3/04/2021

 새우, 야채 튀김 덮밥

일식 (Japanese Cuisine)




새우, 야채 튀김 덮밥

일식 (Japanese Cuisine)

텐돈 (Tendon) =덮밥


1 ½ C

덮밥 소스 간장    3 T.S.

시치미   약간

새우 튀김, 야채 튀김들

 

 

 

1.밥을 공기에 담는다.

 

2. 덮밥 간장 소스를  1 T.S. 위에 뿌리고

   시치미를 약간 뿌리고

 

3. 새우 튀김과 야채 튀김을 얻고, 덮밥 소스를 2 T.S. 먹기

   바로 전에 튀김 위에 뿌려서 먹는다.

 

 

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튀김 덮밥 간장 소스 (=돈부리 소스)

 

1 인분   

일본 기본 육수    4 T.S                  

간장    1 T.S.                                  

설탕    ½  T.S.                                

맛술/미린    1 T.S   

                        

이걸 냄비에 넣고 같이 끓인다.

 

 

 


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Shrimp and Vegetable Tempura Tendon

Japanese Cuisine 

 

 

1½ C    rice

3 TS     Dombri Tsuyu soy sauce 

shichimi   dash

shrimp tempura, vegetable tempura

 

 

 

1. Put the rice in a bowl.

 

2. Sprinkle 1 T.S.  Dombri Tsuyu soy sauce  on the rice and

   sprinkle a little bit of shichimi on top.

 

3. Place shrimp tempura and  vegetable tempura on top of

   the cooked rice.

   Right before eating, sprinkle 2 T.S.  sauce  on top of the

   tempura and eat.

   

 

 

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Dombri Tsuyu soy sauce 

 

1 serving   

4 TS    Japanese basic kelp soup stock   

1 TS      soy sauce     

½ T.S.     sugar     

1 TS    Rice wine  or Mirin   

                          

Place above ingredients in a pot and boil for about 5 minutes.

 

 

Japanese Basic Kelp Soup Stock (일식의 기본 다시육수)

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