일식 (Japanese Cuisine)
2인분
일식 (Japanese Cuisine) 2인분
밥을 지을때,
일본 기본 육수 1 C,
다시마 2 조각,
정종 1 T.S.을 넣고 밥을 짓는다.
(B) 얼린 장어 (Frozen) 1 봉지(=1 마리) / eel
사께 (Sake) 또는 정종 1
T.S.
산초가루 (=sansho powder - 약간
생강채 - 약간
장어 소스 / Unagi Sauce (4 인분): 나머지는 두었다가 쓴다.
미린 (=맛술)
¼ C
미린과 정종을 같이 섞어 끓인다
여기에 설탕을 넣고 설탕이 녹으면
미린과 정종을 같이 섞어 끓인다
여기에 설탕을 넣고 설탕이 녹으면
여기에 간장을 넣고 불을 중불로 줄여 15분간 되직 할때
까지 더 끓인 후 식혀 둔다.
장어 굽기: How to cook eel (Kanto style Cooking)
1.오븐은 550°F (287°C) / (Broil)로 예열을 해 준다.
2. 넓은 쟁반에 장어를 등쪽을 밑으로 놓고 끓는 물을
위에 부어 준후 장어는 곧바로 꺼내고 종이 타올로
싸서 살살 두드려 주며 물기를 제거 해 준다.
3. 알루미늄 호일에 약간의 식용유를 발라주고 또는
스프레어를 써도 된다.
호일위에 징어는 등쪽을 밑으로 하고, 사께 1 T.S.을
장어 위에 골고루 뿌려 준다
호일을 위까지 잘 말아 주고, 뜨거운 물이 담긴 팬
위에,
받침대(Rack)을 올려 놓은후, 그위에 호일을 놓고
오븐에 넣는다.
오븐은 그릴로해서 (Broil) 오븐 중간에(Middle
Rack)
넣어 3분간 넣어 준다.
1 분간 더 오븐에 넣어 준다.
1분 후 다시 장어 소스를 발라 주고 오븐에
1 분간 넣고 타기 쉬우니, 주의해서 지켜 본다
5. 장어는 꺼내어 4 등분 한다.
6. 밥 공기에다 따뜻한 밥을 푸고, 밥 위에 ½ T.S. 장어
6. 밥 공기에다 따뜻한 밥을 푸고, 밥 위에 ½ T.S. 장어
소스를 부러쉬로 살살 뿌려 준다.
장어를 밥위에 얹고, 장어 소스를 1/2 T.S. 위에 뿌려 준다.
7. 산초 가루 약간, 잛게 채친 생강을 올려 놓고 내 놓는다.
Unagi Don /
鰻丼 (장어 덮밥)
Japanese
Cuisine (일식) - 2
Servings -
(A).2 C cooked rice – Don’t Make rice too soggy.
When you make rice add:
1 C Japanese basic soup stock,
1 C Japanese basic soup stock,
2 pieces
kelp (=Gombu)
2 T.S. sage.
(B) 1 package frozen unagi (=1 unagi) / eel
1 T.S sake or Korean rice
wine.
sansho powder - dash
shredded very thin ginger - dash
Unagi Sauce (4 Servings):
save leftover and use for another time.
¼ C mirin
2 T.S. sake or Korean rice wine
2½ T.S. sugar
1/2 C soy sauce
1.Mix mirin and sage into a small pot and boil.
2. Add sugar and when sugar melted,
3. Add soy sauce and reduce heat to medium heat
2 T.S. sake or Korean rice wine
2½ T.S. sugar
1/2 C soy sauce
1.Mix mirin and sage into a small pot and boil.
2. Add sugar and when sugar melted,
3. Add soy sauce and reduce heat to medium heat
and boil it for 15 minutes. Let it cool.
How
to cook eel: 장어 굽기 (Kanto style Cooking)
1.Preheat oven to broil.
(550°F/ 287°C)
2. Put the eel
on a tray with back side of the eel down
and pour boiling hot
water over eel.
Take the eel out immediately and put it on
top of
paper towel.
Wipe out gently and dry it with the paper
towel.
3. Place
foil and apply oil or oil spray on the foil.
Put eel on the foil back side of eel down,
and
sprinkle 1 T.S. sage on the eel.
Fold foil and cover the eel.
Pour boiling hot water into a deep square
pan and
place the wire rack on top.
Place foiled eel on top of wire rack and
put it in the oven.
Cook 3 minutes at broil.
4. Open
the oven door and open the top part of the foil.
Apply the eel sauce with brush and cook
for 1 minute.
Open the oven door,
Apply eel sauce again with brush and cook
for 1 minute.
It is very easy to burn, so watch it
carefully.
5.Remove
the eel from oven and cut it into 4 pieces.
6. Scoop
rice into a bowl, and sprinkle ½ T.S. eel sauce
with brush on the rice.
Put eel on the rice bowl and sprinkle ½ T.S.
eel sauce
on top again.
7. Sprinkle dash of sansho powder on top of the
eel.
Put thinly shredded ginger on top
and serve.
일식의 기본 다시육수 (Japanese Basic kelp Soup
Stock)
일식 (Japanese Cuisine)
https://beolnara.blogspot.com/search/label/%EB%B3%84%EB%82%98%EB%9D%BC%20%EC%9A%94%EB%A6%AC%EC%84%B8%EC%83%81%20%28%EA%B0%80-%20%EC%9C%A1%EC%88%98%EB%93%A4%20%2F%20..........................................................................................................................Soup%20Stock%29일식 (Japanese Cuisine)
댓글 없음:
댓글 쓰기