9/17/2019

소고기  숙주 볶음
한식, Korean Cuisine



  
 
 
소고기  숙주 볶음 (차돌박이, 부채살 또는 샤브샤브 소고기) 
한식, Korean Cuisine
 
(A)  양념장:
      간장   4 T.S.
      간마늘    2 T.S.
      소금   ½ t.s.
      후추 -약간
      설탕   1 t.s.
      참기름   1 T.S.
      깨소금    1 T.S.
(B).차돌박이, 또는 부채살 고기   1 LB – 2 mm 두께로 얇게 썰은
       (A) 양념장 3 T.S.
      소금 약간
    정종   1 T.S.
    미린 (맛술)   1 T.S.
      후추 약간
      설탕   1 t.s.
(C)  숙주   1 봉지 (3 C)
 (D)  양파   1/3 -아주 얇게 친다
      부추   1/2  C  - 5Cm 길이로 잘라 준다
      대파 부분   1/4 C- 가늘게 친다
      청양 고추   1 빼고 가늘게 친다
      홍고추   1 (또는 빨간 피만 ¼) – 빼고 가늘게 친다.
(E)  고추기름   2 T.S.
       다진   1 T.S.
       마늘    1 t.s.
 
(F)  장식용:
    다진   1 T.S.
    실고추    약간
 

1..양념장 재료 (A) 같이 섞어 만든다
2.차돌박이에 양념장 3 T.S. 소금, 후추, 설탕을 넣고 버무려 옆에 놓아 둔다.
3. 물을 냄비에 끓인다.
4. 숙주는 깨끗이 씼고,  물이 팔팔 끓으면 숙주를 넣고  
     30 - 1 이내에 건져 ,  채에 받쳐 물기를 따라 주고 옆에 놓아 둔다,
      (물에 헹구지 않는다)
5. (D) 재료 야채들을 가늘게 썬다.
 
먹기 바로 5분전에 다음 부분을 만들어 놓는다.
6. 채썬  (D) 재료와 숙주를 그릇에 담고, 미리  만들어 놓은 양념장을 넣고
    골고루 섞어 준후  커다란 접시에 이것을 담는다
 
7. 약불에서,  팬에  (E) 재료를 넣고 1 분간 볶아 준다.
8. 센불로 하고, 양념에 재워둔 고기를 넣고 빨리 볶아 준다.
9. 볶은 고기는 숙주 무침 위에 얹는다.
10. 위에 잣가루와 실고추로 장식한다.
 
 

Beef and Mung Bean Sprouts  (소고기  숙주 볶음)
Korean Cuisine
(Brisket / Deckle, Shoulder / Top Blade or Shabu Shabu Beef)

 
(A).Marinade Sauce

      4 T.S.   soy sauce
      2 T.S.    minced garlic
      ½ t.s.   salt
      pepper - dash
      1 t.s.    sugar
      1 T.S.   sesame seed oil
      1 T.S.   sesame seed
 
(B). Beef (Brisket / Deckle) 1 LB – slice as thin as 2 mm (3/16 inch)  
       3 T.S.   ingredients of (A) sauce
      1 T.S. - rice wine
      1 T.S.    Mirin
      salt - dash
       pepper - dash
      1 t.s.   sugar
 
(C)  1  package (about 3 C)  mung bean sprouts
(D)  1/3    onion – shred thin
       1/2  C     garlic chives – cut 2 inch long
       1/4 C    white part of  large green onion, shred thin
       1   green pepper - remove seeds and shred thin   
      ¼    red pepper or red bell  pepper – remove seeds and shred thin  

(E)  2 T.S.  spicy chili oil
      1 T.S.   chopped green onion      
      1 t.s.   minced garlic

(F)  for Decoration:

      1 T.S.  chopped pine nuts
      1 t.s.  sliced thin dried red pepper
 
 

1.Mix together ingredients of marinade sauces (A) in the bowl.
2. Mix 3 T.S. of  ingredients of  marinade sauce (A)
     And the rest of  ingredients (B)  with beef and let it sit aside.
3. Boil water.
4.  Wash mung bean sprout well and blanched for 30 - 60 seconds,
     drain quickly and let it sit aside.   (Do not rinse with water)   
5. Shed vegetables of ingredients (D).   

**When you ready to eat, cook from this point.
6. In large bowl, add ingredients (D), mung bean, . marinade sauce (A) 
     And mix well together and place on large serving plate.
7. In low heat, add ingredients (E) into fry pan and stir for 1 minute.
8. Turn on high heat and add beef (#2) and stir quickly for about 3 minutes
     until beef becomes brown.
9. Place cooked beef on top of mixed mung bean sprouts.
 
10. Decorate on top of beef with chopped pine nuts and shredded red peppers,
      and serve.

 

 








 




















  
 

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