8/15/2021

날개 만두 (Chicken Wing Gyoza)

Japanese Cuisine (일식),

Thai, Vietnam, Singapore – 만드는 법이 약간 다르다






날개 만두 (Chicken Wing Gyoza)

Japanese Cuisine (일식),

Thai, Vietnam, Singapore – 만드는 법이 약간 다르다



(A). 날개    12

 

(B) 소금     1 t.s.

   후추   약간

   생강즙   1 t.s.

   사케 또는 정종  2 T.S.

 

(C) 만두 ( Filling)

   호배추 3    잘게 썰어 소금에 30 이상 절인 것물 물기를 짠다

    돼지고기    1 C

   생강    1 t.s.    

   다진 마늘      1 T.S. 

   간장      2 t.s.  

   액젓   1 t.s.   

   오이스터 소스      1 t.s.    

   참기름   1 t.s.   

   사케  또는 정종   1 T.S. 

   두부 1물기를 짠다

   부추      ¼ C    - 작게 썬다

   다진     2 T.S.

   청양고추    2 - 잘게 다진다

   소금   약간

   후추   약간

   

(D) 전분가루 코팅

   소금   약간   salt  - dash

   후추   약간   

 

(E) 식용유 튀김용

 

(F) 소스:

   스리라차 소스    2 T.S.

   마요네즈    2 T.S.

   고추 가루    1 t.s.

 

 

 

1. 날개를 2 마디로 자른다.

   가위로 날개 둘레를 자르고  반으로 잘라, 뼈만

   2 발라 낸다.

 

2. 닭과 (B) 재료를 비닐 백에 넣고 섞고 냉장고에 1 시간

   정도 넣어 둔다.

 

3. 호배추는 잘게 썰어 소금을 뿌려 1시간 이상 절인

   찬물에 금방 헹군 물기를 준다.

 

4. 그릇에 재료 (C) 모두 넣고 섞은 ,  날개 속에

   넣는다요지로 끝을 막아 준다.

 

5. 전분 가루로 날개를 충분히 씌워 주고 가루를 약간 털어 내고

   튀겨 낸다.

 

6. 처음에는 불로 약하게 천천히 브라운색이 까지

   튀겨 , 거의 익었으면 날개를 거꾸로 세워 익힌다.

 

7. 먹기 전에 불에서 짐깐 한번  튀겨 낸다.

 

 

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8. (F) 재료를 섞어 소스로 놓아 찍어 먹는다.

 

9. 다른 방법:

   데리야끼소스를  튀긴 날개 위에 골고루 브러쉬로 발라

    주며 오븐에 넣고 Broil 3분간 구어 낸다. 조금 굽는다.

 

 

데리야끼 소스 만드는 기본 비율:

다시마 우린 물   2 C :

간장   1 C :

설탕   1 C :

청주   1 C :

맛술   1 C :

다시마 물  : 간장 : 설탕 : 청주 : 미림  = 2:1:1:1:1

잘 섞어 한번 끓여 준다.

 


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Chicken Wing Gyoza ( 날개 만두)  

Japanese Cuisine (일식),

Thai, Vietnam, Singapore – They cook in a little different way.

-        NamJu Lee Borst –

 

(A).12 chicken wings  

 

(B) 1 t.s.   salt

   pepper   dash  

  1 t.s.   ginger juice

   2 T.S.   sake or rice wine

 

(C) Filling

    3    large leaves cabbage  - chop thinly, add salt and

       toss.   After 30 minutes, squeeze out the water.

   1 C    ground pork  

   1 t.s.     ground ginger

   1 T.S.  minced garlic

   2 t.s.  soy sauce

   1 t.s.    fish sauce

   1 t.s.    oyster sauce

   1 t.s.    sesame oil

   1 T.S.  sake

   1    tofu – squeeze out the water 

   ¼ C   wild garlic - cut into very small pieces. 

   2 T.S.   chopped green onion

   2    green pepper – chopped fine

   salt - pinch

   pepper – pinch

 

(D) starch – for coating

   salt  - dash

   pepper - dash

  

(E) oil for deep frying

 

(F) Dipping sauce:

 

    2 T.S.    sriracha sauce

    2 T.S.   mayonnaise

    1 t.s.   fine red pepper powder

 

 

 

 

 

1.Cut the chicken wings into 2 pieces.

   Cut the chicken skin and meat around inside the wings

   with scissors

   Cut and remove one bone and remove the second bone, too.

 

2. Put the chicken wings and  ingredients (B) in a plastic bag

   and mix well then place in the refrigerator for more than 1 hour.

 

3. Finely chop the cabbage, sprinkle with salt and toss well,

    then let it sit for    1 hour.

   Rinse with water quickly and squeeze out the water.

 

4. In a large bowl, mix ingredients (C) well and fill the mixture

   into the   chicken wings.

   Block the end of each chicken wing with tooth pick.

 

5. Coating chicken wings thoroughly with starch powder and

   deep fry it.

 

6. Fry it with medium heat until light brown, then turn the

   chicken wings upside down to cook a little longer.

 

7. Before eating, fry them one more time at high heat for

   a few minutes.

 

 

 

8. Dipping Sauce:

   Mix the ingredients (F) well in a small bowl.

   Serve it with chicken wings.

 

 

 

9. Style 2: Another way

 

   Preheat oven to broil.

   Brush teriyaki sauce evenly over the fried chicken wings,

   and cook for  3 minutes at broil.

 

 

Basic Teriyaki Sauce:

2 C   soaked kelp water  :

1 C    soy sauce:

1 C    sugar:

1 C    sake or rice wine:

1 C    Mirin:

Kelp water : soy sauce : sugar : sake : Mirin = 2:1:1:1:1

Mix well and bring to boil for 3 minutes at medium heat..

.

Mix well and bring to a boil.

섞어 끓입니다.

It gives mix well and boil again.

섞어주고 다시 끓여줍니다.

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   Jul. 24, 2021




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