4/14/2009

유부초밥(=Inarizushi) Seasoned Fried Tofu Sushi-일식

유부초밥 (Inarizushi / =Seasoned Fried Tofu Sushi)

일식 (Japanese Cuisine)    





















유부초밥 (Inarizushi / =Seasoned Fried Tofu Sushi)

일식 / Japanese Cuisine

 

 

(A) 유부    1깡통

(B)
당근    1
   
소금    약간 
   
양파    1
   
어묵    1/3
   
소금    약간
   
후추    약간

(C)
   2 C - 밥을 만든다
   
일본 식초    2 T.S.
   
설탕    2 T.S.   

   소금    ¼ t.s.
   
검정깨    2 T.S.



1.
유부깡통을 따서 국물은 버리고 유부를1 inch x 2 inch

   자르고, 가운데를 열어 주머니를 만든다.
  
작게 잘린 부분의 유부는 아주 잘게 썰어 놓는다.

2.
당근은 아주 작게 썰어 끓는 물에 소금을 넣고 살짝 데쳐내어

   같이 넣고,  

3. 양파를 아주 잘게 썰어 팬에 기름을 두르고 볶다가,
  
분홍색 어묵을 잘게 썬썰어 함께 넣고,
  
소금 후추를 약간 넣어 같이 볶는다.

4.
일본 식초, 설탕, 소금을 같이 섞어 뜨거운 밥에 뿌려

   버무려준다.


5.
여기에 볶은 양파, 어묵, 당근 잘게 유부, 검정깨를

   넣고 섞는다.
  
섞은 밥을 조그맣게 뭉쳐, 유부 속에 넣어 만든다.

6.
생강 , 단무지, 작은 양파(락교) 같이 Serve



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Inarizushi (=Seasoned Fried Tofu Sushi),  유부초밥

[yu-Boo-Cho-Bap]

Japanese Cuisine/일식

(A) 1 can    seasoned fried tofu

(B) 1    carrot – diced small
   1    onion – diced small
   1/3    fish cake
   salt  dash (for onion)
   pepper dash

(C) 2 C    rice – cook rice.
   2 T.S.    Japanese rice vinegar (yellow cap)
   2 T.S.    sugar
   ¼ t.s.    salt

   2 T.S. black seasame salt or black seasame seed.

 

 



1.Open can of fried tofu and drain the juice.
   Cut fried tofu into 1 inch x 2 inch size and open the tofu

   pocket, and put aside.
   Use the left over small pieces of fried tofu and cut into

   very pieces.

2. Put water and a pinch of salt into a small pot and boil it.
   When water starts to boil, add diced small carrots and cook

   for 2 minutes and drain it.

3. Put oil into a pan, add small chopped onions and stir fry it.
   Add diced small fish cake and stir together.
   Add cooked carrots, salt, pepper and stir fry it.


4. Mix the Japanese rice vinegar, sugar, and salt in a small

   bowl.   Put hot rice in large bowl, add vinegar mixture and

   mix together well.
   Add cooked onion, fish cake, carrot, chopped fried tofu,

   black sesame seeds and mix well.

5. Fill rice mixture into fried tofu pockets and press well.

6. Serve with pickled ginger, pickled radishes or pickled onions.

 


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