4/30/2012

Cream of Spinach Soup (시금치 크림 스프)

 
Cream of Spinach Soup (시금치 크림 스프)
American Cuisine (양식)
 

 

Cream of Spinach Soup (시금치 크림 스프)
American Cuisine (양식)

                                

(A).1 bag   spinach
      1 1/2 C   chicken broth

(B) 3 T.S.   butter
      4 T.S.   flour
      1/2 t.s.   paprika
      1/2 t.s.   basil
      1/2 t.s.   parsley

(C) 1 C   milk
      2 C   Half and Half
      2 t.s.   chicken-flavor soup-base powder
      1/2 t.s.   salt
      pepper - dash



1. Wash spinach and drain.
   In medium size pan, bring chicken broth to a boil.
   Add spinach.
   Cook for 5-7 minutes until tender.
   Place in blender or food processor and make into a puree.

2. Melt butter in a pot, add flour and stir well under
   medium heat..
   Add paprika, basil and parsley; stir well.

3. Add milk and Half and Half; stir well.
   Add chicken-flavor soup-base powder, salt and pepper;
   stir well.

   Cook for 5 more minutes and serve with chopped
   parsley on top.


   Serves 4-6.







시금치 크림 스프 (Cream of Spinach Soup)
양식(American Cuisine)
                                 

(A).시금치   1다발
    닭육수    2  C

(B)  버터     3  T.S.
    밀가루      4  T.S.
    파프리카      1/2  t.s
    베이즐      1/2  t.s.
    파슬리      1/2  t.s.

(C)  우유      1 C
    진한 크림 (half and half)       2 C
    닭 육수 만드는 스프 가루     2  t.s.
    소금     1/2  t.s.
    후추    약간


1.시금치는 깨끗이 다듬어 물에 씻어 물기를 뺀다.
   중간 냄비에닭 육수를 넣고 끓인다.
   여기에 시금치를 넣고 5-7분간 끓인다.
   블랜더나 후드 프로쎄서에 넣고 곱게 간다.

2. 냄비에 버터를 넣고 밀가루를 넣고 중불에서 볶아 준다.
   여기에 파프리카, 베이즐, 파슬리를 넣고 섞어 준다.

3. 여기에 우유진한 크림 (Half and Half) , 육수
   만드는 스프 가루, 소금, 후추를 넣고 저어준다.

5분간 끓인후 파슬리를 얹어 내어 놓는다.


   4-6 인분

 

댓글 없음:

댓글 쓰기