12/30/2011

Green Pea Soup /완두콩 스프

Green Pea Soup (완두콩 스프)
American Cuisine (양식)



 
 
Green Pea Soup (완두콩 스프)
American Cuisine (양식)


 

(A).1  T.S.    olive oil
    2  shallots – chopped
    1   large onion - cut small

(B) 6 C    ham soup stock
   1½ C    green peas
   1   celery - cut small
   1   potato - cut small
   5   bay leaves

   1 C   diced cooked ham
   1 T.S.   fresh parsley
   salt
   pepper

(C) ½ C  Half & Half


 

1.In large pot:
   Add olive oil, shallots and onion. Cook 5 minutes. 

2. Add Ham stock, green peas, celery, potato, bay leaves,
   chopped ham and parsley.   Bring to a boil, reduce heat
   and simmer until the green peas are tender.

 
   With strainer, strain out the vegetables without juice
   (leave all the juice in the pot), and pour strained
   vegetables into a food processor and grind well.

    Pour ground vegetables back into the pot with the 
   saved juice.

3. Add salt, pepper and Half & Half.

   Cook for 5 more minutes and serve.

    Sprinkle with parsley on top.
    Serve with crackers or croutons.

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Ham Soup Stock  (햄 육수)


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완두콩 스프 (Green Pea Soup)
양식 (American Cuisine) 


(A).올리브 기름   1 T.S.
     다진 샬롯(조그만 양파 같이 생긴것)   2  
    양파 큰것   1 

(B) 햄 욱수   6 C   
   완두콩   1½ C  
   세로리    1 - 작게 썬다
    감자    1 - 작게 썬다 
   월계수 잎   5  
   다진 햄 고기 살    1 C   
   파슬리   1 T.S.   
   소금 
   후추

(C) Half & Half(크림)   ½ C



 


1.커다란 냄비에 올리브유, 샬롯 양파를 같이 넣거 5분간
    볶는다.
 
2. (B) 재료를 넣고, 완두콩이 익을때 까지 같이 중불로
     끓인다.

궁물을 냄비에 그냥 두고 건더기만 건져, Processor
    (음식 가는 기계)에 넣고 곱게 갈아 준다.
    갈은 것은 다시 냄비에 부어 주고 같이 끓인다.


3. 여기에 소금, 후추로 간하고 크림(Half & Half).을 넣고
     5분간 잘 저어준다.

 
   상에 내 놓을 때는 파슬리를 위에 뿌려 주고 구루탕이나
    크랙카와 같이 내 놓는다.


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How to make Ham Stock:

Put ham bone and 5 bay leaves into a large pot, fill to the top with water and
cook over 5 hours.

Let it cool and remove fat and bones.


육수 만드는법:

햄뼈와  월계수 5개를 넣고 물은 냄비에  가득 채운
5 시간 이상 끓인다.
차게 식혀 기름기는 건져 내고  건더기는 모두 채에
받쳐 내어

육수를 준비 한다.



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

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