Spanish Cuisine (스페인 요리)
Valencia Cuisine / 발렌시아 지역의 음식
Paella-냄비라는 뜻
Paella-냄비라는 뜻
Paella (파에야)
Spanish Cuisine (스페인 요리)
(A). In large flat pot (Paella Pan) add ingredients as direct……
(B) 2 T.S. olive oil
6 garlic-minced
chicken 1 C - cut small
pork 1 C- cut small
4 bay leaves
1/4 t.s. thyme
1 T.S. parsley
1 t.s. basil
1 onion - Chopped
1/2 bell pepper-cut small
1 C green bean – cut 1 1/2 inch long
1/3 C green peas
1 T.S. Red pepper powder/고추가루
1/2 t.s. paprika,
1/4 t.s. saffron
1/2 t.s. salt
pepper - dash
1 can tomato – chopped or
3 tomato, skinned, seeded, and cut into chunks
1/3 C white wine
3 T.S. pimentos(C) 1 1/2 C Pella (Spanish Rice) rice
or Uncle Ben Rice (or Bomba rice)
2 1/2 C chicken stock
Stir well until rice is cooked.-Medium low heat
for 20 minutes.
1 pcs. white fish fillet
1/2 C squid-cut
thin
1/3 C white asparagus-Cut 2 inch long
12 asparagus-cut for 2.5 inches long and blenched
(E) Add
6 large Shrimp
2 Lobster- cut in half
6 or 8 muscles
6 or 8 baby clams with shell
3. While mixing well, cooked rice mixtures
Add ingredients (D) on top and stir well.
Since clams and mussels contain sands, cook them
in a separate pot quickly until clams opened.
(The juice in the pot should rinse out all the sands)
Add ingredients (E) on top.
Don’t add more water
Cover and let it cook for about 10 more minutes.
Simmer until dry, then stir well and serve.
1/3 C white asparagus-Cut 2 inch long
12 asparagus-cut for 2.5 inches long and blenched
(E) Add
6 large Shrimp
2 Lobster- cut in half
6 or 8 muscles
6 or 8 baby clams with shell
1.
Prepare the ingredients in advance, put the paella
pan
on the high heat.
Put the oil into the pan and add pork, chicken, garlic
and onion and stir fry it.
For each of the ingredients (B), add into the pan and
stir well.
2. Add rice on top and add chicken stock and stir well
in
medium heat.
Cook for 20 minutes and keep stirring occasionally.
3. While mixing well, cooked rice mixtures
Add ingredients (D) on top and stir well.
Since clams and mussels contain sands, cook them
in a separate pot quickly until clams opened.
(The juice in the pot should rinse out all the sands)
Add ingredients (E) on top.
Don’t add more water
Cover and let it cook for about 10 more minutes.
Simmer until dry, then stir well and serve.
Paella (파에야)
Spanish Cuisine (스페인 음식)
월계수 잎(bay leaves) 4개,
닭 육수 2 1/2 C (적은듯 해도 더 넣지 않는다)
(D) 해물은 자기가 넣고 싶은 것만 넣어도 된다.
물오징어 썬것 1/2 C
흰 살 생선 1/2 C
작은 새우 껍질 깐 것 1C
살짝 데친 아스파라가스 12개(끝 부분만 2.5 인치 길이)(E) Add
큰새우 6개.
1.재료는 미리 준비해 놓고, 파에야 펜을 불위에 놓고
높은 열로 하고, 식용유를 두루고 돼지 고기 닭고기를
넣고 볶다가 위의 (B) 재료를 하나씩 순서대로 넣고,
넣을때 마다 계속 저으면서 볶는다
Spanish Cuisine (스페인 음식)
(A). 파에야 팬.
(B). 식용유 2 T.S.
닭 살 - 먹기 좋은 크기로 자른것 1C
(약간의 소금, 후추로 간한다)
돼지고기- 먹기 좋은 크기로 자른것 1C
(약간의 소금, 후추로 간한다)
(약간의 소금, 후추로 간한다)
돼지고기- 먹기 좋은 크기로 자른것 1C
(약간의 소금, 후추로 간한다)
간 마늘 2 T.S.
양파 조그맣게 썬것 1 1/2 컵
양파 조그맣게 썬것 1 1/2 컵
빨강 피만 조그맣게 썬것 1/2컵
파란 피만 조그맣게 썬것 1/2컵 월계수 잎(bay leaves) 4개,
타임 (thyme) 1/4 t.s.
파슬리 1 T.S.
파슬리 1 T.S.
바질 (basil) 1 t.s.
고수 (cilantro) 다진것 ¼ t.s.
그린 빈스 (green bean) 1 C
완두콩 - 살짝 데친것 1/3 C
고수 (cilantro) 다진것 ¼ t.s.
그린 빈스 (green bean) 1 C
완두콩 - 살짝 데친것 1/3 C
고추가루 1 T.S..
싸화린 (saffron) 1/4 t.s. –빠지면 안되는 재료
소금 1/2 t.s.,
싸화린 (saffron) 1/4 t.s. –빠지면 안되는 재료
소금 1/2 t.s.,
후추 - 약간
잘게 썬 토마토 2 깡통
흰 와인 1/3 C
잘게 썬 토마토 2 깡통
흰 와인 1/3 C
피멘토(pimento) 3 T.S.
(C) 펠라 쌀(Pella Rice-Spanish Rice),
또는엉클벤 쌀(Uncle Ben Rice) 1 1/2 C (C) 펠라 쌀(Pella Rice-Spanish Rice),
닭 육수 2 1/2 C (적은듯 해도 더 넣지 않는다)
물오징어 썬것 1/2 C
작은 새우 껍질 깐 것 1C
살짝 데친 아스파라가스 12개(끝 부분만 2.5 인치 길이)(E) Add
큰새우 6개.
랍스터 2개-반으로 자름
홍합 6개
홍합 6개
조개 6개
1.재료는 미리 준비해 놓고, 파에야 펜을 불위에 놓고
높은 열로 하고, 식용유를 두루고 돼지 고기 닭고기를
넣고 볶다가 위의 (B) 재료를 하나씩 순서대로 넣고,
넣을때 마다 계속 저으면서 볶는다
2. 쌀을 넣고, 닭 육수를 넣고 잘 저어 준후 중불로 내리고
20분간 더 끓이 며 계속 저어 준다.
20분간 더 끓이 며 계속 저어 준다.
3. 밥은 잘 섞은 후 (D)를 위에 골고루 뿌려 주고
(E)를 순서대로 위에 예쁘게 장식해 준다
(E)를 순서대로 위에 예쁘게 장식해 준다
(조개는 모래가 많이 있을 수도 있어 다른 냄비에
짧은 시간에 끓여 모래를 걸러 낸후에 얹으면 좋다.)
짧은 시간에 끓여 모래를 걸러 낸후에 얹으면 좋다.)
뚜껑을 덮고 10분간 더 끓이면 완성.
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