한식 (Korean
Cuisine)
깻잎 장아찌 (Perilla Pickle)
한식 (Korean
Cuisine)
(A).깻잎 250 - 300 장
(B) 양념:
간장 1 C
멸치 액젓 (Fish sauce) 1/3 C
간 마늘 1 T.S.
부추 아주 잘게 (0.5 Cm 길이) 썬 것 1
C
고추가루 1 C
깨소금 ½ C
실고추 2 T.S.
1.. 깻잎은 한장 한장 깨끗이 씻어 세로로 1시간 이상 세워 두어 물기를 뺀다.
2. 그릇에 (B) 양념을 섞어 준다.
4. 5장씩 만들어 반으로 접은 후, 아주 꼭꼭 눌러 주면서 병에
담는다.
병에 간장이 생기면 수시로 따라 주면서 담는다.
아런 방식으로 하면 1년이 지나도 깻잎
색이 녹색을 그대로 유지 하게 된다.
들깨 : 들기름을 짠다.
Perilla :들깨잎 - 우리가 먹는 깻잎, 꽃
참깨 : 참기름을 짠다.
Sesame Leaf : 참깨잎 – 먹지 않는다.
Sesame Leaf : 참깨잎 – 먹지 않는다.
Perilla Pickle (깻잎 장아찌 )
Korean
Cuisine (한식)
(A).250 - 300 perilla leaves
(B) Seasoning:
1 C soy sauce
1/3 C fish sauce
1
T.S. minced garlic
1
C garlic chive- cut small as 3/8 inch
long
1 C red pepper powder
½ C sesame
seed
2
T.S. shredded thin dry red pepper
1.Wash perilla leaves well one leaf at a
time, and let it stand vertically
on a
rack and drain water for 1 hour.
2. Mix ingredients (B) into a bowl
3. Rub each perilla leaf with very little
seasoning mixture.
4. Take 5 leaves and fold then in half
and place into a sterilized jar
and push down firmly to remove the remaining soy sauce
from the jar each time.
If you make it this way, you will see that will remain
green even after 1 year.
Perilla Seed: Used for making Perilla oil for cooking.
Perilla leaf: We can eat the leaf, flowers and seed.
Perilla leaf: We can eat the leaf, flowers and seed.
Sesame Seed: Used
for making sesame oil and sesame seed.
Sesame Leaf : Do not eat.
Sesame Leaf : Do not eat.
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