놓는다.
오이 2개-5 Cm 길이로 막대 썰기를 한다
아보카도2 개 -5 Cm 길이로 막대 썰기를 한다
레몬쥬스 2 T.S. 와 물 2 C 을 섞어 잠시 담갔다
꺼내어 종이 타올로 물기를 제거 한다.
계란 3 개 –계란은 소금 후추를 넣고 잘 풀어 준후
지단을 붙여 5 Cm 길이로 막대 썰기를 한다
게살 1 C - -5 Cm 길이로 막대 썰기를 한다
새우1 C - 깨끗이 다듬어,끓는 소금물에 데쳐 2분후
꺼내어 건져 놓는다.
날치알(=Tobikko) 1/2 C
모든 재료를 접시에 예쁘게 놓는다.
먹는법:
김에 밥, 재료들 한개씩 얹고 와사비를 풀은 간장에
찍 먹는다.
미소 스프와 같이 Serve 한다.
California
Maki Dish (캘리포니아 마끼 접시)
Korean Style Japanese Cuisine / 한국식 일식 seaweed – cut into 3 x 7 inch rectangles
(B) 1 pcs. Pickled yellow radish – cut into 2 x 1/4 x 1/4 inch sticks
2 avocados - cut into 2 x 1/4 x 1/4 inch sticks
Mix 2 T.S. lemon juice and 2 C water.
Soak avocado
sticks in mixture and for 1 minute and drain.
Tap dry with paper towel.sticks in mixture and for 1 minute and drain.
3 Eggs – Add salt and pepper and mix egg well.
Make thin layer of egg, and cut into 2 x 1/4 x 1/4 inch
sticks
1 C imitation crab meat - cut into 2 x 1/4 x 1/4 inch sticks
1 C shrimp - clean well and boil in salt water for 2 minutes.
1/2 C seasoned flying fish roe(=Tobikko)
Serve with soy sauce mixed with wasabi
Place seaweed on plate.
Place 1 small spoonful of cooked rice on top of seaweed and
add ingredients, one of each.
Roll tight and dip in soy sauce, mixed with
wasabi, and eat.
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