2/04/2021

 알리오 올리오 스파게티 

(Spaghetti Aglio Olio e Peperoino, =AOP)

이탈리아 요리 (Italian Cuisine)





알리오 올리오 스파게티 (Spaghetti Aglio Olio e Peperoino,=AOP)

이탈리아 요리 (Italian Cuisine)


(A).optional: 베이컨    6 슬라이스

 

(B) 올리브 기름    3  T.S.

   마늘    8편으로 썬다.

   페페론치노     5칼로 작게 다진다.

 

(C)

   소금    1 t.s.

   파스타    2 인분

 

(D) 면수    6 T.S.

   소금   약간

 

(E) 장식용:

   페페론치니 - 잘게 썰은   

   파슬리다진다.

   optional: 파마산 치즈

             트러플 오일

             (원래는 마늘, 올리브유, 페페론치노 3가지만 넣고

             만드는 것이지만 베이컨, 치즈를 넣으면 훨씬 맛있다)

 

 


 

 

1.베이컨은 작게 잘라 후라이팬에 넣고 80% 까자 익도록

   볶아 준다기름을 따라 버리고 베이컨은 건져 놓는다.

 

 

2. 팬에 올리브 기름을 두루고 다진 마늘과 페페론치노를 넣고

   약불에서 볶는다.   마늘은 너무 오래 익히지 않는다.

    베이컨을 넣고 1 분간 볶아 준다.

 

3. 소금 물이 끓으면 파스타를 넣고  6 끓인다.,

 

4. (#2) 면수와 소금을 넣고 1분간 끓인다.

 

5. 파스타는 채에 걸러 내지 않고, 파스타 삶는 냄비에서 곧바로

    파스타를 건져 내어 볶은 마늘 위에 파스타를 넣고,  2분간

   물기가 거의 없어 까지 같이 볶는다.

 

6. 접시에 담고 페페론치노 잘게 썬것, 파마산 치즈와 파슬리

   다진 것을 올려 준다.

 

 

Spaghetti Aglio Olio e Peperoino (=AOP)

Aglio (마늘) e Olio (올리브유),

Peperoino / Peperoncini (페페론치니 이탈리아 고추)

이탈리아,  나폴리 (캄파니아 지방) 에서 유래 되어 이탈리아

전역에 널리 알려졌다.

 

                                ***************

Spaghetti Aglio Olio e Peperoino (=AOP)

Aglio (garlic) , Olio(olive oil) , Peperoino / Peperoncini (Italian hot pepper)

 

Naples (Campania region) originated in Italy. It was widely known throughout


                                        ************************


Spaghetti Aglio Olio e Peperoino (알리오 올리오 스파게티)  

 Italian Cuisine  (이탈리아 요리)



(A).optional:  6 slices   bacon

 

(B) 3  T.S.     olive oil

   8    garlic cloves  - cut into slices  

   5    pepperoncino  – chop small

 

(C) water

   1 t.s.      salt

   2 servings     spaghetti Pasta

 

(D) 6 – 8 T.S.    of the boiled  water - used while cooking the noodles

   salt  -- dash

 

2 servings of pasta

파스타 2 인분

Can't load full results

Try again

Retrying...

Retrying...

Can't load full results

Try again

Retrying...

Retrying...

5 Peperoncino-Chop small with a knife.

5 Peperoncino-Chop 작게 칼로.

The knife is small - 5 Pepe Ron Chino.

칼은 작습니다-5 Pepe Ron Chino.

Can't load full results

Try again

Retrying...

Retrying...

Can't load full results

Try again

Retrying...

Retrying...

Some salt

...

Salt

...

Can't load full results

Try again

Retrying...

Retrying...

Can't load full results

Try again

Retrying...

Retrying...

Parsley-chop.

파슬리 .

Parsley - it is.

파슬리-그렇습니다.

Can't load full results

Try again

Retrying...

Retrying...

Can't load full results

Try again

Retrying...

Retrying...

(E) for decoration:

   pepperoncini -thinly sliced

   parsley - chopped

   optional: parmesan cheese

                  truffle oil – dash

 

(Originally it is cooked with 3 ingredients:  garlic, olive oil and

peperroncino only;  but it will taste much better with bacon and

cheese.)


 

 

 

1.Cut the bacon into small pieces and put it in a frying pan

   and fry it.

   Pour the oil out and remove the bacon.

 

2. Put olive oil in a frying pan, add garlic  and

   pepperoncino and stir well at low heat.

   Don’t cook the garlic too much.

   Add bacon and stir-fry together for 1 more minute.

 

3. When salt water starts to boil, add a pasta and

   cook for 6 minutes.

 

4. While pasta is cooking, remove 6 – 8 T.S. of the boiling

   water from pot, to the frying pan step (#2) and add a dash

   of salt and cook for 1 more minute.


5 Don’t  drain the cooked pasta.

   Pick the cooked pasta straight from the pot and add to

   frying  pan.

   Stir-fry together for 2 more minutes.

 

6. Put it on a plate and garnish with thinly sliced pepperoncini

   and optional: parmesan cheese and chopped parsley on top.

 

 


 

                                         ************************








































   


                                                                 ************




댓글 없음:

댓글 쓰기