3/29/2020

돼지 감자 깎뚜기 (Diced Sunchoke Kim Chi)
한식 (Korean Cuisine)

 


돼지 감자 깎뚜기 (Diced Sunchoke Kim Chi)
한식 (Korean Cuisine)
 

(A). 돼지감자 썬것    5 C

   무우 썬것    3 C
   고추가루    1 C
   천일염    2 T.S. (table 소금을 쓰면 맛이 써짐)
    optional: 인삼    2 뿌리

(B) 찹쌀풀 - 찹쌀 1/4 C + 1 C 을 잘 저어가며 
                약한 불에서 풀을 쑤어 식힌다
   양파 큰것    1- 블랜더에 작게 썰어 넣고 갈아서 
                        헝겊에 놓고 꼭 짠 후 즙만 사용함.

(C)  청양고추    2
   빨간 고추    3
   마늘    5
   새우젓     1½ T.S.
   생강    1  t.s.
   멸치 액젓    1 T.S.

(D)  다진 파  ½ C

 


1.큰 그릇에  돼지 감자와 무는 껍질을 벗기고 깍뚝 썰기로 썰고,
   인삼은 작은 크기로 썰어 넣는다. (optional)
 

 
2.여기에 고추가루를 넣고 같이 잘 섞어 준다. 
 
   여기에 소금을 넣고 버무려 준다
 
3. 여기에  (B) 재료를 넣고
   (C) 재료를 블랜더에 갈아  여기에 넣고 골고루 버무려
   준후,  다진 파를 넣고 같이 버무려 준다.
 
 
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Diced Sunchoke Kim Chi (돼지 감자 깎뚜기)
Korean Cuisine (한식)

 
(A). 5 C   diced sunchoke

   3 C   diced radish
   1 C   red pepper powder
   optional: 2  ginsengs
   2 T.S. sea salt (if you use table salt taste will be bitter)
(B) sweet rice paste-¼ C sweet rice + 1 C water (mix and 
    stir well and cook at low heat until it become paste)
    1     large onion - cut into small pieces in a blender and
     grind. Put it on a cloth and squeeze it; use only the juice.


(C)  2  green peppers

    3   red peppers
    5   cloves of garlic
    1½ T.S.   pickled small shrimps
    1  t.s.    minced ginger
    1 T.S.   fish sauce

(D)  ½ C   diced green onions


1.In a large bowl, peel the sunchokes and radishes and 
   cut into 2 cm x 2 cm cubes.
   Slice ginseng into small pieces and add it. (optional)

2. Add red pepper powder and mix and toss it; then add
     sea salt and mix well by hand.

3. Add ingredients (B) and mix well.
    Put ingredients (C) into a blender and grind it finely;
    then add it into the bowl and mix well.
    Add green onions at the end and mix well.


 


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돼지 감자 (Sunchoke)
 


 
 
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