데리야끼 소스로 만든 연어구이
(Bake
Salmon with Teriyaki Sauce)
일식 퓨전
(Japanese Fusion)
데리야끼 소스로 만든 연어구이
(Bake Salmon with Teriyaki Sauce)
일식 퓨전 (Japanese Fusion)
(A).연어 2.5 lb
(B) 데리야끼 소스 2 C
데리야끼 소스 만드는법 (How to make Teriyaki Sauce)
https://beolnara.blogspot.com/2020/04/japanese-cuisine-japanese-cuisine-a.html
(C).팽이 버섯 5.3 oz X 3 봉
(=Enoki
mushroom 또는 Seafood Mushrooms)
팽이 버섯은 너무 얇아 너무 짜게 되어
얇은 팽이 버섯 보다는 약간 두꺼운
seafood Mushroom을
같이 섞어 쓴다.
(D)
다진 파 2 T.S.
통깨 약간
1.
먼저 데리야끼 소스는 넉넉히 만들어 놓고 쓴다.
2.
오븐은 Bake 400˚F(=200˚C)로 예열을 한다
3. baking sheet 은 호일로 씌운 후,
그 위에 wire rack을 얹는다.
4. 연어는 큰 것 한 개로 해도 되고 1인분씩 잘라도 된다,
껍질은 벗겨도 되고 껍질도 함께 만들어도 된다
연어를 데리야끼 소스를 앞뒤로 바르고 비닐로 덮어 준 후
10분간 실온에 놓아 둔다.
2 T.S.을 위에 더 뿌려 준다.
6.
오븐에 넣고 10분간 구어 준다.
데리야끼 소스를 위에 발라 주고 10분간 더 굽는다.
7.
팽이버섯을 끝은 잘라 버리고
깨끗이 씻은 후 물기를 빼고 큰 그릇에 놓고,
데리야끼 소스
3 T.S.을 넣고 골고루 섞어 준다.
뿌려 주고 팽이버섯을 위에 얹어 준다.
데리야끼 소스 3 T.S.을 위에 골고루 뿌려 주고
10분간 더 구어 낸다.
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Bake Salmon with Teriyaki
Sauce
(데리야끼 소스로 만든 연어구이)
Japanese Fusion (일식 퓨전)
(A). 2.5 lb salmon
(B) 2 C Teriyaki Sauce
How to make Teriyaki Sauce (데리야끼 소스 만드는법)
https://beolnara.blogspot.com/2020/04/japanese-cuisine-japanese-cuisine-a.html
(C). 5.3 oz X 3 bags Seafood Mushrooms
(D) 2 T.S. chopped green onion
½ T.S. sesame seeds
1. Make Teriyaki Sauce.
2. Preheat oven at Bake
400˚F(=200˚C).
3. Cover baking sheet with foil and put a wire rack on top
of the foil.
4. Salmon can be cooked as one large piece or cut into
individual portions.
You can remove the skin or use with the skin.
Apply teriyaki sauce on both side of the salmon and cover
with plastic wrap.
Then let it sit at room temperature for 10 minutes.
2 T.S. of teriyaki sauce on
top of the salmon.
6. Put in the oven and bake for 10 minutes.
Apply more teriyaki sauce on top and bake for 10 more
minutes
7. Cut off the end of the enoki mushrooms and wash in water
Well, then drain.
In a large bowl, put the salmon
and add 3 T.S. of teriyaki
sauce coating the sauce well.
8. Remove the salmon from oven and sprinkle 2 T.S. teriyaki
sauce on top.
Spread the enoki mushrooms on
top of the salmon and
sprinkle evenly 3 T.S.
teriyaki sauce on top.
Then bake for 10 more minutes.
9. Remove from oven and place on a large plate.
Sprinkle sesame seeds and chopped green onions on top
and serve.
-Idea
from Hanna Choi -
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