9/18/2008

양 미나리 나물 (Seasoned Watercress)

양 미나리 나물 (Seasoned Watercress)
한식 (Korean Cuisine)


































양 미나리 나물 (Seasoned Watercress)

                                                            

(A) 양 미나리    2단

(B) 소금    ½ 작은술
   깨소금    ½ 작은술
   참기름    ½ 큰술
   파    1 큰술
   마늘    ½ 작은술
   고추가루     
½ 작은술
   설탕    1/5 작은술

 

1. 양 미나리 는 다듬어서 깨끗하게 씻어 건진다.

냄비에 물을 넉넉히 붓고 끓으면 소금을 조금 넣은 후,
손질한 양 미나리 를 넣어 뚜껑을 연 채로 넣자마자 
건져, 파랗게 데친다.

2. 데친 양 미나리는 바로 찬물에 헹구어 건져서
물기를 눌러 짠 후,

3. 물기를 짠 양 미나리 를 우묵한 그릇에 담고
양념 (B)를 넣어 같이 무친다.
**쓕갓나물, 참나물, 
비름나물, 고추잎 나물들도같은 방법으로 만든다.





 


Seasoned Watercress (양 미나리 나물 )
                                                 
                 
(A) 1 bunch of Watercress
   dash of salt (For blanched Watercress),

(B) 1/2 t.s.    salt (for seasoning)
   ½ t.s.    sesame seed
   ½ T.S.    sesame oil
   1 T.S.    green onion-chopped
   ½ t.s.    garlic-mashed
   ½ t.s.    red pepper powder
   1/5 t.s.    sugar


1. Wash the watercress well and drain it.
Boil a pot of water and add 1 pinch of salt.
Put watercress into the pot;
then when it starts to boil, remove the watercress.

2. Put the watercress into cold water right away.

3. Squeeze the watercress well.
Add ingredients (B) and mix well.
**You can use this same method to prepare other vegetablessuch as, Crown daisy, Honewort, Amaranthus, Green pepper leaves.


쑥갓 나물 (Crown daisy/ Chrysanthemum coronarium)
참나물 (Honewort)
비름나물 (Amaranthus/ Amaranthus mangostanus)
고춧잎 나물(Green pepper leaves)

















































































댓글 없음:

댓글 쓰기