Bubble Bread (버블 빵)
양식 (American Cuisine)
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양식 (American Cuisine)
(A).2/3 C 우유
(여름엔 차가운 것, 다른 계절엔 따뜻한 우유를 사용한다)
1½ t.s. 이스트
(B) 1½ T.S. 설탕
비닐로 싸서 옆에 10분간 놓아 둔다.
(C)1½ C bread
flour (강력분)-한번 채에 밭친다.
1 t.s. 소금
위의 것을 같이 섞어 스푼으로 반죽 한다.
(D) 1 T.S. 녹힌 버터
(E) 우유 – 브러쉬
(F) 작은 그릇에 녹힌 버터 -브러쉬
1.작은 그릇에 (A)를
잘 섞어 준다.
2. 설탕을 넣고 잘 저어 준다.
비닐로 싸서 옆에 10분간 놓아 둔다.
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3. (나는 겨울엔 실내 온도가 차갑기 때문에 오븐을 Bake,
325°F
(165°C)로 예열 한 후 15분 후에 끈다.
그리고 밑에는 큰 그릇에 뜨거운 물을 부어 주어 오븐을
따뜻한 공간으로 대신 사용한다.)
큰 그릇에 (C) 재료를 같이 섞는다.
여기에 (#2)를 부어 주고 잘 섞은 후 반죽을 만든다.
4. 여기에 녹인 버터를(D)를 붓고 주걱으로 대강 섞어 반죽
한다. 수분이 많아 질 것 같지만 괜찮은 거다.
5. 비닐로 그릇을 씌워 주고, 약간 따뜻한 곳에 놓아 두어
두배로 부풀어 오르게 약 1 시간 가량 놓아 둔다.
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6. 반죽 패드 위, 반죽 위 그리고 손에 강력분을 뿌려 주고
패드 위에 네모 나게 얇게 펴 준다.
칼로 1 인치 사각형으로 잘라 주고 (약 40 - 50개)
Baking sheet 위에 기름 종이를 피고, 반죽을 하나씩 주물러
주며 동그랗게 만든 후 기름 종이 위에 약간 사이를 두고
나란히 놓는다.
7. 젖은 타올을 씌워 약간 따뜻한 곳에 두어 반죽이 2 배 정도
되게 발효 시킨다.
꺼내서 실온에 10분간 있게 한다.
오븐은 Bake, 325°F (165°C)로 예열한다.
8. 우유를 반죽 위에 하나씩 솔로 골고루 발라 준다.
9. 오븐에 넣어 Bake, 325°F (165°C)에서 20 분간 굽는다.
10 빵이 뜨거울 때 녹힌 버터를 브러쉬로 골고루 발라 준다.
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Bubble Bread
(버블 빵)
American Cuisine (양식)
(A).2/3 C milk
(Cold in summer, use warm milk in other seasons)
1½ t.s. yeast
(B) 1½ T.S. sugar
(C)1½ C bread flour -sift once
1 t.s. salt
(D) 1 T.S. butter (melted)
(E) milk – for brush
(F) 1 T.S. melted butter - for brush
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1.In a small bowl, mix ingredients (A) well.
2. Add sugar and stir well.
Cover
with vinyl and let it sit aside for 10 minutes.
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3. (Indoor room temperature is cold at winter time, therefore
I preheat oven at Bake, 325°F (165°C) and turn
off after
15
minutes.
Then I
put a large bowl filled with hot water under rack of oven,
then use oven
as warmer.)
In a large bowl, mix ingredients (C) , and
add (#2) mixture
to make dough.
4. Add melted butter and mix with
a spoon.
It will seem too wet, but it will be ok.
5. Cover with vinyl and cover
with a wet towel.
Place this bowl in a warm place for 1 hour until dough
becomes double size.
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6. Sprinkle flour on a kneading
pad, on the dough, on your
Hand, then put the dough on the kneading pad,.
Stretch the dough to make a square and cut it using a dough
cutter into 40-50 pieces of the same sizes.
Put wax paper on a baking sheet, then spread oil lightly
on the wax paper.
Knead each small piece of dough and make into a round
ball, then place them on the wax paper with some space
between balls.
Place them side by side.
7. Cover with vinyl and place in
a warm place until the balls
become double size.
Take out and leave it at room temperature for 10 minutes.
Preheat oven at Bake, 325°F (165°C).
8. Remove the vinyl and brush each
of them with milk.
9. Bake in the oven at 325°F
(165°C) for 20 minutes.
10 Remove the bread from oven, then brush with
melted
butter on each small bread piece.
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