무생채 무침 (Seasoned Shredded Radish)
한식 (Korean Cuisine)
무생채 무침 (Seasoned Shredded Radish)
한식 (Korean Cuisine)
(A).무 1개(=6 C) - 칼로 채 친다.
설탕 3 T.S.
천일염 1 T.S.
(B) 고추가루 4 T.S
식초 3 T.S
간장 2 T.S.
액젓 1 T.S.
(C) 파 다진 것 1 T.S.
No 마늘
1.무는 칼로 채 쳐서 (A) 재료를 넣고 버무려 준다.
2. 여기에 고추 가루를 넣고 버무린다.
식초, 간장, 액젓을 넣고 버무린 후 파 다진 것을 넣고
버무린다.
3. 버무린 후 냉장고에 넣어 두면 다음 날 더 맛있다.
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소면과 같이 먹을 때에는 무생채 무침에
참기름 1 T.S.
깨소금 1 T.S.을 넣어 같이 버무리면 좋다.
소면은 삶아 내어 건져 찬물에 헹군 후, 참기름, 간장을 약간
넣고 버무려 준다.
접시에 소면을 놓고 무 생채 무침을 얹는다.
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Seasoned Shredded Radish (무생채 무침)
Korean
Cuisine (한식)
(A). 1 shredded radish (=6 C) – shredded by knife
3 T.S.
sugar
1 T.S.
sea salt
(B) 4 T.S red pepper powder
3 T.S
vinegar
2 T.S.
soy sauce
1 T.S.
fish sauce
(C) 1 T.S. chopped green onion
No garlic
1.Shred a
radish by knife and add sugar and sea salt;
toss and mix together.
2. Add
ingredients (B) and mix together well.
3. Add
ingredient (C) and mix together well.
Place in the refrigerator and eat the next
day when its
taste is better.
4. You can eat with rice or noodles.
Cook thin
noodles and eat together; it will be very tasty.
For 2
servings
Add:
Seasoned shredded radish
1 T.S. sesame oil
1 T.S.
sesame seeds
and mix
together one more time. It will make it a better taste.
Boil the thin
noodles, take them out and rinse in cold water,
then drain
it.
Add 1
t.s. sesame oil and 1 t.s. soy sauce,
then mix together.
Place noodles
on a plate and top with seasoned
shredded
radishes.
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