Bacon Wrapped Asparagus with Hollandaise Sauce
(아스파라가스 베이컨 말이와 홀란데이즈 소스)
French Cuisine (프랑스 요리)
Bacon Wrapped Asparagus with Hollandaise
Sauce
(아스파라가스 베이컨 말이와 홀란데이즈 소스)
French Cuisine (프랑스 요리)
(A).8
thick asparagus spears
1 t.s. salt
(B)
8 long, thin strips of bacon.
optional : hard
boiled egg
1.Break
off the tough ends by snapping the 1-2 inches
from
the bottom.
Peel the
bottom portion of the asparagus if desired.
Cook the asparagus for 2 minutes in salted
boiling water.
Drain it from boiling water and place in ice
water for
5
minutes to stop it from cooking.
2.
Take a slice of bacon and tightly wrap it around the
asparagus bundle.
3.
Place asparagus on a fry pan at medium heat until the
bacon is cooked to crispness.
Place it on a paper towel and drain the fat.
Then place it on a serving dish, pour on sauce
and serve
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Hollandaise Sauce (홀란데이즈 소스):
(A).3 egg yolks
1½ T.S.
fresh lemon juice
½ t.s.
mustard
cayenne pepper – dash
salt - dash
(B).
½ C melted butter (=1 stick)
Put
all ingredients (A)
into a blender and blend at high speed
for
20 seconds.
Add
melted butter slowly in a very thin stream until the mixture
Thickens.
(about 20 seconds)
아스파라가스 베이컨 말이와 홀란데이즈 소스
(Bacon
Wrapped Asparagus with Hollandaise Sauce)
프랑스 요리 (French Cuisine)
(A).두꺼운 아스파라가스 8개
소금 1 t.s.
(B) 길고 얇은 베이컨 8개
optional : 삶은 계란
1.아스파라가스의 끝은 잘라 내고 감자 깎기로 밑 부분을
벗긴다.
끓는 물에 소금을 넣고 아스파라가스를 2분간 데치고,
곧 얼음물에 담갔다 건져 낸다.
2. 아스파라가스에 베이컨을 말아 준다.
3.
후라이팬에 넣고 베이컨이 노랗게 구어 질 때 까지
돌려 가며 굽는다.
종이 타올에 얹어 기름기를 빼 준다.
4. 그냥 먹어도 좋고,
홀란데이즈 소스를 위에 뿌려 먹어도
좋다. 또는 삶은 계란을 곁들여도 좋다.
홀란데이즈 소스 (Hollandaise Sauce):
(A).계란 노른자 3개
레몬 주스 1½ T.S.
머스타드 ½ t.s.
카이엔 가루 – 약간
소금 –
약간
(B).
녹인 버터 ½ C
블랜더에 (A)
재료를 넣고 high
스피드로 20초 동안
갈아 준다.
계속 갈아 준다.
여기에 녹인 버터를 조금씩 넣어가면서,
갈아 준다.
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Hollandaise Sauce (홀란데이즈 소스):
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