닭 날개 만두 (Chicken Wing Gyoza)
Japanese Cuisine (일식),
Thai, Vietnam, Singapore
– 만드는 법이
약간 다르다
닭 날개 만두 (Chicken Wing Gyoza)
Japanese Cuisine (일식),
Thai, Vietnam, Singapore
– 만드는 법이
약간 다르다
(A).닭 날개 12개
(B) 소금 1
t.s.
후추 약간
생강즙 1 t.s.
사케 또는 정종 2 T.S.
(C) 만두 속( Filling)
호배추 3장 잘게 썰어 소금에 30분 이상 절인 것물 물기를 꼭 짠다
돼지고기 간
것 1 C
간 생강 1
t.s.
다진 마늘 1 T.S.
간장 2 t.s.
액젓 1 t.s.
오이스터 소스
1
t.s.
참기름 1 t.s.
사케 또는 정종 1 T.S.
두부 1모 – 물기를 꼭
짠다
부추 ¼ C - 작게 썬다
다진 파 2
T.S.
청양고추 2개 - 잘게 다진다
소금 약간
후추 약간
(D) 전분가루 – 코팅 할 것
소금 약간 salt - dash
후추 약간
(E) 식용유 - 튀김용
(F) 소스:
스리라차 소스 2 T.S.
마요네즈 2 T.S.
고추 가루 1 t.s.
1.닭 날개를 2 마디로 자른다.
가위로 날개
속 뼈 둘레를 자르고 반으로 뚝 잘라, 뼈만
2개 발라 낸다.
2. 닭과 (B) 재료를 비닐 백에 넣고 잘 섞고 냉장고에 1 시간
정도 넣어 둔다.
3. 호배추는 잘게
썰어 소금을 뿌려 1시간 이상 절인 후
찬물에 금방
헹군 후 물기를 꼭
짜 준다.
4. 큰 그릇에 속 재료 (C) 를 모두 넣고 잘 섞은 후, 날개 속에
넣는다. 요지로 끝을 막아 준다.
5. 전분 가루로 닭 날개를 충분히 씌워
주고 가루를 약간 털어 내고
튀겨 낸다.
6. 처음에는 중
불로 약하게 천천히 브라운색이
될 때 까지
튀겨 낸 후, 거의 다 익었으면 날개를
거꾸로 세워
좀 더 익힌다.
7. 먹기 전에 센 불에서 짐깐 한번 더 튀겨 낸다.
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8. (F) 재료를 잘
섞어 소스로 내 놓아 찍어 먹는다.
9. 또
다른
방법:
데리야끼소스를 튀긴 닭 날개 위에 골고루 브러쉬로
발라
주며 오븐에 넣고 Broil로
3분간 구어 낸다. 조금 더 굽는다.
데리야끼
소스 만드는 기본 비율:
다시마 우린 물
2 C :
간장
1 C :
설탕
1 C :
청주
1 C :
맛술
1 C :
다시마 물
: 간장 : 설탕 : 청주
: 미림 = 2:1:1:1:1
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Chicken Wing Gyoza (닭
날개 만두)
Japanese Cuisine (일식),
Thai, Vietnam, Singapore – They
cook in a little different way.
-
NamJu Lee Borst –
(A).12 chicken wings
(B) 1 t.s. salt
pepper dash
1 t.s. ginger juice
2 T.S. sake or rice wine
(C) Filling
3 large leaves cabbage - chop thinly, add salt and
toss. After 30 minutes, squeeze out the water.
1 C ground pork
1 t.s. ground ginger
1 T.S. minced garlic
2 t.s. soy sauce
1 t.s. fish sauce
1 t.s. oyster sauce
1 t.s. sesame oil
1 T.S. sake
1 tofu – squeeze out the water
¼ C wild garlic - cut into very
small pieces.
2 T.S. chopped green onion
2 green pepper – chopped fine
salt - pinch
pepper – pinch
(D) starch – for coating
salt - dash
pepper - dash
(E) oil for deep frying
(F) Dipping sauce:
2 T.S.
sriracha sauce
2 T.S.
mayonnaise
1 t.s. fine red pepper powder
1.Cut the chicken wings into 2
pieces.
Cut the chicken skin and meat around inside the wings
with scissors
Cut and remove one bone and remove the second bone, too.
2. Put the chicken wings and ingredients (B) in a plastic bag
and mix well then place in the refrigerator for more than 1 hour.
3. Finely chop the cabbage,
sprinkle with salt and toss well,
then let it sit for 1 hour.
Rinse with water quickly and squeeze out the water.
4. In a large bowl, mix
ingredients (C) well and fill the mixture
into the chicken wings.
Block the end of each chicken wing with tooth pick.
5. Coating chicken wings thoroughly
with starch powder and
deep fry it.
6. Fry it with medium heat until
light brown, then turn the
chicken wings upside down to cook a little longer.
7. Before eating, fry them one
more time at high heat for
a few minutes.
8. Dipping Sauce:
Mix the ingredients (F) well in a small bowl.
Serve it with chicken wings.
9. Style 2: Another
way
Preheat oven to broil.
Brush teriyaki sauce evenly over the fried chicken wings,
and cook for 3 minutes at broil.
Basic Teriyaki Sauce:
2 C soaked kelp water :
1 C soy sauce:
1 C sugar:
1 C sake or rice wine:
1 C Mirin:
Kelp water : soy sauce : sugar : sake : Mirin = 2:1:1:1:1
Mix well and bring to boil for 3 minutes at medium heat..
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Jul. 24, 2021
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