4/26/2021

 Bacon Wrapped Asparagus with Hollandaise Sauce

(아스파라가스 베이컨 말이와 홀란데이즈 소스)

French Cuisine (프랑스 요리








Bacon Wrapped Asparagus with Hollandaise Sauce

(아스파라가스 베이컨 말이와 홀란데이즈 소스)

French Cuisine (프랑스 요리


(A).8    thick asparagus spears

   1 t.s.    salt

 

(B) 8    long, thin strips of bacon.

 

   optional : hard boiled egg

 

 

1.Break off the tough ends by snapping the 1-2 inches

from the bottom.

   Peel the bottom portion of the asparagus if desired.

 

   Cook the asparagus for 2 minutes in salted boiling water.

 

   Drain it from boiling water and place in ice water for

   5 minutes to stop it from cooking.

 

 

2. Take a slice of bacon and tightly wrap it around the

   asparagus bundle.

 

 

3. Place asparagus on a fry pan at medium heat until the

   bacon is cooked to crispness.

   Place it on a paper towel and drain the fat.

   Then place it on a serving dish, pour on sauce and serve

 

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Hollandaise Sauce (홀란데이즈 소스):

 

(A).3    egg yolks

   1½ T.S.    fresh lemon juice

   ½ t.s.    mustard

   cayenne pepper – dash

   salt - dash

 

(B). ½ C melted butter (=1 stick)

 

 

 

Put all ingredients (A) into a blender and blend at high speed

for 20 seconds.

Add melted butter slowly in a very thin stream until the mixture

Thickens. (about 20 seconds)

 


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아스파라가스 베이컨 말이와 홀란데이즈 소스

(Bacon Wrapped Asparagus with Hollandaise Sauce)

 프랑스 요리 (French Cuisine)


(A).두꺼운 아스파라가스   8    

   소금   1 t.s.    

 

(B) 길고 얇은 베이컨   8     

   optional : 삶은 계란

 

-이남주 Borst –

...

- NamJu BORST -

...

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소금

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...

염분

...

쓰라린

...

노련한 선원

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(B) 8 개의 길고 얇은 베이컨 조각.

...

(B) 베이컨 8 가늘고 스트립.

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선택 사항 : 삶은 계란

 

 

...

옵션 : 하드 삶은 계란

...

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원하는 경우 아스파라거스의 바닥 부분을 껍질을 벗기십시오.

If desired, peel the bottom part of the asparagus.

원한다면 아스파라거스 저부 껍질.

Asparagus bottom crust if desired.

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요리를 멈출 때까지 5 .

...

5 요리에서 그것을 중지합니다.

...

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아스파라거스 번들.

...

아스파라거스 다발.

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베이컨이 바삭하게 조리됩니다.

The bacon is cooked crispy.

베이컨은 선명도로 요리한다.

Bacon cooked with sharpness.

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1.아스파라가스의 끝은 잘라 내고 감자 깎기로 부분을

   벗긴다.

   끓는 물에 소금을 넣고 아스파라가스를 2분간 데치고,

   얼음물에 담갔다 건져 낸다.

 

2. 아스파라가스에 베이컨을 말아 준다.

 

3. 후라이팬에 넣고 베이컨이 노랗게 구어 까지

   돌려 가며 굽는다.

   종이 타올에 얹어 기름기를 준다.

 

4. 그냥 먹어도 좋고, 홀란데이즈 소스를 위에 뿌려 먹어도

   좋다.   또는 삶은 계란을 곁들여도 좋다.

 

 

 

홀란데이즈 소스 (Hollandaise Sauce):

 

(A).계란 노른자   3   

   레몬 주스   1½ T.S.   

   머스타드   ½ t.s.    

   카이엔 가루 약간

   소금 약간

  

(B). 녹인 버터   ½ C

 

 

블랜더에 (A) 재료를 넣고 high 스피드로 20 동안

갈아 준다.  계속 갈아 준다.

여기에 녹인 버터를 조금씩 넣어가면서, 갈아 준다.

 

 

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Hollandaise Sauce (홀란데이즈 소스):



















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