1/09/2009

(1) 스파게티소스(기본소스) / Spaghetti Sauce (Basic Sauce)

(1) Spaghetti Sauce -Basic Sauce
(스파게티소스 - 기본소스)
 Italian Cuisine  (
이태리 음식)



























(1) Spaghetti Sauce -Basic Sauce
(스파게티소스 - 기본소스)
 Italian Cuisine  (
이태리 음식)


                                                           


(A) 2 T.S.    olive oil
  1    medium onion, diced
  2    large garlic cloves, minced


(optional: add mushrooms, carrots or bell peppers)


(B) 6 C    chopped fresh tomatoes
   1 can (6oz)    tomato paste

(C) 1 t.s.    chopped fresh basil leaves
   2 T.S.    chopped fresh parsley
   3 or 4    bay leaves
   1 t.s.    oregano
   1 t.s.    salt
   pepper – dash
   ¼ t.s.    crushed red pepper
   (optional: ¼ C wine)

(D) 1 T.S.    butter (or 1 T.S. olive oil)
   2 T.S.    Parmesan cheese, g

   ratedSpaghetti Sauce:In medium pot, add water and

   heat to boiling.

Dip tomato into the boiling water 2 at a time for 1 minute.
Remove the tomatoes and peel the tomato skin.
Dice the tomatoes into small sizes, and put aside.


In a pot over medium heat, in hot oil,
Add (A) ingredients and let them cook for 5 minutes or until
garlic is soft and lightly golden.
Stirring occasionally.

Add (B) and (C) ingredients, then stir well.
Heat over high heat until boiling.
Reduce heat to low; simmer covered for 15 minutes, stirring

   occasionally.


Cook the Pasta:
Bring a large pot of water to boil.
Add salt, then the pasta.

When pasta is cooked, turn off the heat.
Drain the pasta then add it back to the still-hot, deep pot.

Add butter to spaghetti and toss well to melt and coat.

Serve with Spaghetti Sauce and sprinkled Parmesan cheese

on top of sauce.



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(1)  스파게티소스-기본소스
(Spaghetti Sauce - Basic Sauce)
 
이태리 음식 (Italian Cuisine )


(A)
올리브 기름    2 T.S.
   
양파     1 - 잘게 다진다.
   
마늘    2-다진다
   (optional:
여기에 버섯, 당근, 피만을 넣어도 )

(B)
토마토  작게 썰은것    6 C
   
토마토 페이스트 - 작은것    1깡통

(C) 베이즐    1 t.s.
   
파슬리    2 T.S.
   3~4
월계수
   
오레가노(허브)    1 t.s.
   
소금    1 t.s.
   
후추-약간
   
고추가루    ¼ t.s.
   (optional:
와인    ¼ C)

(D)
버터    1 T.S.(또는 올리브 기름 1큰술)
   
파마장 치즈    2 T.S.



스파게티 소스:
냄비에 물을 끓인다.
끓는 물에 토마토를 두개씩 1 동안 담갔다가 꺼내어
껍질을 벗기고 잘게 깎뚝 썰기로 썬다.
그리고 옆으로 놓아 둔다.

중간 크기의 냄비에
(A)
재료를 넣고 양파, 마늘이 부드러워지 질때까지 5분간
섞으며 볶는다.

여기에 (B),(C) 재료를 넣고 잘저어,
끓기 시작하면 불을 줄여 뚜껑을 닫고, 15분간 뭉근히 끓인다.


파스타(국수) 삶기:
큰냄비에 물을 반쯤 채우고 물을 끓인다.
소금을 조금 넣고 파스타를 넣고 삶아 불을 끈후,
채에 받쳐 물기를 따라 버린다.
파스타는 뜨거운 냄비에 다시 붓고
여기에 버터(또는 올리브 기름) 넣어살짝 저어 준다.

스파게티 파스타 위에 스파게티 소스를 얹인후
파마장 치즈를 뿌려준다.


스파게티가 가장 익은 정도를 Al Dante (알덴테) 하는데,
면의 단면을 잘랐을 가운데 심이 보이는 정도로 삶아진

상태를 말한다.

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Note: See Pictures
(참고:그림보기)

5b, 6b :
You may use cans of tomato products instead of fresh

tomatoes, such as diced tomatoes, whole tomatoes, tomato

sauce, or crushed tomatoes.


5b, 6b :
시간이 없을땐 토마토를 사서 만드는 대신 토마토 깡통 (전체

토마토, 잘게 토마토, 토마토 소스등)등을 사서 대신 사용해도 .


14b:
Instead of making your own spaghetti sauce with fresh

vegetables, you can use a jar of store product spaghetti sauce.
14b:

시간이 없을땐 토마토 소스를 직접 만드는 대신 병에 스파게티

소스를 데워서 사용해도 .

                                   

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