오이 절임 (Sunomo Salad / Japanese Cucumber Salad)
일식 ( Japanese Cuisine)
오이 절임 (Sunomo Salad /
Japanese Cucumber Salad)
일식 ( Japanese Cuisine)
(A)오이 2개
천일염 1 T.S.
(B) 식초 3 T.S.
설탕 1 T.S.
간장 1 t.s.
통깨 1
t.s.
1a.얇게
썰은
것:
오이는 두꺼운
것은 중간 껍질을 벗겨
내고 얇게 썬다
1b. 오이를
막
썬
것:
오이는 두꺼운
것은 중간 껍질을 벗겨
내고 막 썬다.
2. 썬 오이는 천일염을 넣고
30분간 절여 준다.
30분
후에 물에 한번 헹군 후 물기를 꼭 짜 버린다.
3. 여기에 (B) 재료를
넣고 버무린다.
Japanese Cuisine (일식)
(A)
2 cucumbers
1 T.S.
sea salt
(B)
3 T.S. rice vinegar
1 T.S. sugar
1 t.s. soy sauce
1 t.s. sesame seeds
1.Remove
thick skin using a potato peeler in few
places.
Then slice thin and place in a medium bowl.
(You may also the cut cucumbers diagonally
into rough
shapes.)
2.
Sprinkle sea salt on top of cucumbers and toss.
Let it sit for 30 minutes.
After 30 minutes, rinse with cold water
once, then drain it.
Squeeze by hard and remove excess moisture.
3.
Add ingredients (B) and mix well.
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