3/27/2020


옛 추억의 사라다 빵 (1960년대)
                        (Salad Sandwich from the 1960)
한식 (Korean Cuisine)
  



 

옛 추억의 사라다 빵 (1960년대)
                        (Salad Sandwich from the 1960)
한식 (Korean Cuisine)

 (A) 사라다 빵     4
   버터    ½
 
(B) 양파     1
   감자 ()   1 - 삶아 으깬다
   채친 호배추     1 C
   당근    ½
   스팸 썰은것     C
   계란    2


(C) 마요네즈    2 T.S.
   소금  약간
   후추  약간
   설탕      ½ t.s.
   머스타드     ½ t.s.
   레몬 쥬스   ½ t.s.
 

1.양파는 아주 얇게 썰어 소금을 뿌려 1시간 재워 둔다
   찬물에 행구어 물기를 짠다.
 
2. 감자중간 크기 하나를 물에 소금 1 t.s. 넣고 삶아
   내어 곱게 으깬다.


 3. 호배추는 아주 얇게 썰어 소금에 살짝 절여 물기를 짠다.


 4. 계란삶아 곱게 다진다.

5. 당근곱게 채친다

 6. 스팸뜨거운 물에 한번 데쳐 건쳐 친다.

 7. 그릇에 이걸 함께 넣고, 골고루 섞는다.
   설탕은 아주 약간만 넣는다.

 8. 빵에는 녹힌 버터를 발라 주고 속을 채운다.
   빵은 스팀을 약간 한후 쓰면 더욱 맛 있다.

 


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Salad Sandwich from the 1960
                                     ( 추억의 사라다 -1960)
Korean Cuisine (한식)
 
 
 
(A) 4   sandwich buns
   ½    butter (4 T.S.)

(B) 1    onion
   1    medium size potato
   1 C    thinly shreded cabbage
   ½    carrot
   C     shreded spam
   2    eggs
 
(C) 2 T.S.    mayonnaise
   salt - dash
   pepper - dash
    ½ t.s.    sugar
   ½ t.s.    mustard
   ½ t.s.      lemon juice



1.Shred onion very thinly onion, Sprinkle with salt and toss 
   well.    Let it sit for 1 hour. 
   Rinse in cold water quickly and squeeze out the water.
 
2. Add I t.s. salt to boiling water, and add potato and boil 
   it for until potato is tender.   Remove potato and smash it.
 
3. Shred cabbage very thinly and sprinkle on salt for 30 
   minutes.   Rinse with cold water quickly and squeeze ou

   the water.
 
4. Boil eggs and chop.


5. Shred carrot thinly.
 

6. Boil spam in boiling water for 10 minutes, remove and 
   shred thinly. 
  

7.  In a large bowl, put all ingredients  and mix well.


 8. Spread butter on the buns evenly and fill the mixture in 
   the bread.   (If you steamed the buns for 10 seconds, 
   they will be more soft and tasty.)

 
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