9/18/2019


Hungarian Goulash (항가리안 굴라쉬)
(= Gulyás / pörkölt / Gulash / Gooyásh / Alföldi Gulyás
 

 
 


Hungarian Goulash (항가리안 굴라쉬)
(= Gulyás / pörkölt / Gulash / Gooyásh / Alföldi Gulyás


(A).2  T.S.  lard or bacon drippings (don’t use corn oil)
       1 T.S  vegetable oil
      2  C   finely minced onion
      1 T.S.  minced garlic (or more)

(
B) 2 T.S.  Hungarian sweet paprika  
     1 t.s.   hot hungarian paprika (optional) or to taste

     ½ C   water

(C) 4  C   Beef - chuck or boneless pot roast, cubed.
     1  T.S.   salt or more to taste
     ½ t.s.  pepper
   
     3   bay leaves
     1  t.s.   caraway seeds chopped / ground caraway
     ¼ C   chopped  parsley
     1½ C   water
     optional: carrot, parsnip, celery leaf

(D) 1   large ripe tomato, diced or blended in blender
     1   green pepper, diced or blended in blender

(E) 1 T.S. sour cream

 



1. Sautee onions slowly in
bacon fat and oil until transparent,
    do not brown.
    Add garlic and cook for 1 minute.
 
2. Remove pot from heat and stir in paprika(do not burn).
    Add a small amount of water  (1/2 cup).

3.  Add ingredients
(C) and stir well.
    Return pot to heat and cover. 
    Simmer on low heat, stirring occasionally until
    juices are released.
    Cover the pot and simmer for1½ to 2 hours or
    until meat is tender.
 
4. When the vegetables and the meat are almost done,
    add ingredients (D).  Let it cook on low heat for
    another few minutes.
    You can remove the lid of the pot if you want the soup
    to thicken.

Potato Dish:

(F)  4  large potatoes - cut for bite size
    5  cloves garlic
    1 t.s.  salt



5. Boil potatoes quartered lengthwise or cubed, and
    serve with the meat. 
    Serve with a dollop of sour cream.
    Also, it can be served with cooked noodles.
    Hungarian goulash is neither a soup nor a stew;
    it’s somewhere in between.





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항가리안 굴라쉬 (Hungarian Goulash)  
(= Gulyás / pörkölt / Gulash / Gooyásh / Alföldi Gulyás)
Hungarian Cuisine
 
(A).베이콘 기름 또는 라드(lard) 2 T.S.
     식용유  1 T.S.
 양파 2  C - 잘게 다진 것
 다진 마늘  1 T.S.

(B) 고추가루 또는 항가리안 sweet paprika  2 T.S.
     파프리카 (paprika)  1 t.s.,   
       ½ C

(C) 소고기   4 C 먹기 좋은 크기로 자름
     소금   1  T.S. ,     
 통 후추 간것   ½ t.s.
 월계수 잎 (bay leaves)   3
 카라웨이 씨 가루 (caraway seeds)   1 t.s.
 다진 파슬리   ¼ C
 물  1 ½ C
     optional: 당근, 순무, 세로리 잎

(D) 청양고추  2- 블랜더에 넣고  간다
 큰 토마토  1 - 블랜더에 넣고 간다.

(E) 싸워 크림  1 T.S.

 


1. 커다란 냄비에 베이콘 기름과 식용유를 두루고
    다진 양파 를 넣고 타지 않게 볶아 준다. 
    다진 마늘을 넣고 1분간 더 볶아준다.

2. 불을 끄고 (B) 재료를 넣고 골고루 섞어 준다

 
3. (C) 재료를 넣고 잘 섞어 준후, 냄비 뚜껑을 닫고
   중약불에서 1 1/2 – 2 시간동안 끓이며 가끔 저어
   주면서 끓인다

4. 여기에 (D) 재료를 넣고  잠시만 더 끓여 준다.
 뚜껑을 열고  월계수 잎은 건져 내고, 스튜를 만들고
  싶으면 좀 더 끓여  껄쭉하게 만든다.
  스프나 스튜로 먹는데 싸워 크림 (sour cream)을 한수저
   얹어 먹는다.

감자:
(F) 감자 4 - 먹기 좋은 크기로 자른다
     마늘 5
     소금 1 t.s.


5. 감자는 껍질을 벗기고 먹기 좋은 크기로 자른다
   마늘 5 , 소금 1 t.s. 물을 냄비에 넣어 감자가
   익을때 까지 삶아서 건져 내고 마늘도 건져 낸다.
 
 감자나 파스타 종류와 같이 곁들여 먹는다.
    항가리안 굴라쉬는 스프 또는 스튜의 중간의 음식이다.


From  Julianna Zonger -


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