11/18/2020

 Bacon Potato Pancake (베이컨 감자 빈대떡)

American Cuisine (양식)







Bacon Potato Pancake (베이컨 감자 빈대떡)

American Cuisine (양식)


(A). 5 slices bacon - cooked

 

 (B) 3    large potatoes -peeled and shredded thinly

      2    eggs

      1/3 C    flour

      ½ t.s.    cayenne pepper or red pepper powder

      1 T.S.   minced garlic

      1 t.s.    salt

      pepper – dash

      optional: 1   finely chopped green pepper

(C) vegetable oil

 

 

1.Cut bacon slices thinly and cook bacon in a skillet until

   golden brown; drain the oil.

 

2. In a large bowl, combine ingredients (A) and (B) together

   and mix well.

 

3. In a skillet, add oil and drop potato mixture gently and

   Flatten; then cook until both sides are crispy golden brown.

 

                             ************


베이컨 감자 빈대떡 (Bacon Potato Pancake)  

양식 (American Cuisine)

 

(A). 베이컨   5 조각

 

 (B) 감자   3 얇게 채친다

      계란   2   

      밀가루   1/3 C     

      카이엔 고추가루 또는 고운 고추가루    ½ t.s.  

      다진 마늘   1 T.S.  

     소금    1 t.s.  

      후추  약간

      optional: 청양고추 1 -작게 다진

(C) 식용유

 

 

1.베이컨은 작게 썰어 후라이 팬에서 노릇할때 까지 볶는다.

   기름은 따라 버리고 종이 파올에 놓는다.

 

2. 볼에 재료 (A) (B) 섞어 준다.

 

3. 후라이팬에 기름을 두루고 감자를 조금씩 떠서 놓고

   편편하게 약간 눌러 준다.

앞뒤로 노릇노릇하게 구어 준다.


                             *************
























        


댓글 없음:

댓글 쓰기