마늘쫑으로 만드는 음식들 1. (Cooking with Garlic Scrapes)
1.마늘쫑 멸치 볶음 (Stir-fried Garlic Scapes)
2. 마늘쫑 고추장 무침
(Seasoned Garlic Scapes with Red Pepper
Paste)
3. 마늘쫑 버터 볶음 (Stir-fried Garlic Scapes with
Butter)
4. 마늘쫑 페스토 (Garlic Scapes Pesto)
5. 마늘쫑 페스토 파스타 (Garlic Scapes Pesto Pasta)
6. Grill 마늘쫑 (Grilled Garlic Scapes)
7. 중국식 마늘쫑과 소고기 볶음
(Chinese Style Stir-fried Garlic Scapes with Beef)
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1.마늘쫑 멸치 볶음
한식
(Korean Cuisine)
1.마늘쫑 멸치 볶음
한식 (Korean Cuisine)
(A).마늘쫑 자른 것 2 C
소금 1 t.s.
(B) 잔 멸치 2 C
(C) 설탕 ½ T.S.
간장 1 T.S.
물 1 T.S.
물엿 1 T.S.
맛술 ½ T.S.
꿀 ½ T.S.
(D) 식용유 2 T.S.
다진 마늘 ½ T.S.
(E) 참기름 1 T.S.
깨소금 1 T.S.
1.마늘쫑은 다듬은 후 깨끗이 씻은 후, 수염은 잘라주고
5 - 6 cm ( 2 inch)
크기로 잘라 준다.
2.물을 끓여 소금 1 t.s. 을 넣고 1분간 데쳐 준 후 찬물에
헹구어 물기를 빼 준다.
3.잔멸치는 후라이펜에 기름 없이 중불에서 5분간 볶아준
후 채에 바쳐 멸치 가루를 털어 준다.
4.작은 그릇에 (C) 재료를 넣고 양념장을 만든다.
5. 후라이팬에 식용유와 다진 마늘을 넣고 볶다가
잔멸치와(#3) 마늘쫑을(#2) 넣고 중불에서 볶아 준다.
여기에 양념장 만든 것을(#4) 넣고 2 분간 더 볶아 준다.
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1. Stir-fried Garlic Scapes (마늘쫑 멸치 볶음)
Korean
Cuisine (한식)
1 t.s. salt
(B) 2 C small size dried anchovies
(C) ½ T.S. sugar
1 T.S. soy sauce
1 T.S. water
1 T.S. starch syrup
½ T.S. Mirim
½ T.S. honey
(D) 2 T.S. vegetable oil
½ T.S. minced garlic
(E) 1 T.S. sesame oil
1 T.S. sesame seed
1.Wash
well garlic scapes and cut off the end part of each
garlic scapes, then cut 5 - 6 cm ( 2 inch) long.
2. Boil
water and add 1 t.s. salt and blanch for 1 minute, then
rinse in a cold water and drain.
3.
Stir-fry the small size dry anchovies without oil for 5 minutes
at medium heat. Then put it in a strainer and shake and
remove the powder from the anchovies.
4.
In a small bowl, put ingredients (C) and
mix well.
5. In
a frying pan, add cooking oil and minced garlic;, then
stir well at medium heat.
Add anchovies (#3) and garlic scapes (#2),
then stir.
Add (#4) sauce then stir-fry well for 2 more
minutes.
2. 마늘쫑 고추장 무침
한식 (Korean Cuisine)
2. 마늘쫑 고추장 무침
한식 (Korean Cuisine)
(A).마늘쫑 자른 것 2 C
소금 1 t.s.
(B).고추가루 1 T.S.
고추장 2 T.S.
간장 1 T.S.
액젓 2 t.s.
설탕 1 t.s.
물엿 1 T.S.
식초 ½ T.S.
참기름 1 T.S.
깨소금 1 T.S.
1.마늘쫑은
다듬은 후 깨끗이 씻은 후,
수염은 잘라주고
5 - 6 cm ( 2 inch) 크기로
잘라 준다
2 물을 끓여 소금
1 t.s. 을 넣고
1분간 데쳐 준 후 찬물에
헹구어
물기를 빼 준다.
3
(B) 재료를 작은 그릇에 섞어 양념장을 만든다.
4
마늘쫑과 양념장을 잘 버무려 준다.
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2. Seasoned
Garlic Scapes with Red Pepper Paste
(마늘쫑 고추장 무침)
Korean
Cuisine (한식)
1
t.s. salt
(B).
1 T.S. red pepper powder
2
T.S. red pepper paste
1
T.S. soy sauce
2
t.s. fish sauce
1
T.S. starch syrup
½ T.S.
vinegar
1
t.s. sugar
1 T.S. sesame oil
1
T.S sesame seeds.
1. Wash
well garlic scapes and cut off the end part of each
scape, then cut 5 - 6 cm ( 2 inch) long.
2. Boil water and add 1 t.s. salt and blanch for 1 minute,
Then rinse in a cold water and drain.
3.In
a small bowl, mix ingredients (B) and mix well.
4.
Mix garlic scapes and (#3) sauce together well.
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