Bacon Potato Pancake (베이컨 감자 빈대떡)
American Cuisine (양식)
Bacon Potato
Pancake (베이컨 감자 빈대떡)
American Cuisine (양식)
(A). 5 slices bacon - cooked
(B) 3
large potatoes -peeled and shredded thinly
2
eggs
1/3 C
flour
½ t.s.
cayenne pepper or red pepper powder
1 T.S.
minced garlic
1 t.s.
salt
pepper – dash
optional: 1 finely chopped green pepper
(C) vegetable oil
1.Cut bacon slices thinly and
cook bacon in a skillet until
golden brown; drain the oil.
2. In a large bowl, combine
ingredients (A) and (B) together
and mix well.
3. In a skillet, add oil and
drop potato mixture gently and
Flatten; then cook until both sides are
crispy golden brown.
베이컨 감자 빈대떡 (Bacon Potato Pancake)
양식 (American Cuisine)
(A). 베이컨 5 조각
(B) 큰 감자 3개 – 얇게 채친다
계란 2개
밀가루 1/3 C
카이엔 고추가루 또는 고운 고추가루 ½ t.s.
다진 마늘 1 T.S.
소금 1
t.s.
후추 약간
optional: 청양고추 1개 -작게 다진 것
(C) 식용유
1.베이컨은 작게 썰어 후라이 팬에서 노릇할때 까지 볶는다.
기름은 따라 버리고 종이 파올에 놓는다.
2. 큰 볼에 재료 (A)와 (B)를 잘 섞어 준다.
3. 후라이팬에 기름을 두루고 감자를 조금씩 떠서 놓고
편편하게 약간 눌러 준다.
앞뒤로 노릇노릇하게 구어 준다.
*************
댓글 없음:
댓글 쓰기