2/18/2023

 Bubble  Bread  (버블 )

양식 (American Cuisine)



                                       





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 Bubble  Bread  (버블 )

양식 (American Cuisine)


 

(A).2/3 C     우유

   (여름엔 차가운 , 다른 계절엔 따뜻한 우유를 사용한다)

    t.s.    이스트

 

(B) 1½ T.S.    설탕

   비닐로 싸서 옆에 10분간 놓아 둔다.

 

(C)1½ C    bread flour (강력분)-한번 채에 밭친다.

   1 t.s.  소금

   위의 것을 같이 섞어 스푼으로 반죽 한다.

 

(D) 1 T.S.  녹힌 버터

(E) 우유브러쉬

 

(F) 작은 그릇에 녹힌 버터 -브러쉬

 

 

 

 

1.작은 그릇에  (A) 섞어 준다.

 

2. 설탕을 넣고 저어 준다.

   비닐로 싸서 옆에 10분간 놓아 둔다.

 

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3. (나는 겨울엔 실내 온도가 차갑기 때문에 오븐을 Bake,

   325°F (165°C) 예열   15 후에 끈다.

   그리고 밑에는 그릇에 뜨거운 물을 부어 주어 오븐을

   따뜻한 공간으로 대신 사용한다.)

 

   그릇에 (C) 재료를 같이 섞는다.

   여기에 (#2) 부어 주고 섞은 반죽을 만든다.

 

4. 여기에 녹인 버터를(D) 붓고 주걱으로 대강 섞어  반죽

   한다.  수분이 많아 같지만 괜찮은 거다.

 

5. 비닐로 그릇을 씌워 주고, 약간 따뜻한 곳에 놓아 두어

   두배로 부풀어 오르게 1 시간 가량 놓아 둔다.

 

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6. 반죽 패드 ,  반죽 그리고 손에 강력분을 뿌려 주고

   패드 위에 네모 나게 얇게 준다.

   칼로 1 인치 사각형으로 잘라 주고 ( 40 - 50)

 

   Baking sheet 위에 기름 종이를 피고, 반죽을 하나씩 주물러

   주며   동그랗게 만든 기름 종이 위에 약간 사이를 두고

   나란히 놓는다.

  

7. 젖은 타올을  씌워 약간 따뜻한 곳에 두어 반죽이 2 정도

   되게 발효 시킨다.   

   꺼내서 실온에 10분간 있게 한다.


   오븐은 Bake, 325°F (165°C) 예열한다.

 

8. 우유를 반죽 위에 하나씩 솔로 골고루 발라 준다.

 

9. 오븐에 넣어 Bake, 325°F (165°C)에서 20 분간 굽는다.

 

10  빵이 뜨거울 녹힌 버터를 브러쉬로 골고루 발라 준다.



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Bubble  Bread  (버블 )

American Cuisine (양식)


 

(A).2/3 C     milk

   (Cold in summer, use warm milk in other seasons)

   1½  t.s.    yeast


(B) 1½ T.S.    sugar

 

(C)1½ C    bread flour -sift once

   1 t.s.    salt

 

(D) 1 T.S.    butter (melted)

 

(E) milk – for brush

 

(F) 1 T.S.   melted butter - for brush

 

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1.In a small bowl, mix ingredients (A) well. 


2.  Add sugar and stir well.

   Cover with vinyl and let it sit aside for 10 minutes.

 

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3. (Indoor room temperature is cold at winter time, therefore

    I preheat oven at Bake, 325°F (165°C) and turn off after

   15 minutes.

    Then I put a large bowl filled with hot water under rack of oven,

    then use oven as warmer.)

 

   In a large bowl, mix ingredients (C) , and add (#2) mixture

   to make dough.

 

4. Add melted butter and mix with a spoon.

   It will seem too wet, but it will be ok.


5. Cover with vinyl and cover with a wet towel.

   Place this bowl in a warm place for 1 hour until dough  

   becomes double size.

 

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6. Sprinkle flour on a kneading pad, on the dough, on your

   Hand, then put the dough on the kneading pad,.

   Stretch the dough to make a square and cut it using a dough

   cutter into 40-50 pieces of the same sizes.


   Put wax paper on a baking sheet, then spread oil lightly

   on the wax paper.


   Knead each small piece of dough and make into a round

   ball, then place them on the wax paper with  some space 

   between balls.

   Place them side by side.

 

7. Cover with vinyl and place in a warm place until the balls  

   become double size.

   Take out and leave it at room temperature for 10 minutes.


   Preheat oven at Bake, 325°F (165°C).

 

8. Remove the vinyl and brush each of them with milk.


9. Bake in the oven at 325°F (165°C) for 20 minutes.

 

10  Remove the bread from oven, then brush with melted

   butter on each small bread piece.

 

 

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