American Cuisine (양식)
Cream of Spinach Soup (시금치 크림 스프)
American Cuisine (양식)
(A).1 bag spinach
1 1/2 C chicken broth
(B) 3 T.S. butter
4 T.S. flour
1/2 t.s. paprika
1/2 t.s. basil
1/2 t.s. parsley
(C) 1 C milk
2 C Half and Half
2 t.s. chicken-flavor
soup-base powder
1/2 t.s. salt
pepper - dash
1. Wash spinach and
drain.
In medium size pan,
bring chicken broth to a boil.
Add spinach.
Cook for 5-7 minutes
until tender.
Place in blender or food
processor and make into a puree.
2. Melt butter in a pot,
add flour and stir well under
medium heat..
medium heat..
Add paprika, basil and
parsley; stir well.
3. Add milk and Half and
Half; stir well.
Add chicken-flavor soup-base
powder, salt and pepper;
stir well.
stir well.
Cook for 5 more minutes and
serve with chopped
parsley on top.
parsley on top.
Serves 4-6.
시금치 크림 스프 (Cream of Spinach Soup)
양식(American Cuisine)
(A).시금치 1다발
닭육수 2 C
(B) 버터 3 T.S.
밀가루 4 T.S.
파프리카 1/2 t.s
베이즐 1/2 t.s.
파슬리 1/2 t.s.
(C) 우유 1 C
진한 크림 (half and half) 2 C
닭 육수 맛 만드는 스프 가루 2 t.s.
소금 1/2 t.s.
후추 약간
1.시금치는 깨끗이 다듬어 물에 씻어 물기를 뺀다.
중간 냄비에닭 육수를 넣고 끓인다.
여기에 시금치를 넣고 5-7분간 끓인다.
블랜더나 후드 프로쎄서에 넣고 곱게 간다.
2. 냄비에 버터를 넣고 밀가루를 넣고 중불에서 볶아 준다.
여기에 파프리카, 베이즐, 파슬리를 넣고 잘 섞어 준다.
3. 여기에 우유, 진한 크림 (Half and Half) , 닭 육수 맛
만드는 스프 가루, 소금, 후추를 넣고 잘 저어준다.
5분간 더 끓인후 파슬리를 얹어 내어 놓는다.
4-6 인분
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