옛 추억의 사라다 빵 (1960년대)
(Salad
Sandwich from the 1960)
한식 (Korean Cuisine)
옛 추억의 사라다 빵 (1960년대)
(Salad Sandwich from the 1960)
한식 (Korean Cuisine)
한식 (Korean Cuisine)
(A) 사라다 빵 4개
버터 ½ 개
(B) 양파 1개
감자 (중) 1개 - 삶아 으깬다
채친 호배추 1 C
당근 ½개
스팸 썰은것 ⅓ C
계란 2개
(C) 마요네즈 2 T.S.
소금 약간
후추 약간
설탕 ½ t.s.
머스타드 ½ t.s.
레몬 쥬스 ½ t.s.
1.양파는 아주 얇게 채 썰어 소금을 뿌려 1시간 재워 둔다
찬물에 행구어 물기를 꼭 짠다.
찬물에 행구어 물기를 꼭 짠다.
내어 곱게 으깬다.
3. 호배추는 아주 얇게 채 썰어 소금에 살짝 절여 물기를 꼭 짠다.
4. 계란은 삶아 곱게 다진다.
5. 당근은 곱게 채친다
7. 큰 그릇에 이걸 함께 넣고,
골고루 섞는다.
설탕은 아주 약간만 넣는다.
8. 빵에는 녹힌 버터를 발라 주고 속을 채운다.
빵은 스팀을 약간 한후 쓰면 더욱 맛 있다.
******************
Salad Sandwich from the 1960
(옛 추억의 사라다 빵-1960)
Korean
Cuisine (한식)
(A) 4 sandwich
buns
½ butter (4 T.S.)
(B) 1
onion
1 medium size potato
1
C thinly shreded cabbage
½ carrot
⅓ C shreded spam
2 eggs
(C) 2 T.S.
mayonnaise
salt -
dash
pepper
- dash
½
t.s. sugar
½
t.s. mustard
½
t.s. lemon juice
1.Shred
onion very thinly onion, Sprinkle with salt and toss
well. Let it sit for 1 hour.
Rinse in cold water quickly and squeeze out the water.
well. Let it sit for 1 hour.
Rinse in cold water quickly and squeeze out the water.
it for until potato is tender. Remove potato and smash it.
3.
Shred cabbage very thinly and sprinkle on salt for 30
minutes.
Rinse with cold water quickly and squeeze ou
the water.
4.
Boil eggs and chop.
5.
Shred carrot thinly.
6.
Boil spam in boiling water for 10 minutes, remove and
shred thinly.
7.
In a large bowl, put all ingredients
and mix well.
******************
8.
Spread butter on the buns evenly and fill the mixture in
the bread.
(If you steamed the buns for 10 seconds,
they will be more soft and tasty.)
댓글 없음:
댓글 쓰기