11/29/2007

오이나물 (Stir-fried Cucumber) /궁중요리

오이나물 (Stir-fried Cucumber)
[O-Yee-Na-Mul]
Korean Palace Cuisine / 궁중요리




오이나물 (Stir-fried Cucumber)
[O-Yee-Na-Mul]
Korean Palace Cuisine / 궁중요리

                                                                       - 별나라 -
(A) 가는 오이 4개,
소금 2작은술,

(B) 소고기 다진것 100g
간장 1 큰술
참기름 ½ 작은술
파 (다진것) 1큰술
마늘 1/2큰술
설탕 ½ 작은술
깨소금 1 작은술

(C) 깨소금 1 작은술,
참기름 1큰술,
후추가루 아주 약간

오이는 가는것으로 골라 씻고 0.3cm두깨로 얄팍하게 썬다.
오이는 소금에 1시간 절였다가 물에 살짝 헹구어 꼭 짠다.

팬을 달구운 후, 불고기 양념을 한 소고기를 넣고 볶는다.
여기에 오이를 넣고 참기름 한큰술을 넣고 볶다가
깨소금, 후추가루를 넣고 볶는다.




 

Stir-fried Cucumber (오이나물)
[O-Yee-Na-Mul]
Korean Palace Cuisine / 궁중요리

                                  - Beolnara / 별나라 -

(A) 4 thin cucumbers
2 t.s. salt

(B) 3 oz ground beef
1 T.S. soy sauce
½ t.s. sesame oil
1 T.S. chopped green onion
½ T.S. mashed garlic
½ t.s. sugar
1 t.s. sesame seed

(C) 1 T.S. sesame oil

1 t.s. sesame seed
pepper- dash

Cut cucumber in 1/8 inch thin slices.
Sprinkle salt on cucumbers and toss well
and let it stand for more than 1 hour.
Rinse in water quickly, squeeze tight and let water drain out.

Marinate the ground beef with (B) ingredients.
Heat the pan, and stir fry marinated beef.
Add cucumbers, sesame oil and fry 3 more minutes.
Add sesame seed, pepper and mix well.


















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