Baby Clam Pasta (Pasta al Vongole)
조개 파스타 with Shell Clams
(Spaghetti with Clam Sauce, =봉골레 스파게티)
Italian Cuisine (이태리 요리) - 시실리 스타일
Baby Clam Pasta (Pasta al Vongole)
조개 파스타 with Shell Clams
(Spaghetti with Clam Sauce, =봉골레 스파게티)
Italian Cuisine (이태리 요리) - 시실리 스타일
(A).1 pound spaghetti or spaghettini pasta
½ t.s. salt
(B) 1 T.S. olive oil
2 garlic cloves, mashed
½ t.s. red
pepper flakes
(C) 2 pounds clams, scrubbed and rinsed well
½ C white
wine
1 T.S. lemon,
juice
6 T.S. water used to boil the pasta
(D) salt - pinch
pepper - pinch
2 T.S. parsley, finely chopped
2 t.s. freshly
grated Parmesan cheese
1.Bring a large pot of salted water
to a boil, add the pasta
and cook for 8 minutes (as they say in Italian
"al dente.")
Drain the pasta.
2. While pasta is cooking:
Add into a large
skillet olive oil, garlic and red pepper
flakes and saute for 2 minutes under medium heat.
3. Add the clams, wine, lemon juice,
and water used to boil
the pasta.
4. Cover and cook about 7 minutes until all the
clams are
opened. Discard any that have not opened.
5. Turn to medium-high heat.
Add drained pasta into the pan;
Add the salt and pepper.
Toss the pasta with the clam sauce.
Sprinkle with chopped parsley and
freshly grated
Parmesan
cheese. (optional: red pepper flakes)
조개 스파게티 (생조개를 사용)
조개 파스타 with Shell Clams
(Spaghetti with Clam Sauce, =봉골레 스파게티)
Italian Cuisine (이태리 요리) - 시실리 스타일
4-6 인분
(A).1
lb. 스파게티 파스타
½ t.s. 소금
(B) 1 T.S. 올리브유
2개 다진 마늘
½ t.s
굵은 고추가루
(C) 2 lb. 조개 - 물에 담가 해감을 시킨 후 깨끗이 닦아 둔다.
½ C
흰 와인
1 T.S.
레몬 즙
6 T.S.
면수
(D) 소금 약간
후추 약간
2 T.S.
다진 파슬리 또는 말린것
2 t.s.
파마산 치즈
1..물을 냄비에 끓이며 소금을 넣고 파스타를 넣는다.
8분간 끓이고 채에 받쳐 물기를 뺀다.
2. 파스타가 끓는 동안 팬에 올리브유와 마늘과 후추를을 넣고
약한불로
2분간 볶는다.
3. 여기에 조개,
레몬즙,
면수를 넣고 섞어 준다.
4. 중불로 뚜껑을 덮고
7분간 놓아 두면 조개가 입이
모두 벌어진다. 입이 벌려 지지 않은 것은 꺼낸다.
5. 여기에 삶은 파스타를 넣고 소금,
후추를 넣고
2분간
더 볶아 준다.
접시에 담고 파슬리와 파마산 치즈를 위에 뿌려 준다.
(optional: 굵은 고추가루)
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조개는 깨끗이 씻은후 소금물에 1시간 이상 담가 두어
해감 시킨다.
음식을 만들기 바로 전에 채에 받쳐 물기를 뺀다.
Brush and clean each clams.
Put clams into cold salt water for about 1 hour to let dirt and
sands out from clams.
When ready to use, drain
the water
For
the white wine, use Pinot Grigio - or anything, as long as it's
dry.
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Baby Clam Pasta (Pasta al Vongole)
(조개 파스타 with Can / 봉골레 파스타)
Italian Cuisine (이태리 요리)
Baby Clam Pasta (Pasta al Vongole)
(조개 파스타 with Can / 봉골레 파스타)
Italian Cuisine (이태리 요리)
4 serving
(A).1 lb. spaghetti or spaghettini pasta
½ t.s. salt
1 T.S. olive oil
(B) olive oil
4-5 cloves garlic, chopped
1 t.s. chicken base powder (or 1 chicken flavor cube-make
powder)
¼ t.s. flour
2 cans baby clams
(C) ⅓ C
white wine
1 T.S. parsley finely chopped
6 T.S. water
used to boil the pasta
salt
pepper
(D) ½ T.S. parsley, finely chopped
2 t.s. freshly grated Parmesan
cheese
1.Prepare a pot of lightly salted water to boil for pasta,
add pasta and cook 8 minutes.
(until “al dente”—not
hard in the middle, but still
slightly chewy)
Drain and toss with 1 T.S. olive
oil.
2. In a large skillet: add olive oil, garlic ,chicken soup base
and flour.
Open clam cans, save juice aside in a separate cup
Pour clams into the pan and
stir.
3. Add the clam juice, wine, parsley, water used to boil
the pasta, and pepper then stir about 2
minute.
Add pinch of salt and pepper.
4. Put pasta into each plate, spoon on
the clam “sauce”
Sprinkle with chopped parsley
and freshly grated Parmesan
cheese.
(optional: red pepper flakes)
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조개 스파게티(Baby Clam Pasta / Pasta al Vongole)
(조개 파스타 with Can / 봉골레 파스타)
이태리 요리 (Italian Cuisine)
4 인분
(A). 1 lb. 스파게티 파스타
½ t.s. 소금
1 T.S. 올리브유
(B) 올리브유
4-5 다진 마늘
1 t.s. 닭 육수 파우더(or
1개 육수-
각으로 된것)
¼ t.s. 밀가루
2 개 조개 깡통
(C) ⅓ C 흰 와인
1 T.S. 파슬리
6T.S. 면수
소금
후추
(D) ½ T.S. 다진 파슬리
2 t.s 파마장 치즈
1. 물을 냄비에 끓이며 소금을 넣고 파스타를 넣는다.
8분간 끓이고 채에 받쳐 물기를 뺀다.(=
al dente)
여기에 올리브유를 넣고 섞어 옆에 놓는다.
2. 팬에 올리브유,
마늘,
닭 육수 가루,
밀가루를 넣고
같이 볶아 준다.
조개 깡통은 국물을 따로 딸아 옆에 놓고 조개는
팬에 붓고 볶아준다
3. 여기에 조개 국물,
와인,
파슬리,
면수,
소금,
후추를
넣고 2분간 더 볶아 준다.
4. 파스타는 접시에 놓고 조개 소스를 올리고 파슬리,
파마장 치즈를 뿌려 내 놓는다.
(optional: 굵은 고추 가루)
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