양 미나리 나물 (Seasoned Watercress)
한식 (Korean Cuisine)
양 미나리 나물 (Seasoned Watercress)
(A) 양 미나리 2단
(B) 소금 ½ 작은술
깨소금 ½ 작은술
참기름 ½ 큰술
파 1 큰술
마늘 ½ 작은술
고추가루 ½ 작은술
설탕 1/5 작은술
1. 양 미나리 는 다듬어서 깨끗하게 씻어 건진다.
냄비에 물을 넉넉히 붓고 끓으면 소금을 조금 넣은 후,
손질한 양 미나리 를 넣어 뚜껑을 연 채로 넣자마자
1. 양 미나리 는 다듬어서 깨끗하게 씻어 건진다.
냄비에 물을 넉넉히 붓고 끓으면 소금을 조금 넣은 후,
손질한 양 미나리 를 넣어 뚜껑을 연 채로 넣자마자
건져, 파랗게 데친다.
2. 데친 양 미나리는 바로 찬물에 헹구어 건져서
물기를 눌러 짠 후,
3. 물기를 짠 양 미나리 를 우묵한 그릇에 담고
양념 (B)를 넣어 같이 무친다.**쓕갓나물, 참나물,
2. 데친 양 미나리는 바로 찬물에 헹구어 건져서
물기를 눌러 짠 후,
3. 물기를 짠 양 미나리 를 우묵한 그릇에 담고
양념 (B)를 넣어 같이 무친다.**쓕갓나물, 참나물,
비름나물, 고추잎 나물들도같은 방법으로 만든다.
Seasoned Watercress (양 미나리 나물 )
(A) 1 bunch of Watercress
dash of salt (For blanched Watercress),
(B) 1/2 t.s. salt (for seasoning)
½ t.s. sesame seed
½ T.S. sesame oil
1 T.S. green onion-chopped
½ t.s. garlic-mashed
½ t.s. red pepper powder
1/5 t.s. sugar
1. Wash the watercress well and drain it.
Boil a pot of water and add 1 pinch of salt.
Put watercress into the pot;
then when it starts to boil, remove the watercress.
2. Put the watercress into cold water right away.
3. Squeeze the watercress well.
Add ingredients (B) and mix well.
**You can use this same method to prepare other vegetablessuch as, Crown daisy, Honewort, Amaranthus, Green pepper leaves.
쑥갓 나물 (Crown daisy/ Chrysanthemum coronarium)
참나물 (Honewort)
비름나물 (Amaranthus/ Amaranthus mangostanus)
고춧잎 나물(Green pepper leaves)
Seasoned Watercress (양 미나리 나물 )
(A) 1 bunch of Watercress
dash of salt (For blanched Watercress),
(B) 1/2 t.s. salt (for seasoning)
½ t.s. sesame seed
½ T.S. sesame oil
1 T.S. green onion-chopped
½ t.s. garlic-mashed
½ t.s. red pepper powder
1/5 t.s. sugar
1. Wash the watercress well and drain it.
Boil a pot of water and add 1 pinch of salt.
Put watercress into the pot;
then when it starts to boil, remove the watercress.
2. Put the watercress into cold water right away.
3. Squeeze the watercress well.
Add ingredients (B) and mix well.
**You can use this same method to prepare other vegetablessuch as, Crown daisy, Honewort, Amaranthus, Green pepper leaves.
쑥갓 나물 (Crown daisy/ Chrysanthemum coronarium)
참나물 (Honewort)
비름나물 (Amaranthus/ Amaranthus mangostanus)
고춧잎 나물(Green pepper leaves)
댓글 없음:
댓글 쓰기