11/12/2007

우거지 나물 (=시래기)볶음(Stir Fried Radish Leaves )

우거지나물 볶음 (=시래기) [Woo Geo Ji Na Mul]  Stir - Fried Radish Leaves



우거지 나물 (=시래기)볶음 [Woo Geo Ji Na Mul]
Stir Fried Radish Leaves
(방법 1)



                                           - 별나라 -


(A) 열무 2단

 (또는 무청이나, 시래기 마른것을 불려서 써도 됨)
소금 1/4 작은술

(B) 된장 1 1/2 큰술
들깨 (또는 깨소금) ½ 큰술
마늘 다진것 1 큰술
파 2개
설탕 - 아주 약간
다시가루 ¼ 작은술 (Optional)

(C) 들기름 (또는 참기름) 1 ½ 큰술


열무는 다듬어서 7 Cm 크기로 자른다.
깨끗이 씻어 건져낸다.
냄비에 소금을 넣고 물을 끓인다.
열무는 뎨친후 건져 물기를 뺀다.

여기에 된장, 들깨, 마늘, 파, 설탕, 다시 가루를 넣고,
잘 버무려준다.

여기에 들기름을 넣고 5분간 달달 볶아낸다.







Stir Fried Radish Leaves

우거지 나물 (=시래기)볶음 [Woo Geo Ji Na Mul] (Style 1)


                                                      - Beolnara -

(A) 2 bunches Young radish leaves
(You may use dried radish leaves after soaking in water.)
¼ t.s. salt

(B) 1 1/2 T.S. soybean paste
½ T.S. roasted wild sesame seeds (or regular sesame seeds)
1 T.S. mashed garlic
2 green onion-chopped
dash of sugar
¼ t.s dashi powder (Optional)

(C) 1 ½ T.S. wild sesame oil (or regular sesame oil)



 



Clean the young radish leaves and cut into 3 inch long pieces.
Wash it well and drained it well.
Put water and salt into a pot and boil.
When water starts to boil, put in radish leaves and cook for 5 minutes.
Drain all water.

Add soybean paste, roasted wild sesame seeds, garlic,
green onion, sugar, and dashi powder and mix well.

Add wild sesame oil and stir fry for 5 more minutes.
























댓글 없음:

댓글 쓰기