1/05/2012

Bok Choy with Crab Sauce (청경채 게소스 볶음- 2)
Chinese Cuisine / 중국요리
                                         


Bok Choy with Crab Sauce (청경채 게소스 볶음- 2)


Chinese Cuisine / 중국요리

                                                    - Beolnara -



(A)  30 pcs.(=2 lb) fresh baby bok choy
1 t.s. salt

(B)  1 T.S. oil
½ t.s. salt
1 C chicken stock

(C)  1 T.S. oil
½  t.s. ginger-minced
1 T.S. chopped green onion
1 C  chicken stock

(D)  1 small can –lump crab meat
1 T.S.  wine
1 1/2  C   chicken stock
1 ½  t.s.  salt
pepper- dash
2 T.S. cornstarch - mix with 3 T.S. water
(E)  1 egg white – beaten

(F)  1 T.S. oil



1..Wash the bok choy very well.
Put bok choy in boiling salt
(1 t.s.) water for 3 minutes.
Rinse bok choy in cold water and drain it.


2. Put oil and bok choy in a large pot and stir fry it for 1 minute.
Add 1 C chicken stock and ½ t.s. salt  and cook 1 more minute.
Pour  all into a bowl and put aside.

3. Put 1 T.S. oil and ginger and green onion in a large pot and stir fry it for 1 minutes.
Add crab meat, wine, 1 C chicken stock, salt, pepper and  cornstarch mixture and cook until thickened.
4. Add beaten egg white carefully.
Stir until blended well.


5. Drain the juice from rhe bok choy.
Put oil and bok choy in a large pot and stir fry it for 1 minute.
Add crab meat sauce mixture, stir and serve.




You may use  cauliflower, Chinese broccoli or asparagus instead of Bok Choy.




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청경채 소스 볶음- 2 (Bok Choy with Crab Sauce )
Chinese Cuisine /중국요리


                                            

                                                                            - 별나라 -
(A)  30 .(=2 lb) 청경채
1 t.s.  소금

(B)  1 T.S. 식용류
½  t.s.  소금
1 C   육수


(C)  1 T.S.식용류
½  t.s. 다진 생강
1 T.S. 다진

(D)  1 작은 깡통게살
1 T.S. 와인
1 1/2  C  육수
1 ½  t.s. 소금
후추 약간
2 T.S.  녹말가루 + 3 T.S.


(E)  1 계란 흰자-거품


(F)  1 T.S. 식용류



1..청경채는 깨끗이 씻어 놓고,
끓는물에 소금을 넣고 3분간 데친다.
청경채는 건져 찬물에 담갔다 물기를 뺀다.


2. 후라이 팬에 기름을 넣고 청경채를 넣고 1분간 볶아낸다.
여기에 닭육수 1, 소금을 넣고, 1분간 볶는다.
이것은 다른 그릇에 부어 옆에 둔다.

3. 후라이 팬에 기름, 다진 생강, 다진 파를 넣고 1분간 같이 볶는다.
여기에 게살, 와인, 11/2 닭육수, 소금, 후추, 물과 섞은 녹말가루를 같이 넣고
섞어 걸쭉 할때까지 저어준다.


4. 여기에 거품낸 계란 흰자를 넣어 거어 준다.


5. 옆에 놓아 두었던 청경채는 국물을 따라 버리고,
커다란 냄비에 기름을 두루고  청경채를 다시 한번 1분간 볶아 주고
여기에 만들어 놓은 게살 소스를 부어 저으며 1분간 저어준다.

청경채 대신 컬리 훌라워, 중국 부로커리, 아스파라가스 등으로 대신 만들어도 좋다.




 


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