10/18/2007

낙지 볶음 / 쭈꾸미 볶음과 소면(Stir fried Octopus )

낙지 볶음 / 쭈꾸미 볶음과 소면

(Stir fried octopus / Stir fried octopus ocellatus with somen noodles)

한식 (Korean Cuisine)

                                                  - 3인분 - 

 (A) 소면 1pkg- 300g 


 (B) 낙지 3 마리 (5 Cm길이로 썬다) 

   또는 쭈꾸미 물 2 큰술 밀가루 1/4컵 


 (C) 양파 1/2개 –크게 썬다 

풋고추 2개 

당근 1/2개 

대파 2개 

고추장 1큰술 

고추가루 1큰술 

다진마늘 1큰술 

깨소금 1작은술 

참기름 1/2큰술 

설탕 1/2큰술 

후추 약간 


 낙지는 내장을 빼고, 물, 밀가루를 넣고 같이 주물러 

   준 후에, 물로 씼어 낸다. 

낙지는 5 Cm정도의 크기로 자른다. 

(소금을 넣고 낙지를 씼으면 질겨진다. ) 

낙지, 양파채, 풋고추채 , 당근채, 대파채, 고추장, 고추가루, 

다진마늘 , 깨소금, 참기름, 설탕, 후추를 같이 넣고 잘버무린 

후에 금방 볶아낸다. 

 소면을 삶아 같이 Serve 함 


**밥과 같이 Serve해도 됨.



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Stir fried octopus / Stir fried octopus ocellatus with somen noodles.

(낙지 볶음 / 쭈꾸미 볶음) 


(A) 1pkg (10 oz) -somen noodles 


 (B) 3 octopuses (Cut 2 ½ inch in length) or Octopus Ocellatus 

   2 T.S. water 

   1/4 C flour 


 (C) ½ large onion- shredded

 2 green peppers 

½ carrot 

2 large green onions 

1 T.S. red pepper sauce 

1 T.S. red pepper powder 

1 T.S. mashed garlic 

1 t.s. sesame seed

 ½ T.S. sesame oil

 ½ T.S. sugar 

black pepper-pinch 



 Remove internal organs of octopus head. Put octopus, 

water, flour into a bowl and mix well with hand, 

Then rinse out with water. Cut the octopus for 2 ½ inches 

length. (If you cleaned and washed the octopus with salt, 

octopus texture will be very tough.)


Put octopuses, onion, green peppers, carrot, green onions,

 red pepper sauce, red pepper powder, mashed garlic, 

Sesame seed, Sesame oil, sugar, and black pepper into a bowl, 

and mix together well. 


 Stir fry right away in the fry pan. Put somen noodles into 

boiling water and cook 3 minutes. 


Rinse cooked noodles with cold water, and drain it. 

 Serve with Stir fried octopus.

  **You may serve with cooked rice.


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