9/21/2022

 데리야끼 소스로 만든 연어구이

(Bake Salmon with Teriyaki Sauce)

일식 퓨전 (Japanese Fusion)








데리야끼 소스로 만든 연어구이

(Bake Salmon with Teriyaki Sauce)

일식 퓨전 (Japanese Fusion)


 

 

(A).연어     2.5 lb

 

(B) 데리야끼 소스    2 C

데리야끼 소스 만드는법 (How to make Teriyaki Sauce)

https://beolnara.blogspot.com/2020/04/japanese-cuisine-japanese-cuisine-a.html

 

 

(C).팽이 버섯    5.3 oz X 3

   (=Enoki mushroom 또는 Seafood Mushrooms)

   팽이 버섯은 너무 얇아 너무 짜게 되어

    얇은 팽이 버섯 보다는 약간 두꺼운 seafood Mushroom

   같이 섞어 쓴다.

 

(D) 다진      2 T.S.

   통깨   약간

 

 

 

 

 

 

 

1. 먼저 데리야끼 소스 넉넉히 만들어 놓고 쓴다.

 

2. 오븐은 Bake 400˚F(=200˚C) 예열을 한다

 

3. baking sheet 호일로 씌운 , 위에 wire rack 얹는다.

 

4. 연어는 개로 해도 되고 1인분씩 잘라도 된다,

   껍질은 벗겨도 되고 껍질도 함께  만들어도 된다

   연어를 데리야끼 소스를 앞뒤로 바르고 비닐로 덮어

   10분간 실온에 놓아 둔다.

 5.연어는 껍질 쪽을 맡으로 하여 rack 위에 얹고 데리야끼 소스

   2 T.S. 위에 뿌려 준다.

 

6. 오븐에 넣고 10분간 구어 준다.

   데리야끼 소스를 위에 발라 주고 10분간 굽는다.

 

7. 팽이버섯을 끝은 잘라 버리고

   깨끗이 씻은 물기를 빼고 그릇에 놓고, 데리야끼 소스

    3 T.S. 넣고 골고루 섞어 준다.

 

 8. 연어는 오븐에서 꺼내고, 데리야끼 소스 2 T.S. 위에

   뿌려 주고 팽이버섯을 위에 얹어 준다.

   데리야끼 소스 3 T.S. 위에 골고루 뿌려 주고

   10분간 구어 낸다.

 9. 오븐에서 꺼내서 접시에 담고 파와 통깨를 위에 뿌려 준다.




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Bake Salmon with Teriyaki Sauce

(데리야끼 소스로 만든 연어구이)

Japanese Fusion (일식 퓨전)



(A). 2.5 lb   salmon

 

(B)  2 C   Teriyaki Sauce

 

How to make Teriyaki Sauce (데리야끼 소스 만드는법)

https://beolnara.blogspot.com/2020/04/japanese-cuisine-japanese-cuisine-a.html

 

 

(C). 5.3 oz X 3 bags    Seafood Mushrooms

  

(D) 2 T.S.   chopped green onion

   ½ T.S.  sesame seeds

 





 1. Make Teriyaki Sauce.

 

2. Preheat oven at  Bake 400˚F(=200˚C).

 

3. Cover baking sheet with foil and put a wire rack on top

   of the foil.

 

4. Salmon can be cooked as one large piece or cut into

   individual portions.

    You can remove the skin or use with the skin.

    Apply teriyaki sauce on both side of the salmon and  cover

    with plastic wrap.

    Then let it sit at room temperature for 10 minutes.

 5. Place salmon on the rack with skin sides down, and sprinkle

   2 T.S. of teriyaki sauce on top of the salmon.

 

6. Put in the oven and bake for 10 minutes.

   Apply more  teriyaki sauce on top and bake for 10 more

   minutesLet stand at room temperature for 10 minutes.10분간 실온에 둡니다.Leave at room temperature for 10 minutes.

실온에서 10분간 둡니다.

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Sprinkle more 2 T.S. on top.

 

2T.S 뿌려주세요. 위에.

2 Sprinkle more T.S. on top.

2 T.S. 뿌린다. 위에.

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Spread teriyaki sauce on top and bake for another 10 minutes.

위에 데리야끼 소스를 바르고 10분간 굽는다.

Spread teriyaki sauce on top and bake for 10 minutes more.

위에 데리야끼 소스를 바르고 10분간 굽는다.

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Add 3 T.S. and mix evenly.

...

3 Add T.S. and mix evenly.

...

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7. Cut off the end of the enoki mushrooms and wash in water

   Well, then drain.

   In a large bowl, put the salmon and add 3 T.S. of teriyaki

   sauce coating the sauce well.

 

8. Remove the salmon from oven and sprinkle 2 T.S. teriyaki

   sauce on top.

   Spread the enoki mushrooms on top of the salmon and

   sprinkle evenly 3 T.S. teriyaki sauce on top.

   Then bake for 10 more minutes.

 

9. Remove from oven and place on a large plate.

   Sprinkle sesame seeds and chopped green onions on top

   and serve.

 

 

 

-Idea from Hanna Choi -

 

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