두릅강회 / Du Reup Gang Hoe
(=두릅숙회) [Du Reup
Gang Hoe] Edible
shoots of a Aralia
궁중요리(Korean Palace Cuisine)
두릅강회 / Du Reup Gang Hoe
(=두릅숙회) [Du Reup
Gang Hoe] Edible
shoots of a Aralia
궁중요리(Korean Palace Cuisine)
1. 두릅은 밑동을 잘라내고 가시를 칼날로 긁어내 손질한 다음 물에 헹궈 건진다. 2. 냄비에 물을 붓고 끓으면 소금을 약간 넣어 두릅을 데친 다음 찬물에 헹군다.
3. 그릇에 찬물을 반쯤 넣고 참기름을 넣고 섞은물에
담갔다가 물기를 뺀다. 초고추장을 만들어 같이 곁들인다.
Du Reup Gang Hoe / 두릅강회
(=두릅숙회) [Du Reup
Gang Hoe] Edible
shoots of a Aralia
궁중요리(Korean Palace Cuisine)
1. Cleaned the aralia shoots by removing the bottom thorns of the shoots.
Wash in
water and drain.
2 Pour water into a large pot, add salt and bring to boil.
Add aralia shoots and cook for 5
minutes.
3.Drain it then rinse into cold water and drain again.
Place water and sesame
oil in a large bowl and
mix well.
Add aralia shoots into sesame oil
water and drain
it well.
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초고추장 [Cho Go Choo Jang] (Red Pepper Paste Sauce with Vinegar) 고추장 1컵 식초 2큰술 7-up 2큰술 (설탕 또는 사이다) 꿀 2 작은술 고추장, 식초, , 7-up을 같이 섞어 놓음.
Red Pepper
Paste with Sauce Vinegar
(초고추장) [Cho
Go Choo Jang]
1 C red pepper paste
2 T.S. vinegar
2 T.S. 7 up (or sugar)
2 t.s. honey
Mix the ingredients
well,
and serve with cooked
octopus and green onion rolls.
************** 두릅 [Du Reup] Aralia
edible
shoots of a fantasia
(=참두릅,두릅순은 가지 끝에 달리는 산채란 뜻의
목두채(木頭菜), 늙은 까마귀발톱 같은 가시가 있다 하여 자노아(刺老鴉), 용의 비늘과 같다 하여 자룡아(刺龍芽), 총목)
학명: Aralia elata Seem
독이 없어 이른 봄에 채취하여 삶아서 나물로 먹으면 좋다
두릅순은 비타민 A, C가 많고 칼슘과 단백질도 많아 봄철
춘곤증에 좋습니다 |
비타민 C와 베타카로틴이 두릅에 많다.
비타민과 사포닌, 인, 철분
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