9/20/2019


깻잎 장아찌  (Perilla Pickle)
한식 (Korean Cuisine)

 

깻잎 장아찌   (Perilla Pickle)
한식 (Korean Cuisine)

(A).깻잎 250 - 300
(B) 양념:
        간장  1 C
        멸치 액젓 (Fish sauce)  1/3 C
        간 마늘  1 T.S.
        부추 아주 잘게 (0.5 Cm 길이) 썬 것   1 C
        고추가루  1 C
        깨소금   ½ C
        실고추  2 T.S.
 
1.. 깻잎은 한장 한장 깨끗이 씻어 세로로 1시간 이상 세워 두어 물기를 뺀다.
2. 그릇에 (B) 양념을 섞어 준다.

 
3. 깻잎은 한장씩 양념을 아주 조금씩 비벼 준다.
 4.  5장씩 만들어  반으로 접은 후, 아주 꼭꼭 눌러 주면서 병에 담는다.
   병에 간장이 생기면 수시로 따라 주면서 담는다.
 
아런 방식으로 하면 1년이 지나도 깻잎 색이 녹색을 그대로 유지 하게 된다.

 
들깨 :  들기름을 짠다.
Perilla :들깨잎 - 우리가 먹는 깻잎, 꽃
 
참깨 :  참기름을 짠다.
Sesame Leaf : 참깨잎 먹지 않는다. 


 
Perilla Pickle (깻잎 장아찌 )
Korean Cuisine (한식)
 
(A).250 - 300  perilla leaves

(B)  Seasoning:
        1 C  soy sauce
        1/3 C   fish sauce
         1 T.S.  minced garlic
         1 C   garlic chive- cut small as 3/8 inch long
        1 C   red pepper powder
        ½ C   sesame seed
         2       T.S.   shredded thin dry red pepper
 
1.Wash perilla leaves well one leaf at a time, and let it stand vertically 
     on a rack and drain water for 1 hour.
2. Mix ingredients (B) into a bowl
 
3. Rub each perilla leaf with very little seasoning mixture. 

4. Take 5 leaves and fold then in half and place into a sterilized jar 
     and push down firmly to remove the remaining soy sauce 
     from the jar each time.

 
If you make it this way, you will see that will remain green even after 1 year.

 
Perilla Seed:   Used for making Perilla oil for cooking.
Perilla  leaf:      We can eat the leaf, flowers and seed.

Sesame Seed: Used for making sesame oil and sesame seed.
Sesame Leaf :  Do not eat. 




 
 
 




















 
 





 

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