우거지나물 볶음 (=시래기) [Woo Geo Ji Na Mul] Stir - Fried Radish Leaves
우거지 나물 (=시래기)볶음 [Woo Geo Ji Na Mul]
Stir Fried Radish Leaves (방법 1)
- 별나라 -
(A) 열무 2단
(또는 무청이나, 시래기 마른것을 불려서 써도 됨)
소금 1/4 작은술
(B) 된장 1 1/2 큰술
들깨 (또는 깨소금) ½ 큰술
마늘 다진것 1 큰술
파 2개
설탕 - 아주 약간
다시가루 ¼ 작은술 (Optional)
(C) 들기름 (또는 참기름) 1 ½ 큰술
열무는 다듬어서 7 Cm 크기로 자른다.
깨끗이 씻어 건져낸다.
냄비에 소금을 넣고 물을 끓인다.
열무는 뎨친후 건져 물기를 뺀다.
여기에 된장, 들깨, 마늘, 파, 설탕, 다시 가루를 넣고,
잘 버무려준다.
여기에 들기름을 넣고 5분간 달달 볶아낸다.
Stir Fried Radish Leaves
- Beolnara -
(A) 2 bunches Young radish leaves
(You may use dried radish leaves after soaking in water.)
¼ t.s. salt
(B) 1 1/2 T.S. soybean paste
½ T.S. roasted wild sesame seeds (or regular sesame seeds)
1 T.S. mashed garlic
2 green onion-chopped
dash of sugar
¼ t.s dashi powder (Optional)
(C) 1 ½ T.S. wild sesame oil (or regular sesame oil)
Clean the young radish leaves and cut into 3 inch long pieces.
Wash it well and drained it well.
Put water and salt into a pot and boil.
When water starts to boil, put in radish leaves and cook for 5 minutes.
Drain all water.
Add soybean paste, roasted wild sesame seeds, garlic,
green onion, sugar, and dashi powder and mix well.
Add wild sesame oil and stir fry for 5 more minutes.
Stir Fried Radish Leaves (방법 1)
- 별나라 -
(A) 열무 2단
(또는 무청이나, 시래기 마른것을 불려서 써도 됨)
소금 1/4 작은술
(B) 된장 1 1/2 큰술
들깨 (또는 깨소금) ½ 큰술
마늘 다진것 1 큰술
파 2개
설탕 - 아주 약간
다시가루 ¼ 작은술 (Optional)
(C) 들기름 (또는 참기름) 1 ½ 큰술
열무는 다듬어서 7 Cm 크기로 자른다.
깨끗이 씻어 건져낸다.
냄비에 소금을 넣고 물을 끓인다.
열무는 뎨친후 건져 물기를 뺀다.
여기에 된장, 들깨, 마늘, 파, 설탕, 다시 가루를 넣고,
잘 버무려준다.
여기에 들기름을 넣고 5분간 달달 볶아낸다.
Stir Fried Radish Leaves
우거지 나물 (=시래기)볶음 [Woo Geo Ji Na Mul] (Style 1)
- Beolnara -
(A) 2 bunches Young radish leaves
(You may use dried radish leaves after soaking in water.)
¼ t.s. salt
(B) 1 1/2 T.S. soybean paste
½ T.S. roasted wild sesame seeds (or regular sesame seeds)
1 T.S. mashed garlic
2 green onion-chopped
dash of sugar
¼ t.s dashi powder (Optional)
(C) 1 ½ T.S. wild sesame oil (or regular sesame oil)
Clean the young radish leaves and cut into 3 inch long pieces.
Wash it well and drained it well.
Put water and salt into a pot and boil.
When water starts to boil, put in radish leaves and cook for 5 minutes.
Drain all water.
Add soybean paste, roasted wild sesame seeds, garlic,
green onion, sugar, and dashi powder and mix well.
Add wild sesame oil and stir fry for 5 more minutes.
댓글 없음:
댓글 쓰기