8/12/2021

 Rhubarb Pie (루밥 파이)

American Cuisine (양식)







Rhubarb Pie (루밥 파이)

American Cuisine (양식)


- for 2 pies –

 

(A).2    frozen pie shells (total 4 pie shells) - poke with fork

 

(B) ¼  C  sugar

      1 T.S.    flour

      Mix together

 

(C)  ¾  C     sugar

   4 T.S.    flour

   5 C    chopped rhubarb

2         bananas - sliced

   2 C    strawberry - sliced

  ¼ t.s.    salt

  ¼ t.s.    vanilla

 

(D) 1 T.S.    butter- cut small

 

(E) 1 egg    white

   1 T.S.    water

 

 

 

 

1.Preheat oven to 400°F  (200°C).

 

2.  Poke the pie shells with a fork.

   Sprinkle (B) mixture on top of pie shells.

 

3. Remove leaves of rhubarb (You do not eat leaves of rhubarb)

   and cut the stalks into ¾ inch (2 cm)  long pieces.

  

4. Mix rhubarb and ingredients (C) together in a large bowl,

   and pour into a pie shell.

 

5.Add butter on top.

 

6. With the other pie shell, poke il with a fork and

   use as a pie cover.

 

7. Cover the pie well, press down and mark with a fork around

   the  pie shell.

   Trim around  the pie evenly.

 

8. Cover around the pie shell with a 2 inch wide foil strip.

 

9. Bake at 400°F  (200°C).

 

10. After 30 minutes, remove the foil and brush the top of the

   pie with the egg white mixture.

   Then bake for 10 more minutes.

 

11. Serve with whipped cream.



 

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루밥 파이 (Rhubarb pie)   

양식 (American Cuisine)

- 파이 2

 

(A).냉동 파이 껍질 2 (모두 4)  포크로 구멍을 여러 군데 찔른다.

 

(B) 설탕   1 T.S.    

   밀가루   1 T.S.   

    같이 섞는다.

   

(C) 설탕   ¾  C    

    밀가루   4 T.S.  

    루밥    5 C -  ¾ inch (2 cm) 길이로 썬다.

    딸기  2 C – 작게 썬다.

    바나나   2 -1/4 inch (2/3 cm) 두께로 썰은

   소금   ¼ t.s.  

  바닐라   ¼ t.s.    

 

(D) 버터   3 T.S.-작게 자른다   

 

(E) 계란 흰자    1 

      1 T.S.

   같이 섞어 준다 

     




1.오븐은  400°F  (200°C) 예열을 한다.

 

2.  포크로 파이 껍질들에 콕콕 찔러 주어 스팀 구멍을 만들어 준다.

 여기에 (B) 재료 섞은 것을 위에 편편하게 뿌려 준다.

 

4. 루밥의 잎은 떼어 버리고 (잎은 절대로 먹지 않는다) 깨끗이

   씻은  ¾ 인치(2 cm)  길이로 자른 그릇에 넣고

    (C) 재료를 넣고 섞어 파이 껍질에 부어 준다.

 

5. 버터는 작게 썰어 위에 얹어 준다.

 

6. 2번째 파이 껍질도 포크로 골고루 찔러주고, 이것은 파이

   뚜껑으로 사용한다.

 

7.    이것으로 파이를 덮어 준다.

   포크로 아래 그리고 파이 둘레를 꼭꼭 눌러 준다.

    옆에 빠져 나온 파이 껍질은 칼로 깔끔하게 잘라 낸다.

 

8. 호일을 2 인치 길이로 길게 잘라 파이 가장자리를 준다.

   (가장자리가 타기 쉽기 때문에 준다)

 

9. 오븐은 400°F  (200°C) 파이를 오븐에 넣고 굽는다.

 

10.  30 후에 호일을 벗기고

   계란 흰자와 물을 섞어  풀어서 부러쉬로 파이 위에 골고루

   발라 준다. 그리고 10분간 구어 낸다.

 

11. 휘핑 크림과 같이 놓는다.



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Home Made Pie Shell (파이 껍질 만들기)

Style 1

   3 C    flour

   2 t.s.    salt

   ¾ C    oil (or ½ C Crisco shortening)

   1/3 C   milk

 

   Mix together well.

 

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   밀가루    3 C    

  소금    2 t.s.   

   식용유   ¾ C    (또는 크리스코 쇼트닝    ½ C)

   우유   1/3 C  

 

  같이 섞어 반죽 한다.

 

 

Style 2

   2½ C    flour

   1 t.s.    salt

   1 C    Crisco shortening

 

   Mix together

   ¾ C    ice water – Add 1 T.S. ice water into the dough.

   Repeat again and again - do not add more water.

   Divide into 2 pieces and roll the dough into flat.

 

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   밀가루   2½ C    

   소금   1 t.s.   

   크리스코 쇼트닝   1 C    

 

   같이 섞는다.

얼음    ¾ C – 얼음물을  1T.S. Tlr 넣고 반죽을 한다

   얼음 물을 계속 1 T.S. 반복 해서 넣으면서 반죽한다

    -물은 이상 넣지 않는다.

    반죽은 둘로 나누어 얇게 민다.




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