우엉차 만드는법 (How to make Burdock
Tea)
한식 (Korean Cuisine)
우엉 9 뿌리
1.우엉은 부드러운 솔로 깨끗이 씻고, 물기를 뺀후 어슷 썬다.
(껍질을 벗기고 해도 되지만 껍질에 영양소가 많이
포함 되어 있다)
포함 되어 있다)
가는 쪽은 그냥 썰고 굵은 쪽은 반으로 길게 가른 후
채 썬다.
채 썬다.
2. 썬 것은 후라이 팬에 넣고 중불에서 10분간 더끈다.
3. Cooking sheet 에 썬 우엉은 잘 펴 주고 햇볕에서
2 일간 말리면 된다.
2 일간 말리면 된다.
햇볕이 없을땐 오븐에 넣고 150 F (섭씨 65도)로
3 시간 구워 준다
3 시간 구워 준다
(또는 오븐에서 화씨375도 ( 셥씨190도)로 30 분간
구워 낸다.
구워 낸다.
타지 않게 2-3번 뒤집어
준다.
마시는 법:
머그나 커피잔에 마른 우엉을 3 - 4개 넣고 끓는 물을
부어 마신다.
부어 마신다.
잔에 남은 우엉은 그냥 먹어도 좋다.
카페인이 없어 밤에 마시기 좋다.
우엉을 먹으면 안되는 사람:
우엉은 찬 성분이기 때문에 몸이 차가운 사람은
피하는게 좋다.
피하는게 좋다.
탈수증 환자는 우엉을 섭취 하지 않는게 좋다.
임산부 – 태아에 안 좋을
수가 있다.
How to make Burdock Tea (우엉차 만드는법)
Korean Cuisine (한식)
9 Burddck Root
1. Wash burdock root with brush without peeling the
skin rinse and drain.
Angle
slice burdock. Slice the thin side as is
but; for
the thick side
the thick side
cut in
half length-wise.
(You may
peel out the skin but the skin is
more nutrition.)
more nutrition.)
2. Place sliced burdock into a deep fry pan and roast
for 10 minutes in medium heat without oil.
for 10 minutes in medium heat without oil.
3. Place roasted burdocks on cooking sheet, dry
it
under sun or put it in the oven and bake at 150 °F
for 3 hours rotating it every 30 minutes, or bake
at 375 °F for 30 minutes.
under sun or put it in the oven and bake at 150 °F
for 3 hours rotating it every 30 minutes, or bake
at 375 °F for 30 minutes.
How to drink :
Put 3 - 4 slices of dry burdock into a mug or tea
cup.
Add boiling hot water and drink it.
You may eat the left over burdock, too.
Burdock does not have caffeine, therefore it is good to have in the evening.
People who should
not have burdock tea.
If you have a cold body, you should avoid it.
if
you are suffering with dehydration, you
should avoid it.
If you are pregnant – it might not good for your
baby.
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