12/05/2007

가지나물(Seasoned Egg Plant) Korean Palace Cuisine / 궁중요리

가지나물(Seasoned Egg Plant)[Ga-Ji-Na-Mul] 
Korean Palace Cuisine / 궁중요리






가지나물(Seasoned Egg Plant)[Ga-Ji-Na-Mul] 
Korean Palace Cuisine / 궁중요리

                                                        

(A) 가지 가는것 5개

(B) 간장 1 작은술
파 1뿌리
마늘 1/3 작은술
깨소금 ½ 작은술
참기름 1 작은술
설탕 1/4 작은술



가지는 꼭찌는 따고, 깨끗이 씻어 반으로 갈라 찜통에 쪄낸다.
쪄낸 가지는먹기 좋은 크기로손으로 잘라 준다.

커다란 그릇에 간장 양념(B)를 같이 섞어 만들고
여기에 가지를 넣고 살살 무쳐 놓는다.



                                                            *****


Seasoned Egg Plant (가지나물)[Ga-Ji-Na-Mul]
 Korean Palace Cuisine / 궁중요리
                                                             

(A) 5 skinny egg plants

(B) 1 t.s. soy sauce
1 green onion - chopped
1/3 t.s. mashed garlic
½ t.s. sesame seeds
1 t.s. sesame oil
¼ t.s. sugar

Remove stump of egg plant.
Wash egg plants and cut in half length side, then steam it.
After cooked, cut by hand into 3 ½ inch strips.

Combine (B) ingredients into a large bowl, and mix well.Add egg plants and toss well but very gently.









































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