6/01/2020


Octopus Salad (문어 살라드)

Italian Cuisine (이태리 요리)




Octopus Salad (문어 살라드)
Italian Cuisine (이태리 요리)


(A).1 lb    octopus

  1 t.s.    salt

(B) ½    onion – diced small
   5 T.S.    extra virgin olive oil
   1 T.S.   minced garlic
   4 T.S.    lemon juice
   ¼ t.s.   salt
   crushed black pepper - dash
   2 T.S.   black olive – sliced
   ⅓ C    green olive
   4    dried tomatoes
   2 T.S.    chopped parsley

   optional: ½ T.S.    chopped basil
                  1 t.s.    red pepper flakes
2      T.S.    celery - thinly sliced
4   cherry tomatoes, cut in half
capers





1.Frozen octopus:  Thaw it slowly in the refrigerator.
   In a large pot, fill it with water and add salt.
   Boil the water and put the octopus in for 1 minute and
   drain it.

   (Fresh octopus: Hold the octopus head and drop into the
   boiling salt water and lift it up; drop into the water 2-3 more
   times then put it into the water, cover and cook for 45 minutes.
   Then turn off the heat and let the octopus cool while  in the pot.)

2. When octopus is cool enough, cut into inch pieces.

3. In a bowl, add ingredients (B) and octopus and toss well.

4. Can be served immediately or made ahead.   It is  best
   serve at room temperature.


                              **************



문어 살라드 (Octopus Salad) 
이태리 요리 (Italian Cuisine)


(A).문어   1 lb   

   소금    1 t.s.  

(B) 양파   ½     
   올리브유    5 T.S.   
   다진 마늘   1 T.S.  
   레몬 주스    4 T.S.   
   소금    ¼ t.s.  
   통후추 간것   
   검정 올리브   2 T.S. – 채썬다     
   초록색 올리브   ⅓ C   
   마른 토마토   4       
   다진 파슬리   2 T.S.   

   
optional: 다진 바질   ½ T.S.  
               씨고추   1 t.s.    
               세로리     3 T.S.  
                방울 토마토   4 반으로 자른다    
             케이퍼   약간



1.냉동 문어: 냉장고에서 천천히 녹힌다.
   큰 냄비에 물을 채우고 소금을 넣고 끓인 후, 문어를 넣고
   1분 동안 삶아 건져 낸다.

   (살아 있는 문어: 깨끗이 씻은 후, 끓는 물에 문어 머리를
   잡고, 들어 올려 물에 2-3번 들어 올렸다 내렸다 한다.
   문어를 모두 넣고 뚜껑을 덮고 중불에서 45분간 끓인다.
   불을 꺼 놓은 상태로 냄비에서 문어를 식힌다.)

2. 문어가 충분히 식으면 인치(1 cm) 두께로, 먹기 좋은
   크기로 썬다.

3. 그릇에 (B) 재료를 잘 섞어 준 후 문어를 넣고 골고루 섞는다.

4. 금방 먹어도 좋고, 실온으로 먹으면 더 맛있다.
   남은 것은 냉장고에 넣어 둔다.



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