1/22/2012

떡볶이 만들기 (DDuck Bok KKi)

떡볶이 만들기
(DDuck Bok KKi/Spicy Seasoned Rice Cake)





떡볶이 만들기 (DDuck Bok KKi)          3인분


                 -     별나라 / Beolnara -
 


떡볶이 떡  2 파운드
멸치 육수 또는 물 2 C
다진마늘 1 t.s.
고추장  2 T.S.
고추가루  1 T.S.
간장 2  T.S.

설탕 1T.S.
4 뿌리,

(Style B: 어묵170g, 삶은계란2, 당근 1/3개 양파 직은것 1/2개)
(option :양배추, 라면, 깻잎)



1.
떡볶이 떡을  끓는 물에 한번 끓여 낸다.
차가운 물에 담갔다가 헹구어 얖에 놓아 둔다.

2. 멸치 육수, 다진마늘, 고추장, 고추가루, 간장을 함께 넣고 끓인다

3. 여기에 떡, 설탕,파를 넣고 중불로 끓인다.(첫번째 방법/Style A)


또는 떡, 설탕,, 어묵, 삶은계란, 양파, 당근을 같이 넣고 즁불로 끓인다.(두번째 방법/Style B)


멸치 육수 만들기:
멸치 10 마리 (똥과 내장은 뺀다), 다시 1 조각, 6 C  넣고
30분간 끓인 건더기는 고은 채에 걸러 사용한다.


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DDuck Bok KKi/Spicy Seasoned Rice Cake
(떡볶이 만들기)
3인분
- Beolnara/별나라 –


2  lb.  rice cake


2 C  dry anchovy soup stock or water  

1 t.s  minced garlic
2 T.S  red pepper paste.
1 T.S. red pepper powder
2 T.S.  soy sauce

1 T.S. sugar
4  green onions – cut small

(Style B: fish cake 170g, 2 boiled eggs,1/3 shredded carrot, 1/2 small onion)

(option: cut small size of cabbage, ramyeon, shredded sesame leaves)




1..Cook rice cake in boiling water for 5 minutes.
Remove rice cake and rinse it in very cold water and drain it.
Set aside.

2. Pour dry anchovy soup stock in a large skillet.

Add garlic, red pepper paste, red pepper powder and soy sauce.
Let it boil for 5 minutes.
 
3. Add sugar, green onion and cooked rice cake.
cook for 5 minutes in medium heat. (Style A)



or

Add sugar, green onion, cooked rice cake. fish cake, boiled eggs, carrot and onion.
Cook for 10 minutes in medium heat. (Style B)





Dry Anchovy Soup Stock:

Put 10 dry anchovies (remove), 1 pcs. dried seaweed, 6 C water in the pot, and cook for 30 minutes in medium heat.
Strain and make the clear dry anchovy soup stock.




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                                        Style (A)


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                                                       Style (B)

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