가지나물(Seasoned Egg Plant)[Ga-Ji-Na-Mul]
Korean Palace Cuisine / 궁중요리
가지나물(Seasoned Egg Plant)[Ga-Ji-Na-Mul]
Korean Palace Cuisine / 궁중요리
(A) 가지 가는것 5개
(B) 간장 1 작은술
파 1뿌리
마늘 1/3 작은술
깨소금 ½ 작은술
참기름 1 작은술
설탕 1/4 작은술
가지는 꼭찌는 따고, 깨끗이 씻어 반으로 갈라 찜통에 쪄낸다.
쪄낸 가지는먹기 좋은 크기로손으로 잘라 준다.
커다란 그릇에 간장 양념(B)를 같이 섞어 만들고
여기에 가지를 넣고 살살 무쳐 놓는다.
*****
Seasoned Egg Plant (가지나물)[Ga-Ji-Na-Mul]
Korean Palace Cuisine / 궁중요리
(A) 5 skinny egg plants
(B) 1 t.s. soy sauce
1 green onion - chopped
1/3 t.s. mashed garlic
½ t.s. sesame seeds
1 t.s. sesame oil
¼ t.s. sugar
Remove stump of egg plant.
Wash egg plants and cut in half length side, then steam it.
After cooked, cut by hand into 3 ½ inch strips.
Combine (B) ingredients into a large bowl, and mix well.Add egg plants and toss well but very gently.
Korean Palace Cuisine / 궁중요리
가지나물(Seasoned Egg Plant)[Ga-Ji-Na-Mul]
Korean Palace Cuisine / 궁중요리
(A) 가지 가는것 5개
(B) 간장 1 작은술
파 1뿌리
마늘 1/3 작은술
깨소금 ½ 작은술
참기름 1 작은술
설탕 1/4 작은술
가지는 꼭찌는 따고, 깨끗이 씻어 반으로 갈라 찜통에 쪄낸다.
쪄낸 가지는먹기 좋은 크기로손으로 잘라 준다.
커다란 그릇에 간장 양념(B)를 같이 섞어 만들고
여기에 가지를 넣고 살살 무쳐 놓는다.
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Seasoned Egg Plant (가지나물)[Ga-Ji-Na-Mul]
Korean Palace Cuisine / 궁중요리
(A) 5 skinny egg plants
(B) 1 t.s. soy sauce
1 green onion - chopped
1/3 t.s. mashed garlic
½ t.s. sesame seeds
1 t.s. sesame oil
¼ t.s. sugar
Remove stump of egg plant.
Wash egg plants and cut in half length side, then steam it.
After cooked, cut by hand into 3 ½ inch strips.
Combine (B) ingredients into a large bowl, and mix well.Add egg plants and toss well but very gently.
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