4/11/2022

 탕후루 (Tanghuru)

중국 요리  ( Chinese Cuisine) – 중국의 길거리 요리 이다.








탕후루 (Tanghuru)

중국 요리  ( Chinese Cuisine) – 중국의 길거리 요리 이다.


모양은 아주 예쁘나, 이빨에 아주 많이 달라 붙으니 먹을

아주 많이 주의

 

(A) 딸기

   청포도

   방울 토마토

   딸기 + 불루베리 + 딸기

   키위, 파인애플, 귤등

 

 

(B) 설탕    1 C

    ½  C

물엿     ½ T.S.

비율: 설탕: : 시럽 = 2 : 1 : ½ T.S.

 

 

 

 

1. 과일은 깨끗이 닦고 물기를 뺀다.

   딸기는 꼭지를 떼어 준다.

 

2. 작은 냄비에  설탕을 넣고 물을 위에 부어 주고 물엿을

   위에 넣는다.  (절대로 젓지 )

 

3. 불을 켜고 중불에서 끓인다.

   시럽이 거품이 많이 생기고 걸죽해 지면 10 후에 불은

   약불로 줄인다.

  

   20 정도 끓인다.  수저로 시럽을 떠서 얼음물에

   떨어 뜨리면 사탕 같이 굳으면 것이다.

   불을 준다.

 

4. 물기가 없는 과일을 꼬치에 꿰어 둔다.

   과일은  꼬치에 끼워 꼬치 부분은 닿지 않게 시럽에 담근다.

   수저로 시럽을 떠서 부어 줘도 좋다.

 

5. 쿠키 sheet 기름 스프레이를 뿌린 ,또는 기름 종이

   위에 하나씩 달라 붙지 않게 놓는다.

 

   중간에 시럽이 굳으면 약불에서 약간 데워 사용한다.

 

   사용한 시럽과 스푼은 물을 붓고 끓인 시럽을 녹혀

   깨끗이  닦는다.

 

6. 30 정도 냉장고에 넣어 두면 겉은 유리알 처럼 굳어 진다.




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Tanghuru (탕후루)

Chinese Cuisine (중국 요리)  –Street food of China


It is very pretty and delicious looking, but it is very

sticky to your teeth, therefore, you have to eat it carefully.

 

(A) strawberry

   green  grape

   cherry tomato

   strawberry + blueberry +  strawberry

   kiwi, pineapple, tangerine, etc.

 

(B) 1 C   sugar

½  C   water

½ T.S. starch syrup

sugar: water: syrup = 2 : 1 : ½ T.S.

 

 

 

1.Wash fruit very thoroughly and drain.

   Pat dry fruit with paper iowel.

   Remove strawberry tops.

 

2. Put sugar in a small pot and add water with starch syrup.

    (Very important: Do not stir.)

 

3. Turn on heat and boil it at medium heat.

   When it starts bubble and is thick after almost 10 minutes,

    turn down the low heat

  

   Boil it for 20 minutes more.

   When you scoop with a spoon and drop it into ice water,

   it should be hard as candy.

   Turn off heat.

 

4. Skewer the fruit with a  stick.

   Dip the fruit into hot syrup, make sure you do not cover the

   sticky part.  You can also scoop syrup with a spoon and

   drip it on top of the fruit.

 

5. Place wax paper on top of a cookie sheet.

   Spray oil on the wax paper.

   Place fruit on the wax paper carefully.

 

During the middle stage, if the syrup becomes hard you

can heat the syrup again.

 

When you are done,  fill water in a pot, then put the spoon

in and bring to a  boil.    

This will clean the spoon and pot easily.

 

6. When you put it in the refrigerator for 30 minutes, it will

   change into a glass appearance.

 




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