3/04/2021

 새우, 야채 튀김

일식 (Japanese Cuisine)

 




새우, 야채 튀김

일식 (Japanese Cuisine)


1.야채는 어느 것으로 해도 된다.

   가지, 감자, 고구마, 고추, 그린빈, 국수. 깻잎, 파슬리, 당근,

   양파, 연근, 호박, 호박, 브로콜리, 아스파라가스,

 

2. 야채를 깨끗이 씻고 물기를 완전히 제거 한다.

 

3. 새우 튀기는 똑같은 방법으로 튀긴다.

   비닐 봉지에 1 C 튀김 가루를 넣고 소금 , 후추를 약간 넣은  

   야채를 넣고 충분히 코팅해 준다.

   접시에 꺼내어 한번 가볍게 털어 준다.

 

4. 그릇에 튀김 가루 1½ C 한번 쳐준 , 그릇에 넣고

   얼음 1 ½ C + ½ C 섞어,얼음물을 만들어 튀김 가루에

   넣고 젓가락으로 대강 아주 묽게 저어 준다.

   (조금 듯하면 얼음3-4개를 넣는다)

   얼음이 녹으면 커다란 얼음 덩어리를 넣고 코팅을

   야채를 튀김 반죽에 넣고 높은 온도에서 튀겨 낸다.




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Fried shrimp and vegetables

Japanese Cuisine

 

1.You may use any vegetable for frying:

eggplant, potato, sweet potato, pepper, green bean, 

noodles, sesame leaves, parsley, carrots, onion, lotus root, sweet pumpkin, pumpkin, broccoli, asparagus, etc.

 

2. Wash vegetables thoroughly, then rinse and dry them.

 

3. Fry the vegetables the same way as fried shrimp.

 

   Put 1 C frying powder plus dash of salt and pepper into a

   plastic bag.   Add vegetables and hold the top of the plastic

   bag tightly and shake well enough to coat all the vegetables.

 

   Remove from plastic bag and put them on a plate, and     

   gently shake them right before frying.

 

4. In a large bowl, put in 1½ C frying powder and sift once.

   Then add ice water (1 C ice + ½ C  water) and mix briefly

   with a chopstick.   Make a lightly thin batter. (If the batter

   is too thick,  add 3 more ice cubes.)    When ice is melted,

   add one large ice cube.

   Dip coated vegetables into batter and drop into hot oil.

   Fry it until light brown at high heat.




 

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가지 튀김

가지는 윗부분을 잘라 반으로 가른 후

빗살 처럼 칼집을 내 주고 펴 준 후 튀겨 낸다.

또는 엇슷 썰기로 썰어 코팅 가루를 충분히 씌우고 가루를

털어 준 후, 아주 묽은 반죽물에 담가 튀겨 낸다.


가지 튀김Fried eggplant

Cut the top part of the eggplant 2 inch(41/2 cm) long and

cut it in half.

Cut it 4-5 places as a comb, spread it out, and fry it.

Or cut it diagonally, and coat with frying powder; then

lightly shake off and dip coated eggplant into batter and

drop into hot oil.

Fry it at high heat.















감자 튀김  Fried potato













고구마 튀김 Fried sweet potato



















고추, 그린 튀김 Fried pepper and green beans

고추는 깨끗이 씻은 물기를 빼고 중간 2-3군데 칼집을 넣어 준다.

Wash peppers then dry and cut 2-3 spots with knife. 

















 국수  튀김 Fried noodles  

소면은 김을 얇게  자르고 국수는 같은 길이로 잘라  8 - 10 개를

끝에 모아 테이프를 감아 준다

튀김 옷에 담가 국수를 약간 튀겨 낸다.


Cut someon(=thin noodle) 1/3 of length.

Hold 10 noodles and tape around bottom of noodles with a

thin strip of seaweed.

Dip it in batter, and  spread the noodles a little as a fan, and fry it.













깻잎, 파슬리, 튀김 Fried sesame leaves , parsley , mugwort 














당근 튀김  Fried carrots














양파 튀김  Fried onion

양파는 반으로 지른다.

중간에 요지를 꼽고 동그랗게 잘라 반달 모양으로 한다.

링으로 자르거나 채를 쳐서 튀겨도 좋다.



Cut the onion in half and slice as 1 cm.

Insert toothpick in the middle of the onion.

You can also cut them into rings



















연근 튀김 lotus root









호박, 호박 튀김 Fried pumpkin













 


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Tempura 튀김 덴쯔유 만드는법

(=Tempura Dipping Sauce, =Tensuyu )

새우 튀김, 야채 튀김 간장 소스 (=덴쯔유, 텐쯔유, 덴다시. 텐다시,)

 

(튀김 간장 소스)

      


 

기본 육수 : 간장 : 미린 : 정종 =4:1:1:1 한다

Total  3½ C:

(A).일본 기본육수   2 C

   간장    ½ C

   미린 (또는 설탕)    ½ C

   정종    ½ C

     

   optional: Add: 대파2 - 구어서 냄비에 같이 넣고  

   5 분간 끓인다.

 

(C) 무는 갈아서 채에 바친다 – 1 T.S

        ½ T.S. - 잘게 송송 썬것.

 

먹기 전에 무는 짜서 쯔유 위에 얹고

파는  송송 썰어 위에 얹는다.

튀김을 먹을땐 덴쯔유에 풍덩 담갔다가 먹는다.




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새우 튀김과 튀김 Dipping  소스: How to Make Tempura Tentsuyu

(=Tempura Dipping Sauce)

 

 

 

 

새우 튀김과 튀김 Dipping  소스: How to Make Tempura Tentsuyu

(=Tempura Dipping Sauce)

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How to Make Tempura Tentsuyu

(=Tempura Dipping Sauce, =Tensuyu)

 

Basic broth : soy : mirin : rice wine 1: = 4: 1: 1 

Total   3½ C:

 

(A). 2 C    Japanese basic soup stock   

   ½ C    soy sauce    

   ½ C    Mirin ( or sugar )

    ½ C    Jeongjong (rice wine)   

     

    optional: Add: 2 green onions – Grill green onions and put

    them in the pot together and boil it for 5 minutes.

 

 

(C) 1 TS   ground radish – grind and squeeze the juice out

      ½ TS - chopped green onions

 

Before eating, put ¾ C tempura Tentsuyu in an individual

dipping sauce bowl and add radish and chopped green

onions..   When you dip it in the dipping sauce, make sure you

dip tempura fully into the sauce.

 

 



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