1/10/2009

(2) 스파게티 쇠고기 소스 / Spaghetti with Meat Sauce


(2) Spaghetti with Meat Sauce
(스파게티 쇠고기 소스)
(Italian Cuisine / 이태리 음식)


























(2) Spaghetti with Meat Sauce
(스파게티 쇠고기 소스)
(Italian Cuisine / 이태리 음식)


                                                                   - Beolnara -

(A) 1 Lb ground beef (or 6 Italian sausages)

(B) 2 T.S. olive oil
1 medium onion, diced
2 large garlic cloves, minced


(C) 6 C chopped fresh tomatoes
1 can (6oz) tomato paste

(D) 1 t.s. chopped fresh basil leaves
2 T.S. chopped fresh parsley
3 or 4 bay leaves
1 t.s. oregano
1 t.s. salt
pepper – dash
¼ t.s. crushed red pepper
(Optional: ¼ C wines)


(E) ½ Lb (227g) spaghetti


(F) 1 T.S. butter (or 1 T.S. olive oil)
2 T.S. Parmesan cheese, grated
(Optional: crushed red pepper)


Spaghetti Meat Sauce:In medium pot, add water and heat to boiling.Dip tomato into the boiling water 2 at a time for 1 minute.Remove the tomatoes and peel the tomato skin.Dice the tomatoes into small sizes, and put aside.


Cook beef (or Italian Sausage) in large pot for medium heat until brown.
Drain oil from meat and put aside.



In a pot over medium heat, in hot oil,Add (B) ingredients and let them cook for 5 minutes or untilgarlic is soft and lightly golden.Stirring occasionally.Add cooked (A), (C) and (D) ingredients, then stir well.Heat over high heat until boiling.
Reduce heat to low; simmer covered for 30 minutes, stirring occasionally.


Cook the Pasta:
Bring a large pot of water to boil.Add salt, then the pasta.
When pasta is cooked, turn off the heat.
Drain the pasta then add it back to the still-hot, deep pot.Add butter to spaghetti and toss well to melt and coat.
Serve with Spaghetti Sauce and sprinkled Parmesan cheese on top of sauce.(Optional: Serve with Spaghetti Sauce and sprinkled Parmesan cheese and crushed red pepper on top of sauce.)



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(2) Spaghetti with Meat Sauce / 스파게티 쇠고기 소스
(Italian Cuisine / 이태리 음식)


                                                            - 별나라 -

(A) 다진 쇠고기 (또는 6 이태리안 소세지) 454g

(B) 올리브 기름 2 큰술

양파 중 1개-잘게 다진다.
마늘 2쪽-다진다

(C) 토마토 작게 썰은것 6컵
토마토 페이스트- 작은것 1깡통(179g)


(D) 베이즐 1 작은술
파슬리 2큰술
3~4 월계수 잎
오레가노 1 작은술
소금 1 작은술
후추-약간
고추가루 ¼ 작은술
(Optional: 와인 ¼ 컵)


(E) 스파게티 국수 227g

(F) 버터 1큰술 (또는 올리브 기름 1큰술)

파마장 치즈 2 큰술 (Optional: 고추가루)



스파게티 소스:
냄비에 물을 끓인다.
끓는 물에 토마토를 두개씩 1분 동안 담갔다가 꺼내어껍질을 벗기고 잘게 깎뚝 썰기로 썬다. 그리고 옆으로 놓아 둔다.

중간 크기의 냄비에 (B) 재료를 넣고 양파, 마늘이 부드러워지 질때까지 5분간잘 섞으며 볶는다.
여기에 볶아낸 (A),(C), (D) 재료를 넣고 잘저어,끓기 시작하면 불을 줄여 뚜껑을 닫고, 30분간 중불로 끓인다.



파스타(국수) 삶기:큰냄비에 물을 반쯤 채우고 물을 끓인다.
소금을 조금 넣고 파스타를 넣고 삶아 불을 끈후,채에 받쳐 물기를 따라 버린다.
파스타는 뜨거운 냄비에 다시 붓고여기에 버터(또는 올리브 기름)를 넣어살짝 저어 준다.


스파게티 파스타 위에 스파게티 소스를 얹인후파마장 치즈를 뿌려준다.
소스위에 고추가루를 뿌려 먹으면 더욱 더 맛이 좋다.






















































































































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