돈가스 (Pork Cutlet)
일식 & 한식 (Japanese & Korean Cuisine)
독일, 오스트리아 (Schnitzel) 등 서양의 Pork Cutlet 에서
유래 된 음식. 일본에서는 돈카츠 豚カツ 로 유행 되었고,
지금은 전 세계의 음식
돈가스 (Pork
Cutlet)
일식 &
한식 (Japanese & Korean Cuisine)
독일, 오스트리아 (Schnitzel) 등 서양의 Pork Cutlet 에서
유래 된 음식. 일본에서는 돈카츠 豚カツ 로 유행 되었고,
지금은 전 세계의 음식
(A).
돼지고기 - 등심 살 2 Lb
정종 2 T.S.
생강 즙 1 t.s.
다진 마늘 1
T.S.
(B) 소금 약간
후추 약간
(C)밀가루 1 C
소금 약간
후추 약간
계란 3 개
(D) 빵가루 5
C
돈가스 소스:
(E). 야채 육수를 만든다:
물 6 C
양파 큰것 1개
– 크게 자른다
당근 1개 - 크게 자른다
셀러리 1 줄기
마늘 3 쪽
배 1 개 - 껍질은 벗긴다 – 크게 자른다
파 1개
파슬리 1 T.S.
(F).버터 2
T.S.
밀가루 2 T.S.
(G) 육수 (#E) 2 C
우스터 소스 (Worcestershire sauce) 3 T.S.
케찹 3 T.S.
간장 1 T.S.
설탕 1 t.s..
소금 약간
후추 약간
1.돼지고기는 칼집을 낸후 방망이 (Meat Mallet) 로 얇게
두드려 주고, 여기에 정종, 생강즙,
다진 마늘을 함께 섞어
비닐 봉투에 넣고 30분 이상 재워 둔다.
2. 돼지고기
튀기기:
돼지고기는 냉장고에서 꺼내어 종이 타올로 물기를 닦아
낸다. 여기에 소금, 후추를 뿌린다.
3 그릇에3개에 1. 밀가루,
2.계란물, 3. 빵가루를 준비 한다.
4. 돼지고기에 밀가루를 묻힌후, 잘 털어 내고, 계란물에
담갔다가 빵가루 위에 올려 놓고, 위에 빵가루를 듬뿍
올린 후, 한번 꾹 눌러 준 후, 약간 낮은 온도 (325°F / 165°C)
에서 한번만 뒤집어 주고 튀겨 내어 세워서 기름기를 뺀다.
5. 한번 더 튀겨 주어도 좋고, Air Fryer 에 넣고 350F
(=175C)로
6분간 데워 준다.
6. 소스:
냄비에 (E) 의 재료를 모두 넣고 30 분간 끓여 채에 걸러
건더기는 블랜더에 넣어 곱게 갈아 준다. 육수를 만든다.
7. 다른 냄비에 버터와 밀가루를 냄비에 넣고 약불에서 볶는다.
8. 여기에 (E),
(G)재료를 모두 넣고 중불에서 10분간끓여
끓여 주면 돈가스 소스가 된다.
양배추 salad 또는 으깬 감자와 같이 내
놓는다.
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양배추 살라드:
앵배추 1/3 개 - 재친 양배추 –
소금에 절였다가 30 분 후에
물에 살짝 헹군후, 물기를
꼭 짠다
당근 ½ 개 – 채 친다.
크림 (half and half)
2 T.S.
식초 1 T.S.
후추 약간
마요네즈 2/3 C
설탕 1 T.S.
같이 섞는다.
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Pork Cutlet (돈가스)
Japanese & Korean
Cuisine (일식 & 한식)
Pork Cutlet started in
Germany and Austria as Schnitzel (food).
In Japan, it became popular
as Tonkatsu.
Now, the food is served all
over the world.
(A).pork - 2 lb
sirloin
2 T.S. rice wine
1 t.s. ginger juice
1 T.S. minced garlic
(B) salt dash
pepper dash
(C) 1 C flour
salt
dash
pepper
dash
3 eggs
(D) 5 C bread crumb
Pork Cutlet Sauce:
(E).Make vegetable stock:
6 C water
1 large onion
– cut into large pieces
1 carrot - cut into large pieces
1 stalk
celery
3 cloves
garlic
1 pear
– peel off skin and cut into large pieces
1 green onion
1 T.S. parsley
(F).2 T.S.
butter
2 T.S. flour
(G) 2 C vegetable stock (#E)
3 T.S. Worcestershire sauce
3 T.S. ketchup
1 T.S. soy sauce
1 t.s. sugar
salt dash
pepper dash
1. Poke the pork with a sharp knife several times then
pat and
Flatten the
pork with meat mallet.
Put the pork
in a vinyl bag and add rice wine, ginger juice,
minced garlic
and mix well.
Then
store this in the refrigerator for over
30 minutes.
2. Frying Pork
Take the pork out from the
refrigerator and wipe it with
a paper towel.
Sprinkle on salt and
pepper.
In 3 bowls, prepare 1. Flour, 2. Beaten egs,
3.bread crumbs.
4. Coat the pork with flour and shake it off.
Dip it in
beaten egg and put it on top of bread crumbs and
cover more
bread crumbs on top of the pork, then press
down gently.
Put pork into
hot oil 325°F (165°C).
Turn it over
once and fry it until light brown.
5. You can fry it one more time or put it in an Air Fryer and
cook it at
350°F (175°C) for 6 minutes.
6. Pork Cutlet
Sauce:
Put all ingredients (E) in a pan, boil for 30 minutes.
Put the ingredients in a blender and grind them finely.
7. In other
pan, put butter and flour and stir at low heat.
8. Add #6
ingredients (E), (G) and boil it for 10 minutes at
medium heat.
Serve with Cabbage Salad and mashed potatoes.
Cabbage Salad:
1/3 cabbage -shred thinly
Sprinkle
salt for 30 minutes and rinse with cold water
and
squeeze out the water.
½ carrot -shred thinly
2 T.S. half and half
1 T.S. vinegar
pepper dash
2/3 C mayonnaise
1 T.S. sugar
Mix
together well.
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속성 돈가스 소스, 바비큐 소스
(A). 버터 ½
stick (=4 T.S.)
밀가루 3 T.S.
(B) 생크림 1½ C
C) 우스터 셔 소스 ½ C
케찹 ½ C
소금 약간
후추 약간
1.냄비에 버터를 넣고 녹이고 중불에서 밀가루를
넣고 볶는다.
2. 생크림을 넣으며
잘 저어 준다.
3. (C) 재료를 넣고 잘 저어 준다.
Pork Cutlet Sauce, BBQ sauce – For faster cooking
(A). ½ stick (=4
T.S.) butter
3
T.S. flour
(B) 1½ C Half
and Half or whipping cream
(C) ½ C Worcestershire sauce
½ C ketchup
Salt dash
pepper dash
1.Put butter in a small
pot, add flour and stir well at
medium heat.
2. Add Half and Half
and stir well.
3. Add ingredients (C) and
stir well.
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