9/30/2019


닭고기 양상추 쌈 (Lettuce Wrap)
중식 퓨전 (Chinese Fusion Cuisine)



 
 
 

닭고기 양상추 쌈 (Lettuce Wrap)
중식 퓨전 (Chinese Fusion Cuisine)


(A).한국 상추,  로메인, 양상추, boston lettuce or  any other  8-10
       (찬물 8 C + 참기름 1 T.S.)

(B). 당면 - 튀길

(C)  다진 다리살(다리 사태살)    1 ½ C - 곱게 다진다. – fresh 한것을 칼로 다질것
      정종   1 T.S.
 
(D)  식용유   2 T.S.
       다진 마늘   1 T.S.
       다진 생강    ½ t.s.

 (E)  표고버섯 6
      물밤  1 can
       간장   2 T.S.
      호라이존 소스   2 T.S.

(F) 참기름 2 t.s
       썰은 (녹색 부분)    2 T.S.

 


1.상추는  깨끗이 씻은 ,
  그릇에 찬물을 담고 참기름 1 T.S. 넣고 섞은 상추를 물에
 한번 헹구어 낸후,  냉장고에 넣어 차게 한다.
 
2. 당면은 냄비에 기름을 많이 넣고 튀겨 내고 옆에 놓아 둔다.
      (하루 전에  미리 튀겨 놓아도 좋다)
 
3. 닭고기는 기름기는 제거 하고 깨끗이 씻어, 조금 크게 후드프로쎄서에
      넣고 살짝 갈아 , 칼로 마져  다져 준다.
      여기에 정종을 넣고 섞어 준다.

4. 후라이 팬에 기름을 두루고
      약불 한후 다진 마늘, 갈은 생강을 넣고 2 분간 볶는다.
5. 센불 올리고, 여기에, 정종에 버무린 닭을 넣고 약간 브라운색이
    될때 까지 볶는다.

6. 여기에  (E) 재료인 표고버섯과 물밤을 넣고 볶아 주다가
    간장과 호라이존 소스를 넣고 볶아 준다.
 
7. 바로 먹기 전에 참기름을 넣고 다진 파를 넣고  다시 한번 5분간 볶아 준다.


먹는 방법 :
방법 1:
미리 모든걸 준비해 파티용 Appetizer 내놓을려면
접시에 상추는 손바닥 하게 자르고, 그위에 튀긴 당면을 놓고
그위에 볶은 닭을 올려 놓아 커다란 접시에 놓고 내어  놓는다.
 
방법 2:
식탁에서 먹을땐 상추, 튀긴 당면 , 볶음을 따로 따로 그릇에 담아
상위에 놓고, 각자가 싸서 먹게 한다.

 


Lettuce Wrap  (닭고기 양상추 )
Chinese Fusion Cuisine (중식 퓨전)


(A). 8-10 pieces    leaf lettuce, head lettuce, romaine, Boston lettuce or any other, 

(B). 2 packages    clear starch noodles    
 
(C)  1 lb     chopped chicken thigh  meat - chopped with knife
       1 T.S.    rice wine  

(D)  2 T.S.   vegetable oil    
       1 T.S.   minced garlic    
       ½ t.s.    minced ginger   
 
(E)  6  shitake mushroom - chopped
       1 can (8 oz)  water chestnuts – washed, drained and chopped
       2 T.S.   soy sauce
       2 T.S.   hoisin sauce

(F) 2 t.s.  sesame oil
      1 green onion - chopped

 

1.After washing lettuce well,
  Place cold water in a large bowl and add 1 T.S. sesame oil and mix well.
  Rinse one more time, drain it and keep it in the refrigerator until ready to serve.
 
2. Pour about 10 C of vegetable oil into a large deep frying pan and heat until
       high temperature.
       Test with one piece of  noodle first.
       Deep fry the noodles and drain them on a paper towel.
       (You can fry them a day before)

3. Cut off fat from the chicken thigh meat and wash well.
       Cut chicken into 1½-inch cubes, and chop with a food processor
       for a few seconds.
       Place on chopping board and chop into very small pieces with
       a knife again.
       Place chicken into a bowl, add rice wine and mix well.

4. Turn on low heat, put oil into a large pot,
       add garlic and ginger and stir for 2 minutes.
5. Turn on high heat, add chicken and stir well until brown.
6. Add ingredients (E) and stir well for 5 minutes.

 7.  Right before serve, add sesame oil and chopped green onion
     and stir well for 5 minutes.


How to eat
 
Method 1:
To prepare everything in advance and put it out as a party appetizer.
Place one lettuce on a plate, add fried rice noodles on top of lettuce,
 add chicken mixture on top and place on a large serving plate and serve.
  
Method 2:
Serve each bowl, lettuce, fried noodle and chicken mixture on the table.
Make one wrap of each and eat.

 

 


 















 























 
 














 
Method 1:


 

 
 
 








 

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