배추 겉절이 (Fresh Made Seasoned Napa Cabbage)
한식 (Korean Cuisine)
배추 겉절이
한식 (Korean Cuisine)
(A) 배추 1/3 통
천일염 4
T.S.
(B) 양념:
고추가루 4 T.S.
다진 마늘 1 T.S.
새우젓 1 T.S.
액젓 1 T.S.
매실 청 1 T.S.
설탕 2 t.s.
식초 1 t.s.
물 2 T.S.
(C) 파 2 개 – 4 cm 길이로 잘라 준다
참기름 ½ T.S..
깨소금 1 T.S.
1. 배추를 깨끗이 씻고, 먹기 좋은 크기로 자른다.
2. 큰 그릇에 넣고 천일염을 뿌려 30분 간 절여 준다.
3.
여러 번 뒤집어 준다.
4. 배추가 절여 지는 동안 (B) 재료를 섞어 양념을 만든다.
5.
두꺼운 부분을 구부렸을 때 꺾어지지 않고 휘어지기만 하면
다 절여 진 거다.
다 절여 졌으면 찬물에 두번 헹구어 건져 낸다.
6.
큰 그릇에 배추를 넣고 양념을 넣고 같이 버무려 준다.
7.
파를 넣고 참기름, 깨소금을 넣고 버무려 준다.
봄동 겉절이도 같은 방법으로 만든다.
**************************
Freshly Made Seasoned Napa Cabbage
(배추 겉절이)
Korean Cuisine (한식)
(A) 1/3 Napa cabbage
4
T.S. sea salt
(B) Seasoning:
4 T.S. red
pepper powder
1 T.S. minced garlic
1 T.S. slated baby shrimp
1 T.S. fish sauce
1 T.S. ume extract
2 t.s. sugar
1 t.s. vinegar
2 T.S. water
(C) 2 green onion-
cut into 4 cm(=1.6 inch) pieces
½ T.S.. sesame oil
1 T.S. sesame seeds
1. Wash the Napa cabbage
and cut it into bite size pieces.
2. Put it in a large bowl, sprinkle with sea salt and let
it sit
for 30 minutes.
3. Turn over and toss several times.
4. When the cabbage is pickled, in a large bowl mix (B)
ingredients to make seasoning.
5. When the thick part is bent easily, it is ready.
Rinse in cold water twice and
drain it.
6. Put cabbage into the seasoning bowl and toss together
gently and mix well.
7. Add ingredients (C) and mix gently.
Also, make other spring baby
cabbage(=Bom Dong) in the
same way.
**************************
**************************
댓글 없음:
댓글 쓰기