6/23/2022

 마늘쫑으로 만드는 음식들 1. (Cooking with Garlic Scrapes)


  







1.마늘쫑 멸치 볶음  (Stir-fried Garlic Scapes)

2. 마늘쫑 고추장 무침 

   (Seasoned Garlic Scapes with Red Pepper Paste)

3. 마늘쫑 버터 볶음 (Stir-fried Garlic Scapes with Butter)

4. 마늘쫑 페스토  (Garlic Scapes Pesto)

5. 마늘쫑 페스토 파스타 (Garlic Scapes Pesto Pasta)

6. Grill 마늘쫑 (Grilled Garlic Scapes)

7. 중국식 마늘쫑과 소고기 볶음

   (Chinese Style Stir-fried Garlic Scapes with Beef)



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1.마늘쫑 멸치 볶음 (Stir-fried Garlic Scapes)

한식 (Korean Cuisine)










1.마늘쫑 멸치 볶음 (Stir-fried Garlic Scapes)

한식 (Korean Cuisine)



(A).마늘쫑 자른    2 C

   소금    1 t.s.

 

(B) 멸치    2 C

 

(C) 설탕    ½ T.S.

   간장    1 T.S.

      1 T.S.

   물엿    1 T.S.

   맛술    ½ T.S.

      ½ T.S.

 

(D) 식용유    2 T.S.

   다진 마늘    ½ T.S.

 

(E) 참기름    1 T.S.

   깨소금    1 T.S.

 

 

1.마늘쫑은 다듬은   깨끗이 씻은 , 수염은 잘라주고

   5 - 6 cm ( 2 inch) 크기로 잘라 준다.

 

2.물을 끓여 소금 1 t.s. 넣고 1분간 데쳐 찬물에

헹구어 물기를 준다.

 

3.잔멸치는 후라이펜에 기름 없이 중불에서 5분간 볶아준

   채에 바쳐 멸치 가루를 털어 준다.

 

4.작은 그릇에 (C) 재료를 넣고 양념장을 만든다.

 

5. 후라이팬에 식용유와 다진 마늘을 넣고 볶다가

      잔멸치와(#3) 마늘쫑을(#2) 넣고 중불에서 볶아 준다.

      여기에 양념장 만든 것을(#4) 넣고 2 분간 볶아 준다.

 

 

 


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1. Stir-fried Garlic Scapes (마늘쫑 멸치 볶음)

Korean Cuisine (한식)


(A). 2 C    garlic scapes

   1 t.s.   salt

 

(B) 2 C small size dried anchovies

 

(C) ½ T.S.   sugar

   1 T.S.   soy sauce

   1 T.S.    water

   1 T.S.   starch syrup

   ½ T.S.   Mirim

   ½ T.S.   honey

 

(D) 2 T.S.   vegetable oil

   ½ T.S.   minced garlic

 

(E) 1 T.S.   sesame oil

   1 T.S.   sesame seed

 



1.Wash well garlic scapes and cut off the end part of each

   garlic scapes, then cut  5 - 6 cm ( 2 inch) long.

 

2. Boil water and add 1 t.s. salt and blanch for 1 minute, then

   rinse in a cold water and drain.Cut into 5 - 6 cm ( 2 inch) pieces.

5-6cm(2인치) 조각으로 자릅니다.

Cut into 5-6 cm (2 inch) pieces.

5-6cm(2인치) 조각으로 자릅니다.

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Rinse and drain the water.

헹구고 물기를 빼십시오.

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3. Fry the small anchovies in a frying pan over medium heat without oil for 5 minutes.

3. 중불에 기름을 두르지 않은 팬에 멸치를 5분간 볶는다.

3. Fry the anchovies in a frying pan for 5 minutes over medium heat without oil.

3. 프라이팬에 기름을 두르지 않고 중불에서 5분간 멸치를 볶는다.

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4. Put ingredients (C) in a small bowl and make marinade.

4. 작은 볼에 재료() 넣고 양념장을 만든다.

4. Put (C) ingredients in a small bowl and make the sauce.

4. 작은 볼에 () 재료를 넣고 소스를 만든다.

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3. Stir-fry the small size dry anchovies without oil for 5 minutes

   at medium heat.  Then put it in a strainer and shake and

   remove the powder from the anchovies.

 

4. In a small bowl, put ingredients (C)  and mix well.

 

5. In a frying pan, add cooking oil and minced garlic;, then

   stir well at medium heat.

   Add anchovies (#3) and garlic scapes (#2), then stir.

   Add (#4) sauce then stir-fry well for 2 more minutes.

     

 

 

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2. 마늘쫑 고추장 무침 

   (Seasoned Garlic Scapes with Red Pepper Paste)

한식 (Korean Cuisine)






2. 마늘쫑 고추장 무침 

   (Seasoned Garlic Scapes with Red Pepper Paste)

한식 (Korean Cuisine)

 

(A).마늘쫑 자른    2 C

   소금    1 t.s.

 

(B).고추가루    1 T.S.

   고추장    2 T.S.

   간장    1 T.S.

   액젓    2 t.s.

   설탕   1 t.s.

   물엿    1 T.S.

   식초    ½ T.S.

   참기름    1 T.S.

   깨소금    1 T.S.

 

 

 

 

 

 

1.마늘쫑은 다듬은   깨끗이 씻은 , 수염은 잘라주고

   5 - 6 cm ( 2 inch) 크기로 잘라 준다

 

2      물을 끓여 소금 1 t.s. 넣고 1분간 데쳐 찬물에

헹구어 물기를 준다.

 

3      (B) 재료를 작은 그릇에 섞어 양념장을 만든다.

 

4      마늘쫑과 양념장을 버무려 준다.

 



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2. Seasoned Garlic Scapes with Red Pepper Paste

(마늘쫑 고추장 무침)

Korean Cuisine  (한식)


(A). 2 C    garlic scapes

  1 t.s.   salt

 

(B). 1 T.S. red pepper powder

   2 T.S.   red pepper paste

   1 T.S.   soy sauce

   2 t.s.   fish sauce

   1 T.S.   starch syrup

   ½ T.S.   vinegar

   1 t.s.   sugar

   1 T.S.   sesame oil

   1 T.S    sesame seeds.

 

3 (B) Mix the ingredients in a small bowl to make the marinade.

...

3 (B) Make the marinade by mixing the ingredients in a small bowl.

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4 Mix garlic stems and seasoning well.

4 마늘대와 양념을 섞어준다.

4 Mix the garlic shoots and the seasoning well.

4 마늘순과 양념장을 섞어준다.

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1. Wash well garlic scapes and cut off the end part of each

   scape, then cut  5 - 6 cm ( 2 inch) long.

 

2. Boil water and add 1 t.s. salt and blanch for 1 minute,

   Then rinse in a cold water and drain.

 

3.In a small bowl, mix ingredients (B) and mix well.

 

4. Mix garlic scapes and (#3) sauce together well.

 





 

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