12/15/2011

Paella (파에야) 만들기- Spanish Cuisine

 
Paella (파에야) 
Spanish Cuisine (스페인 요리)


Valencia Cuisine / 발렌시아 지역의 음식
Paella-냄비라는 뜻





Paella (파에야) 
Spanish Cuisine (스페인 요리)
                                    
(A). In large flat pot (Paella Pan) add ingredients
       as direct……
(B) 2 T.S.   olive oil 
      6 garlic-minced
      chicken   1 C  - cut small
      pork   1 C- cut small
      4    bay leaves
      1/4 t.s.    thyme 
      1 T.S.    parsley 
      1 t.s.    basil
      1  onion - Chopped 
      1/2   bell pepper-cut small
      1 C   green bean – cut 1 1/2 inch long
      1/3 C   green peas
      1 T.S.    Red pepper powder/고추가루
      1/2 t.s.  paprika, 
      1/4 t.s.  saffron
      1/2 t.s.  salt
      pepper - dash
      1 can tomato – chopped or  

      3  tomato, skinned, seeded,   and cut into chunks      
      1/3 C   white wine
      3 T.S.    pimentos


 (C)     1 1/2 C   Pella (Spanish Rice) rice

                    or Uncle Ben Rice (or Bomba rice)
        2 1/2 C   chicken stock
        Stir well until rice is cooked.-Medium low heat
        for 20 minutes.

(D) Add
      1 lb.   med. shrimp-peel      
      1 pcs.   white fish fillet
      1/2 C   squid-cut thin      
      1/3 C   white asparagus-Cut 2 inch long
      12 asparagus-cut for 2.5 inches long and blenched

(E) Add
      6 large Shrimp
       2 Lobster- cut in half
      6 or 8   muscles
      6 or 8   baby clams with shell  

 
 
1.     Prepare the ingredients in advance, put the paella
     pan   on the high heat.
     Put the oil into the pan and add pork, chicken, garlic
     and onion and stir fry it.
     For each of the ingredients (B), add into the pan and
     stir well.

2.   Add rice on top and add chicken stock and stir well
     in medium heat.
     Cook for 20 minutes and keep stirring occasionally.

3.   While mixing well, cooked rice mixtures
     Add ingredients (D) on top and stir well.
     Since clams and mussels contain sands, cook them
     in a separate pot quickly until clams opened.
     (The juice in the pot should rinse out all the sands)
 
     Add ingredients (E) on top.
     Don’t add more water
     Cover and let it cook for about 10 more minutes.
     Simmer until dry, then stir well and serve.

 




Paella (파에야)
Spanish Cuisine (스페인 음식)

(A). 파에야 팬.

(B). 식용유 2 T.S.

   닭 살 - 먹기 좋은 크기로 자른것  1C
        (약간의 소금, 후추로 간한다)
   돼지고기- 먹기 좋은 크기로 자른것  1C
        (약간의 소금, 후추로 간한다)

   간 마늘  2 T.S.
   양파  조그맣게 썬것  1 1/2
   빨강 피만  조그맣게 썬것   1/2
       파란 피만  조그맣게 썬것   1/2컵 
       월계수 잎(bay leaves)   4, 
    타임 (thyme)     1/4 t.s.
   파슬리   1 T.S.  
    바질 (basil)    1 t.s.
   고수 (cilantro) 다진것   ¼  t.s.
   그린 빈스 (green bean)   1 C
   완두콩 - 살짝 데친것   1/3 C
   고추가루   1 T.S..
   싸화린 (saffron)  1/4 t.s. –빠지면 안되는 재료
   소금   1/2 t.s., 
    후추 - 약간
   잘게 썬 토마토   2 깡통
   흰 와인  1/3 C 
    피멘토(pimento)   3 T.S. 

(C) 펠라 쌀(Pella Rice-Spanish Rice),
        또는엉클벤 쌀(Uncle Ben Rice)   1 1/2 C
          닭 육수   2 1/2 C (적은듯 해도 더 넣지 않는다)

 (D)  해물은 자기가 넣고 싶은 것만 넣어도 된다.
         물오징어 썬것   1/2 C
       흰 살 생선   1/2 C
       작은 새우 껍질 깐 것    1C
       살짝 데친 아스파라가스 12(끝 부분만 2.5 인치 길이)(E) Add
         큰새우   6.
         랍스터   2-반으로 자름
         홍합   6
  조개   6

 
1.재료는 미리 준비해 놓고, 파에야 펜을 불위에 놓고
       높은 열로 하고, 식용유를 두루고 돼지 고기 닭고기를
       넣고 볶다가 위의 (B) 재료를 하나씩 순서대로 넣고,
       넣을때 마다 계속 저으면서 볶는다

2. 쌀을 넣고, 닭 육수를 넣고 잘 저어 준후 중불로 내리고
        20분간 더 끓이 며 계속 저어 준다.

3. 밥은 잘 섞은 후 (D)를 위에 골고루 뿌려 주고
        (E)를 순서대로 위에 예쁘게 장식해 준다
    (조개는 모래가 많이 있을 수도 있어 다른 냄비에
    짧은 시간에 끓여 모래를 걸러 낸후에 얹으면 좋다.)

    뚜껑을 덮고 10분간 더 끓이면 완성.
 
 
 

































 







 
 
 

























 




















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