2/16/2023

 뱅쇼 (Vin Chaud, =French Mulled Wine)

프랑스, 독일, 유럽의 겨울 음료 

Vin (포도주) + Chaud (따뜻한, 뜨거운)

= (Vin Chaud,=따뜻한 와인)

영어: mulled Wine / 멀드 와인

독일: Gluhwein  / 글루바인

Swedish: Glogg/ 글로그








뱅쇼 (Vin Chaud, =French Mulled Wine)

프랑스, 독일, 유럽의 겨울 음료

(A) 과일:

사과    1

    ½

       2

레몬    1

오렌지    1

설탕    2 T.S.

optional: 자몽 ½ , 오렌지 주스    1 C,   fresh 크랜베리    ¼ C   

 

(B) 향신료:

월계수     2

팔각    1

정향(whole cloves)    4

통후추      ½ t.s.

막대 계피    4

넛맥   약간

생강    작은    1

설탕    3 T.S.

 

optional: 2   cardamon pods   

                 

 

(C) red wine 1

 

 

 

1. 뱅쇼에 넣을 재료를 미리 준비 한다.


2. 과일은 깨끗이 씻어 물에 5 정도 담갔다가

물기를 빼고 납작하게 썰어 놓는다.

   향신료를 준비 한다


3. 커다란 냄비에 재료 (A) (B) 재료를 넣는다.

 

4. 붉은 와인 병을 모두 부어 준다.

 

5. 끓기 시작하면 30 정도 약한불에서 천천히 끓여 준다.

   절대로 센불에서 끓이지 않는다.

 

6. 5- 10분간 놓아 두었다가 써브 한다.

 

여러명이 마실 경우에는 적포도주를 2 넣는다.

 

감기 예방으로 많이 쓰인다.

마신 후에는 여기에 물울 가득 붓고 중불에서 30분간 끓인다.

건더기는 건져 내고 걸러서 병에 넣어 두고 주스처럼 마셔도 좋다.



                                       ***************



Vin Chaud (=French Mulled Wine)

Favorite winter drink of France, Germany, 

other European Countries



(A) fruits:

1   apple

½    pear

2    tangerines

1    lemon

1   orange

2 T.S.   sugar

optional: ½  grapefruit, 1 C   orange juice,  ¼ C   fresh cranberries

         

 

(B) Spices:

2    bay leaves

1    star anise

 4    whole cloves

½ t.s.   whole black  pepper

4    cinnamon sticks

nutmeg   dash

1    ginger slice

3 T.S.   brown sugar

 

optional: 2   cardamon pods   

                 

 

(C) 1 bottle of red wine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.Prepare the fruit.

 

2. Scrub and ash fruits well and let it sit in cold water for

   5 minutes.

   Slice the fruit. 

   Prepare the spices.

 

3. In a large pot, put in ingredients (A) and add ingredients (B).


4. Pour one bottle of red wine into the pot.


5. When starts to boil, turn down heat to low and simmer for

   30 minutes.

    Do not boil it at high heat!


6 Turn off heat and let it sit for 5 -10 minutes and serve.


   If you need to serve this to several guests, use 2 bottles

   of red wine.


   People drink for prevention of  for colds.

   After you finished drinking all of it, take the pot of fruit and

   fill it with water, then simmer for 30 minutes.

   Remove all of the fruit, then strain and drink as juice.

 

 

 

                                        ***************
























******************








********************








                                        ****************

 

                 

 


댓글 없음:

댓글 쓰기