4/07/2009

Spinach Dip (시금치 Dip)

Spinach Dip (시금치 Dip)




























Spinach Dip (시금치 Dip)

                                                                  - Beolnara –
                                                            - 2 ¾ cups -

1 pkg. (10 oz.) frozen spinach-- drain well.
(You may use fresh spinach—cook, and drain and cut small-1 C)
½ small onion cut up
1 small clove garlic
½ C fresh parsley, chopped (when you use parsley flakes:2 T.S.)
2 C mayonnaise
1 T.S. lemon juice
¼ t.s. pepper


In covered blender container, blend all ingredients at high speed just until finely chopped.
Place into dip dish, cover and refrigerator for at least 4 hours.

Can be prepared 1-2 days before serving.

Cut in middle circle of a large Hawaiian Bread.
Place dip dish in the Hawaiian Bread.
Cut up small as bite size for left over bread.


시금치 Dip ( Spinach Dip)
                                                                       - 별나라 –
                                              - 2 ¾ cups -

얼은 시금치 1봉지
(시금치를 데쳐서 물기를 빼 작게 썰어 써도 됨: 1 컵)
작은 양파 ½ 개
마늘 1쪽
파슬리 ½ 컵 –잘게 자른다 (파슬리 가루를 쓸때: 2 큰술)
마요네즈 2 컵
레몬 쥬스 1 큰술
후추 ¼ 작은술

모든 재료를 블랜더나 후드 프로쎄서에 넣고
High Speed로 곱게 갈아준다.
Dip 그릇에 담고 적어도 4시간 이상 냉장고에 넣어 두었다 내 놓는다.
(미리 1-2 전에 만들어 냉장고에 보관 하면 좋다.)


둥그런 하와이안 빵의 중간을 파동그랗게 파 내고
Dip 그릇을 중간에 넣고,
남은 빵은 먹기 좋은 크기로 잘라 접시에 내어 놓는다.

















냉동된 시금치 대신 Fresh한 시금치로 만들 때에는
1b-1, 1b-2, 1b-3 를 참고 한다.






















































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