콩나물 무국 (Soybean
Sprouts and Radish Soup)
한식 (Korean
Cuisine)
콩나물 무국 (Soybean
Sprouts and Radish Soup)
한식 (Korean
Cuisine)
(A) 무 1/3 개(=1½ C) - 채친다
참기름 1 T.S.
(B) 천일염 ½ t.s.
(C) 멸치 육수 8 C
북어 ½ C
(D) 다진 마늘 1 T.S.
(E) 새우젓 ½ T.S.
국간장 ½ T.S.
청양고추 1개 - 작게 썬다.
optional:
해장국으로
먹을 때: 고추가루 1 T.S.
(F) 다진파 ½ C
콩나물 4 C
1.냄비에 참기름을 두루고 무채를 넣고 중불에서 5분간
볶아 준다.
2. 천일염을 넣고 1분간 볶아 준다.
3. 멸치 육수를 만들때 북어를 조금 더 넣고 육수를
만든다.
4. 멸치 육수를 넣고, 다진 마늘을 넣고 10
분간 끓인다.
5. (E)재료를 넣고 끓으면 파를 넣는다.
꼬리 떼고 깨끗이 씻은 콩나물을 넣고, 뚜껑을 닫고
5분 동안 더 끓인다.
멸치육수 (Anchovy Soup
Stock)
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Soybean Sprouts and Radish Soup (콩나물 무국)
Korean
Cuisine (한식)
(A).
⅓ (=1½ C) radish - shredded
1 T.S.
sesame oil
(B)
½ t.s. sea salt
(C)
8 C anchovy soup stock
½ C
shredded pollack
(D)
1 T.S. minced garlic
(E)
½ T.S. pickled baby shrimp
½ T.S.
light soy sauce
1
green pepper - chopped
optional: After hang over: 1 T.S. red pepper powder
(F)
½ C chopped green onion
4 C
soybean sprout
1.Put
sesame oil in a pot, add shredded radish and stir fry
for 5 minutes at medium heat.
2.
Add salt and stir fry for 1 minute.
3.
Add anchovy soup stock.
(When you are making anchovy soup stock, add a
little bit
more dried shredded pollack to make stock.)
4.
Add minced garlic and boil it for 10 minutes.
5.
Add ingredients (D) and when it boils, add ingredients (E).
Add green onion.
Cut off roots of soybean sprouts and wash
well.
Add soybean sprouts and cover, then cook for
5 more
minutes.
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