닭고기 양상추 쌈 (Lettuce Wrap)
중식 퓨전 (Chinese Fusion Cuisine)
닭고기 양상추 쌈 (Lettuce Wrap)
중식 퓨전 (Chinese Fusion Cuisine)
(A).한국 잎 상추, 로메인, 양상추, boston lettuce or any other
8-10장
(찬물 8 C + 참기름 1 T.S.)
(B). 당면 - 튀길 것
(C) 다진 닭 다리살(다리 사태살) 1 ½ C - 곱게
다진다. – 꼭 fresh 한것을 칼로
다질것
정종
1 T.S.
(D) 식용유 2 T.S.
다진 마늘 1 T.S.
다진
생강 ½ t.s.
(E) 표고버섯 6개
물밤 1 can
간장 2 T.S.
호라이존
소스 2 T.S.
(F) 참기름 2 t.s
파 썰은 것 (녹색 부분) 2 T.S.
1.상추는 깨끗이 씻은
후,
큰 그릇에 찬물을
담고 참기름 1 T.S. 을 넣고 잘 섞은 후 상추를 그 물에
한번 더 헹구어 낸후, 냉장고에 넣어
차게 한다.
2. 당면은 냄비에
기름을 좀
많이 넣고 튀겨 내고 옆에 놓아 둔다.
(하루 전에 미리 튀겨 놓아도 좋다)
3. 닭고기는 기름기는
제거 하고 깨끗이 씻어,
조금 크게 썬 후 후드프로쎄서에
넣고 살짝 갈아 준 후, 칼로 마져 다져 준다.
여기에 정종을
넣고 잘 섞어 준다.
4. 후라이 팬에
기름을 두루고
약불로
한후 다진 마늘, 갈은 생강을 넣고
2 분간 볶는다.
5. 센불로
올리고, 여기에, 정종에 버무린 닭을 넣고 약간 브라운색이
될때 까지 볶는다.
6. 여기에 (E) 재료인 표고버섯과 물밤을 넣고 볶아 주다가
간장과 호라이존
소스를 넣고 더
볶아 준다.
7. 바로
먹기 전에 참기름을
넣고 다진 파를
넣고 다시
한번 5분간
더 볶아 준다.
먹는 방법
:
방법
1:
미리 모든걸 준비해
파티용 Appetizer로
내놓을려면
접시에 상추는 손바닥
만 하게 자르고, 그위에 튀긴
당면을 놓고
그위에 볶은 닭을
올려 놓아 커다란
접시에 놓고 내어 놓는다.
방법
2:
식탁에서 먹을땐 상추, 튀긴 당면
, 닭
볶음을 따로 따로
그릇에 담아
상위에 놓고, 각자가
싸서 먹게 한다.
Chinese Fusion
Cuisine (중식 퓨전)
(A). 8-10 pieces leaf lettuce, head lettuce, romaine, Boston
lettuce or any other,
(B). 2 packages clear starch noodles
(C) 1
lb chopped chicken thigh meat - chopped with knife
1
T.S. rice
wine
(D) 2
T.S. vegetable oil
1
T.S. minced garlic
½
t.s. minced ginger
(E) 6 shitake mushroom - chopped
1 can (8 oz) water chestnuts – washed, drained and chopped
2
T.S. soy sauce
2 T.S. hoisin sauce
(F) 2 t.s.
sesame oil
1
green onion - chopped
1.After washing lettuce well,
Place cold water in
a large bowl and add 1 T.S. sesame oil and mix well.
Rinse one more time,
drain it and keep it in the refrigerator until ready to serve.
2. Pour about 10 C of vegetable oil into a
large deep frying pan and heat until
high
temperature.
Test
with one piece of noodle first.
Deep
fry the noodles and drain them on a paper towel.
(You can fry them a day
before)
3. Cut off fat from the chicken thigh meat and
wash well.
Cut
chicken into 1½-inch cubes, and chop with a food processor
for a few seconds.
Place
on chopping board and chop into very small pieces with
a knife again.
Place
chicken into a bowl, add rice wine and mix well.
4. Turn on low heat, put oil into a large pot,
add garlic
and ginger and stir for 2 minutes.
5. Turn on high heat, add chicken and stir well
until brown.
6. Add ingredients (E)
and stir well for 5 minutes.
7. Right before serve, add sesame oil and chopped green onion
and stir well for 5 minutes.
How
to eat
Method 1:
To prepare everything
in advance and put it out as a party appetizer.
Place one lettuce on a
plate, add fried rice noodles on top of lettuce,
add chicken mixture on top and place on a
large serving plate and serve.
Method 2:
Serve each bowl,
lettuce, fried noodle and chicken mixture on the table.
Make one wrap of each
and eat.
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